Anketa

Skupinu prolaze

Rusija
19 (26.4%)
Urugvaj
33 (45.8%)
Saudijska Arabija
0 (0%)
Egipat
20 (27.8%)

Ukupno Glasova: 36

Glasanje završeno: Srpanj 01, 2018, 11:42

Autor Tema: Skupina A  (Posjeta: 6220 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline luigi

• Hero Member
Odg: Skupina A
« Odgovori #30 : Lipanj 19, 2018, 22:04 »
Koja komedija od igraca ovaj Sobhi 🤣
Vidjelo se da treci igrac svijeta nije spreman,bojazljivo ulazio u duele ali i kao takav pokazao klasu. Zao mi njega ali mi je drago sto ce biti odmorniji

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #31 : Lipanj 25, 2018, 10:02 »
Pa da vidimo ako su Rusi toliko dobri ili ako Urugvaj može nešto više na ovom SP
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #32 : Lipanj 25, 2018, 15:38 »
Rusia promijenila oba 2 bočna igrača i ofanzivnog veznog, ostali su svi iz prve dvije utakmice tu.

Međutim Urugvaju ne igra Gimenez zbog ozljede mišića pa je tu upao Coates i koliko vidim nema im bočnog Varele a upao u ekipu vezni Torreira, što bi po meni značilo da se prebacuju na 3-5-2 sa Godinom, Coatesom i Caceresom iza a Torreirom, Vecinom i Bentacurom u vezi. Po meni puno bolja opcija za njih, i ovako oni nemaju kvalitetne igrače na tim bočnim pozicijama sa bi se njih forsiralo a vidjelo se i u prve 2 utakmice da nikako ne mogu uspostavit tu kontrolu u sredini, ono u prve dvije utakmice nije dobro izgledalo i morali su nešto promijeniti, ovo im je po meni pun pogodak, sad ćemo vidjeti kako će se to pokazati na terenu ...
Football is a simple game based on the giving and taking of passes,
of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass.
It is terribly simple.

Offline Laslo

• Hero Member
  • Credo!
« Odgovori #33 : Lipanj 26, 2018, 21:18 »
Iako se nešto veća prednost u anketama davala Egiptu, na kraju dalje prolaze Urugvaj i Rusija.

Urugvaj pri tom izgleda kao momčad koja bi mogla namučiti svakog protivnika i koja ima predispozicije svojim ne baš oku ugodnim, ali očito uigranim sustavom doprijeti daleko. Možda im je i svojevrsni peh što odmah idu na Portugal, dakle susret koji bi lako mogao otići do penala u kojima je sve moguće.

Rusija je iskoristila domaćinstvo i vrlo povoljan raspored koji ih je vodio od najslabijeg ka najjačem protivniku. Ne djeluju da mogu ugroziti Španjolsku. Naravno tu je prisutan faktor sudaca i domaćinskog suđenja. Vjerojatno će stati u bunker i nadati se nekoj kontri, možda i penalu. Vjerojatno im neće biti dosta, ali mogli bi pomoći nama (ili Dancima) ako u dovoljnoj mjeri iscrpe Španjolce, možda i istuku.

Saudijci su gadno stradali u prvom kolu, ali netipično za bliskoistočne reprezentacije nisu se nakon toga raspali, smijenili izbornika i sl., nego su i protiv Urugvaja izgledali na trenutke dosta solidno, s nekakvom idejom oko toga što žele i kako do toga doći. Isplatilo im se protiv Egipta gdje su ostvarili pobjedu koja ih vjerojatno zadovoljne šalje kući.

Egipat se zasad nameće kao jedno od najvećih razočaranja faze po skupinama. Vjerojatno ih se pomalo i precjenjivalo zbog Salaha, ali ipak se očekivalo da komotno budu ispred S. Arabije. Sigurno je zadnjem porazu kumovao i psihološki moment, ali osobno me se nisu dojmili niti mislim da su nesretno ispali.
Gwlad, gwlad, pleidiol wyf i'm gwlad.

Legum servi sumus ut liberi esse possimus!

Uostalom, mislim da bi hrvatskim izbornikom trebao biti stranac!