Autor Tema: Rukomet  (Posjeta: 36436 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
Odg: Rukomet
« Odgovori #285 : Siječanj 07, 2025, 08:59 »
Ne vjeruj kladionicama, daju nam prednost radi domaćeg terena kao i većini domaćina svih prvenstava u zadnjim godinama. Danska i Švedska su uvjerljivi favoriti, iza njih Španjolska, pa tek onda ostale reprezentacije po snazi: Francuska, Njemačka (da nisu ostali bez Kohlbachera i Heymana bili bi ispred Španjolske), Norveška, mi, Mađarska i eventualno Island. Brazil s Monteom i Santosom ima ulogu favorita za medalju iz sjene, no imaju pretežak raspored, slično vrijedi i za Nizozemce kojima bi se za ovo prvenstvo trebao vratiti Kay Smits.

Egipat nakon odlaska Parronda u nekom padu, daleko je to od reprezentacije koja je znala pomrsiti račune, Argentina ovaj put bez braće Simonet i prvog ljevaka Moyana ne vjerujem da može ući u ozbiljnu priču, ostale neeuropske reprezentacije u turističkom posjetu Hrvatskoj.

Sigurdssonov skraćeni spisak:

Golmani: Kuzmanović, Pešić i Špikić
Desna krila: Šoštarić, Glavaš
Lijeva krila: David Mandić, Jelinić
Pivoti: Načinović, Grahovac, Šipić, Šušnja, Šimić
Desni vanjski: Ivan Martinović, Klarica, Maraš
Lijevi vanjski: Srna, Lučin, Mamić, Češko
Srednji vanjski: Duvnjak, Cindrić, Pavlović

Roster sasvim dovoljan za četvrtfinale, jedino brinu spore noge Načinovića, Grahovca i Šipića, treba vidjeti kako će se obrana utegnuti. Budemo li kao zadnje prvenstvo igrali, Dušebajev, Uscins, Gidsel i slični brzanci će nas silovat.

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #286 : Siječanj 09, 2025, 14:05 »
Kao što rekoh, spore noge centralnih igrača obrane, pogotovo Načinovića urušavaju svaku defanzivnu koncepciju i tako dolazi do gubitka voljnog momenta i svađe koja se mogla vidjeti tokom prijenosa.
Mislim, ako ovako obrana izgleda nakon što su prema više intervjua čitave pripreme fokusirane na obranu, pitam se kako bi bilo da to nije slučaj.

Nemamo što tražiti na prvenstvu, daleko je ovo izvedbom od medalje i treba nam mini čudo da se to promijeni. Još kad vidiš da je stožerni igrač u oba smjera Srna s više izgubljenih lopti nego golova, piši propalo. Nije do njega, žalosno je da nam on bude glavni kreator i realizator kad smo u prošlosti imali Laca, Peru, Ivana, Karačića,...

Prebila nas Makedonija.

Offline El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
« Odgovori #287 : Siječanj 09, 2025, 14:45 »
Ovo je ko da Liverpool iz 2011 ocekuje rezultat a nema s kime.
Nisu to mladi igraci,formirani su I nisu ta kvaliteta.
10 godina nicega slijedi,mislim pocelo je to vec.

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #288 : Siječanj 09, 2025, 15:25 »
A jbg, dali su se novci za stranog trenera kad nema kostura ekipe, a kad smo imali vrhunske igrače onda su nas nekakve Kljaje i Horvati vodili. Dagur je s Njemačkom poharanom ozljedama ključnih igrača izmislio doslovno novu momčad i uzeo zlato, očito misli da i od Hrvatske isto može.

Ali mi nemamo njemačku disciplinu, za obranu nije presudna kvaliteta, već voljni moment da se pokreneš, da ne čekaš, da anticipiraš putanju lopte. S igračima poput Načinovića, Srne, Šarca se nikakva pita ne može napraviti, lateralna brzina im je u minusu.

Zapravo jedina svijetla točka u ovom rosteru su desni vanjski gdje imaš Martinovića i nadolazeće Klaricu i Maraša, što je samo po sebi paradoksalno jer je to godinama unazad bila rak rana hrvatskog rukometa nakon odlaska Metličića.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #289 : Siječanj 10, 2025, 10:11 »
Mislim da ću u vrijeme utakmica ovaj puta radije odabrati gledanje turskih sapunica.
Ovo je za qurac što sam vidio. Totalno beznađe.

Offline Ivek

• Hero Member
« Odgovori #290 : Siječanj 10, 2025, 11:58 »
Vec zadnjih par godina je to teska karina

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #291 : Siječanj 13, 2025, 11:33 »
Sutra počinje prvenstvo, pa sad kad su svi rosteri kompletirani, nekako mi je jasnije zašto su nas stavili na 6.mjesto kao favorite za zlato.

Argentina, Bahrein i Egipat ne bi trebali biti neki prvelik problem:

Argentina bez braće Simonet i Moyana nije ni blizu moćne reprezentacije, vođa je i dalje Martinez Cami no njemu je 37 godina i upitno je koliko on može vući reprezentaciju.
Bahrein nema igrača s europskim iskustvom, zapravo im je najveća uzdanica trener Islanđanin, pretpostavljam da će završiti 4. u skupini.
Egipat više nije toliko uvjerljiv nakon što se razišao s Parrondom, jesu afrički prvaci ali trebat će im puno više od arsenala Yahie Omara da poremete račune nekim europljanima. I dalje gaje brz rukomet s šutevima nakon 2-3 dodavanja, ali im fali taktičke discipline na dulje staze tokom utakmica.

