Autor Tema: Preseason - 2023/24  (Posjeta: 12923 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gogec

• Hero Member
Odg: Preseason - 2023/24
« Odgovori #150 : Kolovoz 03, 2023, 14:05 »
Ako ostaviš Robertsona, a dovedeš nekoga tko će igrati LCB; koliko će Robertson vrijediti za godinu dana s 30 godina i squad player ulogom? Rekao bih da mu vrijednost pada s 40 na 20 milijuna. Ako možemo dovesti npr. Lukebu (40 milja), ali s prodajom Robertsona za 40 milja možemo dovesti npr Gvardiola, onda bi uvijek potpisao prodaju Robertsona. Problem je što nećemo dovesti nikoga. :D

I šta onda ako mu pada vrijednost? Jel pada vrijednost Salahu i VVDu?  Možda je i VVD postao prespor za ovo što ti impliciraš..

Pogledaj kako je prošla prodaja Manea pa mi predvidi rasplet za sljedeću ili dve sezone..

Pustimo Gvardiola, taj vlak smo zakasnili.. ovih potencijala poput Lukebe će biti, ali to treba razvijati i pitanje je hoće li razviti taj potencijal i koji je plafon..

Gledaj, ajde da prođe sezona pa Robertsona ne koristiš u 50-60% tekmi pa se pokrene to pitanje, ali lik valjda ima najveću minutažu prethodnih 5 sezona, ono nisam provjeravao ali baš bi volio znati je li to točno.
Kakvih tričavih 20M u razlici cijene ima tu težinu, pogotovo na najdeficitarnijoj poziciji u nogometu i opet nezz oće li se opet saudijci razbacivati i narednih sezona..

prevrijedan je da bi na njemu skupljao pare..
YNWA!!

Offline mashaka

• Hero Member
« Odgovori #151 : Kolovoz 03, 2023, 14:16 »
Svi pričaju o Robbi i treba li njega prodat, a nitko ne spominje Grčkog skuzera? Njemu isto ovaj sustav ne paše i ne odgovara i ne vidim ga u njemu a dođe li taj lijevi half on postaje treća opcija. Ja zaista njega ne vidim u ovom timu i ako nam već trebaju neke pare onda prodaj njega, može se zaradit na njemu 20 miliona jer je dobar igrač. Nemam ništa protiv dečka, dapače simpatičan je ali ako je tko tu višak onda je on a ne Robbo.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #152 : Kolovoz 03, 2023, 14:21 »
Svi pričaju o Robbi i treba li njega prodat, a nitko ne spominje Grčkog skuzera? Njemu isto ovaj sustav ne paše i ne odgovara i ne vidim ga u njemu a dođe li taj lijevi half on postaje treća opcija. Ja zaista njega ne vidim u ovom timu i ako nam već trebaju neke pare onda prodaj njega, može se zaradit na njemu 20 miliona jer je dobar igrač. Nemam ništa protiv dečka, dapače simpatičan je ali ako je tko tu višak onda je on a ne Robbo.
Naravno da nema ni za njega mjesta, al stvar je da za njega mozes dobit puno manje, plus mu puno manje pada vrijednost nego Robbi, tako da ako vec zelim kao backup imat jednog cisto lb-a u sezoni onda bi ostao s njim prije nego s Robbom (iako je Robbo znacajno bolji igrac), cisto iz pogleda maksimizacije resursa u tekucoj i iducim sezonama.

Offline gogec

• Hero Member
« Odgovori #153 : Kolovoz 03, 2023, 14:23 »

Apsolutno logično, da krenešod manje bitne karike..

@mihovile previše mi je to filozofije ko bi šta trebao raditi, braniti i pozicionirati.. možda ti znaš, ali ja osobno nezz ni kalo se puno kednostavnije stvari u nogometu uvježbavaju, nisam nikad bio ni blizu toj ulozi, osim promatrača..

Evolucija je logična iz više razloga, ali i ona ide postepeno.. modifikacije su nužne, ali i nadalje fale bar dva igrača u rosteru..
YNWA!!

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #154 : Kolovoz 03, 2023, 14:29 »
modifikacije su nužne, ali i nadalje fale bar dva igrača u rosteru..

