Ovako ja vidim:
Idealan scenarij:
- ostaju Salah, Van Dijk i Trent
- produžujemo ugovor i Konateu i Jonesu
- u slučaju dobre ponude prodajemo Diaza i Elliota ( Slot ga očito ne vidi u uzoj rotaciji, posudba smisla nema, dečko sigurno hoće bit starter negdje, iako mi je žao šta je potencijalan rasplete situacije takav kakav je )
- Nunez mora bit transferiran jednostavno ( koristio bi ga do kraja sezonu kao neki X faktor s klupe, valjda je u stanju zabiti još 3-4 gola da ga na ljeto možemo prodat za nekih 40-50 miliona funti )
- Robertson/Tsimikas- novi lijevi bočni nam je nasušno potreban, Robertson je u slobodnom padu ali ima dobar ugovor i imat će smisla ako ga želi odradit do kraja, još jednu sezonu, dok Tsimikas je meni vrlo dobar back up za manji broj utakmica i čini mi se da nije nezadovoljan svojim statusom u ekipi, očito je zadovoljan bit squad player u velikom klubu, tako da je tu dilema. Jednog i drugog možeš prodat za 15 ak miliona funti, ali pitanje je ima li tko da će Robertsonu sa 31 dat veću plaću nego šta mu dajemo mi.
- Quansah/Gomez - još jedna dvojba ali jedan od ove dvojice sigurno ide na ljeto. Quansaha Slot ocito ne šmeka, Gomez je očito godinama isto kao Tsimikas zadovoljan svojom ulogom u ekipi i statusom squad playera u velikom klubu jer bi već ranije tražio transfer. Mislim da bi tu Edwards mogao utopit Quansaha negdje za dobre novce a Gomez bi trebao ostat 4. izbor na stoperi i to je super.
- Endo, Morton sigurno odlaze na ljeto, možda i Bajčetić njih Slot isto ne vidi u svojim planovima, I tu će se nešto novca zaradit
- Potreban nam je novi veznjak, jer ne mogu Macca i Graven u paru gurat čitavu sezonu, na poziciji ofenzivnog veznjaka su Szobo i Jones i to je dobro. Znači veznjak bolji od ovog šta trenutno imamo u Endu, to će opet koštat.
- Chiesa također treba otići, promašen transfer u potpunosti, dok ako je istina ovo za Doaka i ove cifre od 20 miliona funti, prodat bez razmisljanja.
- Jota ima ugovor dvije sezone još iza ove, po meni sigurno ostaje još sezonu pa onda će ic neka prodaja, super opcija meni s klupe recimo jer će isporucit svoje
- Kelleher također treba napravit transfer jer će dolaskom Mamardashvilija postati treći vratar.
Znači u idealnom scenariju ako ostanu Trent, Virgil i Mo, treba nam stoper, lijevi bočni, veznjak i napadač, I eventualno još jedno lijevo krilo ako prodamo Diaza. 4-5 igrača i novi ugovori Konateu i Jonesu i u dosta prikupljenih novaca od transfera ( Kelleher, Quansah, Tsimikas ili Robbo, Morton, Endo, Nunez, Elliot, Bajčetić, Doak, Chiesa, možda Diaz?
Znači i u idealnom scenariju da ostaju ova trojica mi imamo pregršt posla da boli glava jednostavno.
Bude li gori scenarij, recimo da Trent ode u Madrid i da izgubimo Salaha, tek smo onda u govnima do grla jer će treebat 6-7 novih igrača, i onda zaboravite da smo konkurentni igdje naredne dve - tri sezone.
I još jedan fact, ovo šta ćemo imat ovoliko posla na ljeto nije nikakva stvar Hughesa i Edwardsa nego ostavstina Kloppa, jer kad su se stvari trebale radit na vrijeme i kad smo svi pizdili po ovom forumu, mi smo gledali u prvih 11 vremesnog Milnera i Thiaga kako se ozljedio dok je šišao nokte na nogama, I Keitu kojeg je zabolilo grlo jer je udahnuo malo hladnog vjetra na treningu, I vjerovalo se u Oxa koji ne bi pojačao trenutno Hnk Goricu, a Trent i Salah su trebali davno imat rijesenu situaciju prije godinu dana.