Prije turnira sam rekao da bi mi bilo drago da ako mi ne osvojimo osvoji Argentina zbog Messija, i drago mi je da je u konačnici tako i ispalo. Po meni najveći svih vremena i bez ovoga, ovo samo je još jedna kockica koja je do sad falila a sad je tu.
Sve u svemu završilo je i najkontroverznije SP do sada u povijesti ali isto tako i zadnje na kojem ćemo imat bar neku podnošljivu koncentraciju kvalitete. Što se tiče same kvalitete nogometa, vjerojatno jedan od najboljih velikih turnira ikada, pokazalo se koliko je bolje kad igrači dođu na turnir u trenutku kad bi trebali bit u vrhuncu forme a ne potrošeni nakon cijele sezone. Što se tiče kvalitete suđenja, jedno od najgorih prvenstava kojih se ja sjećam, stvarno loše i žao mi je što je odličan nogomet ostao pomalo u sjeni lošeg suđenja. Definitivno mi se nikad nije sviđala ta varijanta da se suci također dodjeljuju po kriteriju kvota za sve saveze, ali čak i oni koji bi trebali biti najbolji (europski suci) nisu bili dovoljno dobri.
Što se atmosfere tiče, ipak se vidjelo da je Katar premala i nedovoljno nogometna nacija da bi se mogla stvorit atmosfera svjetskog nogometnog prvenstva na kakvu smo navikli (pogotovo kad iz naše perspektive uspoređuješ sa prvenstvima u Europi). Isto tako nisam veliki fan prvenstava u većem broju zemalja (pogotovo "nepovezanih") a mislim da nam to sve više slijedi u budućnosti. Što se tiče same organizacije svega (iz perspektive gledatelja), to je bilo stvarno izvrsno i ne može se ništa zamjerit.