Problem je što je Lavia po meni prezelen. Želim ga, ali kao backup DM-a. Treba nam i prva opcija jer bi mogli najebat ko žuti ako krenemo u sezonu s klincom od 2000 minuta u seniorskom nogometu na jako bitnoj poziciji. U situaciji smo gdje nam u 4 tjedna trebaju 3-4 igrača. Jako loše.
Never miss a good chance to shut up.

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #155 : Kolovoz 03, 2023, 14:29 »

Tsimikas je 2 god mladji. Na Robbi se sada moze uzeti dobra lova jer vec god dana poslije ne moze biti ista.. Od Tsimikasa znas sto mozes dobiti i koliko vrijedi kao squad player. Jer on to i je. Kod Robbe je to osjetno drugacije. Treba gledati iz njihove perspektive stvari. Ne kazem da sam osobno za prodaju Robbe, ali shvacam zasto bi imalo smisla razmisljati o njegovoj prodaji. To se nece desiti jer bi se vec na tome radilo. To izmedju ostalog spada i u ovu pricu o Kloppovim igracima kojih se on ne odrice pa ce radje ici na kompromis neki. Koliko ce to sve dobro ispasti? Iskreno, ne znam.. Ali ne izgleda mi bar zasada pre optimisticno.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #156 : Kolovoz 03, 2023, 14:31 »
Evolucija je logična iz više razloga, ali i ona ide postepeno.. modifikacije su nužne, ali i nadalje fale bar dva igrača u rosteru..
Ne osporavam da nam fale bar dva igraca, to uopce nije upitno, ja bi rekao da nam ih fali i vise (ako gledamo u kontekstu borbe za naslov iako mislim da nismo u toj prici ove sezone). Al ono sto ja uvijek gledam i kako evaluiram je koliko dobro netko koristi resurse koje ima (bilo takticki bilo trzisno), to je nesto sto smo mi prije radili gotovo  elitno a sad to radimo ipak na dosta nizoj razini, zbog cega su nam i rezultati znacajno pali.

I to nije opravdanje za to da mozda ne koristimo dovoljno resursa, nit zelim da se to tako iscita, to su dvije povezane ali opet odvojene price.

Offline Virgil

• Hero Member
« Odgovori #157 : Kolovoz 03, 2023, 14:38 »
Problem je što je Lavia po meni prezelen. Želim ga, ali kao backup DM-a. Treba nam i prva opcija jer bi mogli najebat ko žuti ako krenemo u sezonu s klincom od 2000 minuta u seniorskom nogometu na jako bitnoj poziciji. U situaciji smo gdje nam u 4 tjedna trebaju 3-4 igrača. Jako loše.

o tome se trebalo razmišljati već na proljeće a ne 8 dana pred početak prvenstva. ja se u ovoj situaciji ne bi usudija dati tu poziciju ni Kanteu iz Leicestera a ne Laviji.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #158 : Kolovoz 03, 2023, 14:42 »
o tome se trebalo razmišljati već na proljeće a ne 8 dana pred početak prvenstva. ja se u ovoj situaciji ne bi usudija dati tu poziciju ni Kanteu iz Leicestera a ne Laviji.

Slažem se. Ako ne na proljeće, onda definitivno prije odluke o prodaji Hendersona i pogotovo Fabinha.

Offline gogec

• Hero Member
« Odgovori #159 : Kolovoz 03, 2023, 14:42 »

Slažem se za maloga ali radi moguće razlike u vrijednosti Robertsona danas i za godinu dana mi riskiramo previše. Pa jbt mi ćemo na kraju za tog dečka dati 45-50M, upitno jel vrijedi i pola toga..   dečko je prije mjesec dana doslovce predao loptu Joti pred svojim golom, i sada radi tog preplaćivanja da mi prodajemo nekog ko nas nosi godinama, ono baš ne želim, ionako će tih 10-20M  biti utrošeno upitno..

Da se razumijemo, nisam protiv Lavie unatoč godinama, cijeni ili njegovim greškama, samo ukazujem kako trošimo tu lovu
YNWA!!

