Očekivao sam goleadu, nekako sam i sumnjao u našu pobjedu jer previše toga dobroga se skupilo zadnjih tjedana, mjeseci da ne bi u jednom trenutku doživjeli neuspjeh. Po zakonu velikih brojeva to mora biti tako.
Možda bi lakše bilo da je bilo 3-3 u 70 i nekoj minuti nego ovako u zadnjim trenutcima i to golmanskom greškom. Ovako, sad ćemo tek vidjeti od čega je Slot satkan i može li održati momentum kakav smo imali prije ove utakmice ili će ekipa doživjeti meltdown.
Užasna utakmica od samog početka, s nejasno(nerazumljivo) raspoređenim rolama i izborom igrača, falilo je mišića na sredini terena, falilo je sigurnosti u zadnjoj liniji. Ulaskom Szobe i Trenta dobili smo ono što nam je falilo od početka, otuda i preokret.
Ostaje pitanje zbog čega je Slot mijenjao Gakpa za Diaza kad je logičnije bilo vaditi Darwina. Cody je s nogom u gipsu 50% kvalitetniji nego ovo drvo, sve i da ne može potrčat, dovoljno je inteligentan da će stat na pravo mjesto kako bi otvorio prostor suigraču.
Daleko više od promašaja nervira me taj manjak pameti, inteligencije, aktivnih moždanih vijuga kod Darwina, jednostavno je lik glup i ne zna. Nije da neće, nego ne zna. Ili se zabije u svog igrača pa mu smeta, ili kao konj samo trči naprijed u 16-sterac iako bi logičnije bilo naći prazan prostor pa napraviti opciju za dupli pas. Imao je sinoć barem dva smetanja dodavanju koje bi suigrača izbacilo 1v1, još uz to onaj traljav udarac s peterca koji je bio opasniji za korner zastavicu nego za gol Popea. Ima previše kredita i minuta u igri za nekoga tko toliko malo doprinosi rezultatima kluba. Jayden Danns je u onih par utakmica lani više zaslužio biti startni napadač nego ova prevara čitavom sezonom. Prodati na zimu, bilo kome, za bilo kakvu cijenu.
Nadam se da greška na Kelleheru neće ostaviti previše štete, ali je prilično jasno tko treba biti prvi golman. Trentovo postavljanje i igra cijele obrane ondje nema nikakve veze, golman ono hvata i mora uhvatiti.