Anketa

Odaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti... Zato je omogućeno da glasate za vaša prva 2 picka.

Xabi
De Zerbi
Zidane
Amorim
Lijnders
Frank
Ange
Nagelsmann

Autor Tema: Novi manager i sportski direktor  (Posjeta: 31711 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
Odg: Novi manager i sportski direktor
« Odgovori #315 : Veljača 12, 2024, 16:32 »
Definitivno. Zato po meni nije sve do prizemljenja jer nam je momčad prosjek pa Klopp radi čuda ako sljedeće godine padnemo. Ali tko god da je novi trener, prva godina mu je kod mene free tako dugo dok se vide jasne ideje.

To apsolutno, dok se vide ideje i ja mogu istrpit "lošu" rezultatsku godinu, bio to Xabi ili netko drugi.

Samo ja osobno smatram da Klopp sakriva puno mana ovih igrača sa tim svojim visokim pritiskom, visokim intenzitetom, i ako novi trener bude igrao više pozicijski, odnosno više se branio i napadao pozicijski, a ne branio se visokim presinogm a napadao što više iz tranzicije, polukontri i kontri, onda će izaći na vidjelo dosta mana ove ekipe.

Mogu biti u krivu, ali takav dojam imam.
Football is a simple game based on the giving and taking of passes,
of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass.
It is terribly simple.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #316 : Veljača 12, 2024, 16:41 »

To apsolutno, dok se vide ideje i ja mogu istrpit "lošu" rezultatsku godinu, bio to Xabi ili netko drugi.

Samo ja osobno smatram da Klopp sakriva puno mana ovih igrača sa tim svojim visokim pritiskom, visokim intenzitetom, i ako novi trener bude igrao više pozicijski, odnosno više se branio i napadao pozicijski, a ne branio se visokim presinogm a napadao što više iz tranzicije, polukontri i kontri, onda će izaći na vidjelo dosta mana ove ekipe.

Mogu biti u krivu, ali takav dojam imam.

Pa dobro, momčad nam je dizajnirana za visoki pressing, ali svaki trener s kojim se povezujemo ga i igra.
Never miss a good chance to shut up.

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #317 : Veljača 12, 2024, 19:07 »
Pa dobro, momčad nam je dizajnirana za visoki pressing, ali svaki trener s kojim se povezujemo ga i igra.

Ma jest, ali ne vjerujem da će uspjet taj Kloppov nivo održat, Klopp je u tome bez konkurencije ...
It is terribly simple.

Offline Virgil

• Hero Member
« Odgovori #318 : Veljača 12, 2024, 19:30 »
Ja mislim da bi Bajcetic (pod uslovom da se nastavi baviti nogometom) moga profitirat dosta Xabijevim dolaskom

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #319 : Veljača 12, 2024, 20:11 »
Ma jest, ali ne vjerujem da će uspjet taj Kloppov nivo održat, Klopp je u tome bez konkurencije ...

Pa da. Zato je najbolji manager svijeta. :D

https://youtube.com/shorts/zOSh3JezqVo?si=YKaQFDYDQ9MbwRJz

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Zadnja izmjena: Veljača 13, 2024, 06:42 gento »

Online Massone

• Hero Member
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline MaddogDario

• Hero Member
  • “Liverpool are magic. Everton are tragic.”
“For a player to be good enough to play for Liverpool, he must be prepared to run through a brick wall for me then come out fighting on the other side.” - Bill Shankly

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #323 : Veljača 13, 2024, 13:08 »
https://www.facebook.com/share/r/QrZUCPVRVG5GRiEj/?mibextid=UalRPS

Bome ko da gledam Guardiolu na treningu, ista shema, uživio se, mahanje rukama i sve  :kuler
It is terribly simple.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #325 : Veljača 13, 2024, 18:01 »

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #326 : Veljača 13, 2024, 18:23 »

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #327 : Veljača 14, 2024, 08:23 »
Tim Steidten, Technical Director of West Ham. Interest from #LFC?

„I've heard that I am supposed to be on the list at Liverpool. It is one of the biggest clubs in the world, so it's an honour. But so far nobody from LFC has contacted me yet.“

„I generally feel very comfortable at West Ham. I quickly realised how intense this league is. Accordingly, we signed the right players in the last transfer windows. The squad is strong, so we can achieve our goals.“

„I am looking forward facing the next weeks and months until the end of the season. Of course we are already planing the next window. What happens to the future, we will see.“

« Zadnja izmjena: Veljača 14, 2024, 08:44 gento »

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #328 : Veljača 14, 2024, 12:46 »

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #329 : Veljača 18, 2024, 18:00 »
Uzimajući u obzir ove grafove, odlučio sam napraviti popis momčadi koje imaju slične metrike kao Liverpool (top 7 liga).

Kod nas su sljedeće metrike:
- sequence time: 11.18
- passes per sequence: 4.06
- direct speed: 1.95

Da zadovoljim uvjete, prvi podatak mora biti između 10.5 i 12.0, drugi podatak između 3.9 i 4.2, a treći između 1.75 i 2.15.

Na to sam odlučio dodati i PPDA. PPDA prikazuje koliko je dobar "visoki pressing", odnosno brani li se momčad u srednjem/visokom bloku ili se spusti i brani duboko. PPDA je rezultat djeljenja broja paseva koje protivnička momčad napravi u svoje prve dvije zone prije nego li im "naša" momčad oduzme loptu.

LFC ima PPDA od 9.2 i najbolji je u ligi. Što niži, to bolje, tj. to jači pressing. Granicu sam postavio na 11. Uz to sam odlučio dodati i posjed od minimalno 55%. Liverpool ima posjed od 59.7%.

Ako jedan od ovih 5 parametrara malo odstupa, onda sam prihvatio odstupanje.

Engleska: Tottenham (Ange :love)
Italija: -
Njemačka: -
Španjolska: Las Palmas!!!
Francuska: -
Portugal: Sporting, Benfica
Nizozemska: Ajax, PSV

Nije čudno da toliko kupujemo i tragamo po Portugalu i Nizozemskoj s obzirom na to koliko su igrači već priviknuti na naš stil.

@Carra23:
"There's the guy at Benfica that I've heard mentioned, Roger Schmidt. Who I think has got that link to the sort of Red Bull school...

"I think when people are mentioning him, it's almost sort of the style is similar to Klopp's style, so you think, 'okay, would that be a good fit and would you have to change that much?'"

On ima smisla prema dosadašnjem stilu igre ako se želimo voditi tim parametrima i ako želimo nastaviti samo ovo što je Klopp do sada igrao. Još jedna od "prednosti " vođenja Benfice je što su njihovi navijači dosta strastveni i svaki tjedan je pritisak kao i kod nas (kao i kod Hajduka :D ) tako da je čovjek naučeni na to.