Križamo se sa skupinom gdje su Island, , Kuba, Capo Verde i Slovenija, ako prenesemo 4 boda iz prvog kruga, vrlo vjerojatno će duel sa Slovenijom odlučivati o prvom mjestu. Ako budemo drugi u drugom krugu , ići ćemo na pobjednika grupe 2 drugog kruga gdje bi trebali biti Norveška, Portugal, Brazil, Nizozemska, Mađarska, Makedonija.
Ako budemo prvi, igramo s drugoplasiranim.

Stvarno se otvara velika šansa, uz ozbiljan pristup možemo do polufinala rutom kojom ćemo izbjeći sve glavne favorite.

Offline lukari

• Hero Member
« Odgovori #292 : Siječanj 13, 2025, 15:59 »
Ja imam neki dobar osjećaj glede ovog prvenstva  :D
“When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there.” - Steven Gerrard ♥

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #293 : Siječanj 15, 2025, 21:00 »
Nisam neki rukometni znalac ali pratim rukometna prvenstva od Atlante 96 i mogu odgovorno tvrditi da nikad nismo imali manje inteligentni par na lijevom vanjskom od Srne i Lučina. Kakve su to debilne odluke majko mila
You're gonna eat lightning and you're gonna crap thunder !

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #294 : Siječanj 15, 2025, 21:25 »
Nemogu jebeno vjerovat koliko lopti može zasrat ovaj Srna...baš je zrel za jednu šamarčinu i tribinu. Obranu igra solidno (protiv Bahreina) ali ovo u napadu je za zatvor

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #295 : Siječanj 16, 2025, 08:43 »
Odlična utakmica sinoć, fina razlika na kraju no nije Bahrein neko mjerilo. Ono oko čega se treba brinuti je spor napad, s onakvim ritmom nemamo šanse protiv Danske, Švedske, Nizozemske, rekao bih i Njemačke. Francuzi svakako na snagu igraju, možda se možemo potući s njima, no treba obranu stegnuti.
Da je ovo 2015. godina, pa da imamo neke obrambene specijalce, rekao bih da možda možemo Skandinavce natjerati na sporiji ritam čvrstom obranom, ovako će nas vjerojatno silovat budemo li igrali kao sinoć. Al dobro, daleko je polufinale, s glavnim favoritima se svakako tek tada možemo sresti.

Kuzmanović odličan, oba desna krila lete, Jelinić nije ni blizu Štrleka, treba sačekati Mandića i vidjeti u kakvoj je formi.

Nisam neki rukometni znalac ali pratim rukometna prvenstva od Atlante 96 i mogu odgovorno tvrditi da nikad nismo imali manje inteligentni par na lijevom vanjskom od Srne i Lučina. Kakve su to debilne odluke majko mila
Onda će te vjerojatno iznenaditi da je Srna upravo prije prvenstva potpisao za PSG  :D

Nedavno protiv Makedonije imao 6 golova iz 8 šuteva i uz to 7 izgubljenih lopti. Dakle, 15 napada je on završio na ovaj ili na onaj način, no zbog tih 6 golova ćeš pročitati kako smo dobili Makedonce na krilima Srne, kao da se Lac reinkarnirao.

Offline lukari

• Hero Member
« Odgovori #296 : Siječanj 16, 2025, 15:07 »
Šta nije Maraš potpisao za PSG?
“When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there.” - Steven Gerrard ♥

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #297 : Siječanj 16, 2025, 15:09 »
Mene od svega najviše zanima što je s publikom?  :lose
Kao da igramo u nekoj klinac palac rukometnoj zemlji.
To mi je najveće razočarenje od svega.

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #298 : Siječanj 16, 2025, 18:44 »
Odlična utakmica sinoć, fina razlika na kraju no nije Bahrein neko mjerilo. Ono oko čega se treba brinuti je spor napad, s onakvim ritmom nemamo šanse protiv Danske, Švedske, Nizozemske, rekao bih i Njemačke. Francuzi svakako na snagu igraju, možda se možemo potući s njima, no treba obranu stegnuti.
Da je ovo 2015. godina, pa da imamo neke obrambene specijalce, rekao bih da možda možemo Skandinavce natjerati na sporiji ritam čvrstom obranom, ovako će nas vjerojatno silovat budemo li igrali kao sinoć. Al dobro, daleko je polufinale, s glavnim favoritima se svakako tek tada možemo sresti.

Kuzmanović odličan, oba desna krila lete, Jelinić nije ni blizu Štrleka, treba sačekati Mandića i vidjeti u kakvoj je formi.
Onda će te vjerojatno iznenaditi da je Srna upravo prije prvenstva potpisao za PSG  :D

Nedavno protiv Makedonije imao 6 golova iz 8 šuteva i uz to 7 izgubljenih lopti. Dakle, 15 napada je on završio na ovaj ili na onaj način, no zbog tih 6 golova ćeš pročitati kako smo dobili Makedonce na krilima Srne, kao da se Lac reinkarnirao.
Čini mi se da je Maraš potpisao a ne Srna

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #299 : Siječanj 17, 2025, 08:43 »
Čini mi se da je Maraš potpisao a ne Srna
Upravu si, moja greška.  Maraš u PSG, Srna također za Francuze. Ode u Montpellier.