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #160 : Kolovoz 03, 2023, 14:48 »
Slažem se za maloga ali radi moguće razlike u vrijednosti Robertsona danas i za godinu dana mi riskiramo previše. Pa jbt mi ćemo na kraju za tog dečka dati 45-50M, upitno jel vrijedi i pola toga..   dečko je prije mjesec dana doslovce predao loptu Joti pred svojim golom, i sada radi tog preplaćivanja da mi prodajemo nekog ko nas nosi godinama, ono baš ne želim, ionako će tih 10-20M  biti utrošeno upitno..

Da se razumijemo, nisam protiv Lavie unatoč godinama, cijeni ili njegovim greškama, samo ukazujem kako trošimo tu lovu

Ček što? Kakve veze ima dolazak Lavie s potencijalnom prodajom Robertsona? Prodaja Robertsona je povezana s novi LCB-om, ne s Laviom.

Offline mashaka

• Hero Member
« Odgovori #161 : Kolovoz 03, 2023, 15:22 »
Ma i da prodaš Robertsona, ja tu ne vidim neke super kvalitetne opcije za Lcb poziciju. Bili su to sigurno Colwill i Gvardiol ali piši propalo. Lukeba je isto jednom nogom već u Leipzigu, a Van de Ven u Spursima. Kad bi već išao zrtvovat Robbu onda bi to napravio samo zbog neke elitne opcije na tržištu, a ja takve ne vidim trenutno. Još najbolje zvuče Kimpembe i Hermoso iz Atletica ali ne vjerujem da njih uopće imamo u vidu, nit bi to zadovoljilo naše apetite.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #162 : Kolovoz 03, 2023, 15:27 »
Ma i da prodaš Robertsona, ja tu ne vidim neke super kvalitetne opcije za Lcb poziciju. Bili su to sigurno Colwill i Gvardiol ali piši propalo. Lukeba je isto jednom nogom već u Leipzigu, a Van de Ven u Spursima. Kad bi već išao zrtvovat Robbu onda bi to napravio samo zbog neke elitne opcije na tržištu, a ja takve ne vidim trenutno. Još najbolje zvuče Kimpembe i Hermoso iz Atletica ali ne vjerujem da njih uopće imamo u vidu, nit bi to zadovoljilo naše apetite.
Sad je vec potencijalno prekasno  (iako bi vjerojatno svejedno to napravio (ako ne vjerujemo da se moze prilagodit na novu poziciju) kako nebi izgubio na Robbinoj vrijednosti) al da je trebalo u tom smjeru razmisljat prije pocetka roka definitivno je trebalo, pogotovo ako se planirao prelazak za ovu formaciju a prema kupnji veznjaka vidi se da se planiralo.

Offline gogec

• Hero Member
« Odgovori #163 : Kolovoz 03, 2023, 16:27 »
Ček što? Kakve veze ima dolazak Lavie s potencijalnom prodajom Robertsona? Prodaja Robertsona je povezana s novi LCB-om, ne s Laviom.

Nema nikakve, navodim primjer kako trošimo novac.. da prodajemo Robertsona da tamo dovedemo neku zvijer tipa Gvardiol, Davies (lupam bezveze, bitan je kalibar igrača), nemam ništa protiv, ali mi tu paru tučemo u Lavia tip igrača, Collwill, nezz koga navodite, Lukeba, i slično, perspektivni igrači koji još ne stanu ni u istu rečenicu s Robertsonom ako ćemo biti realni..
YNWA!!

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #164 : Kolovoz 03, 2023, 17:33 »
Nema nikakve, navodim primjer kako trošimo novac.. da prodajemo Robertsona da tamo dovedemo neku zvijer tipa Gvardiol, Davies (lupam bezveze, bitan je kalibar igrača), nemam ništa protiv, ali mi tu paru tučemo u Lavia tip igrača, Collwill, nezz koga navodite, Lukeba, i slično, perspektivni igrači koji još ne stanu ni u istu rečenicu s Robertsonom ako ćemo biti realni..
Nevezano sad sto cemo napravit i koga cemo (ili necemo) kupit, uvijek bi radije imao igraca koji takticki odgovara onome sto cemo igrat pa makar i malo slabiji nego boljeg igraca koji ne odgovara onome sto cemo igrat, ako jos taj koji takticki odgovara ima potencijal postat i bolji od onog kojeg prodajemo ne bi bilo dvojbe kod mene. Pogotovo kad znas da imas kontinuitet na klupi pa mozes pripremat stvari dugorocnije.