O svemu > Off-Topic
Spammara (opet gluposti... naravno)
bobbyboi13:
--- Citat: MagicRat - Svibanj 13, 2024, 14:21 ---Zašto bi meni pucao k***c kako se neki Švicarac oblači, osim da nemam neke ogromne nesigurnosti oko samog sebe?
Naravno, kao i u svakoj sličnoj raspravi, uzimaju se najekstremniji primjeri iz svijeta, od kojih je sveukupno 0 primjera takvih situacija iz Hrvatske :) A i ti navedeni primjeri apsolutno ništa ne pokazuju osim individualnih ljudskih mahinacija, koje nemaju nikakve veze s orijentacijom/seksualnošću nego neprirodnim ljudskim ponašanjem. Koliko znaš uopće sličnih primjera iz Hrvatske?
Sama postavka ti je kompletno kriva. Ti izjednačavaš imitiranje ponašanja roditelja sa seksualnom orijentacijom? Možda Maja Šuput svoje dijete oblači u suknje, možda ti svoje dijete odgajaš kao vojnika. Dijete će imitirati svoje roditelje i raditi ono što misli da se od njega očekuje, to nitko ne osporava, ali kako god da ti ideš odgajati to dijete, ono ima svoju seksualnu orijentaciju na koju ne možeš utjecati. Tj., možeš utjecati hoće li to dijete se usuditi izraziti svoju orijentaciju, što je IMHO poprilično problematično, neovisno je li ti odgajaš to dijete sa željom da bude gej ili straight.
Neće ti dijete gledat Eurosong i postat gej jer vidi muške u suknjama. Možda će mu to osvijestiti da je uvijek bio gej, ili neće osjetiti ništa jer je straight. Ali neće mu utjecati na orijentaciju.
Nije danas ništa više LGBT osoba nego prije, nego danas se osjećaju sigurnije za izaći iz ormara.
Upravo to što se Izrael prezentirao kao najnormalniji kandidat je problem, pošto onda i javnost normalizira Izrael i umanjuje zločin koji se događa. Nije ta pjevačica nastupala samostalno nego kao prezentacije države što i je ideja Eurosonga, kao što bi i Rusi nastupili kao prezentacija Rusije da Eurosong nema hipokritske stavove koji su prvenstveno uzrokovani financijskom potporom Izraela.
Problem ti je u tome što roditelji u velikom postotku ne uče djecu ništa, pa djeca moraju razne stavove kreirati iz društva, pa tako i medija. Da, odgoj je najbitniji u formiranju stavova, ali je naivno reći da ono što mediji prezentiraju ne može mijenjati svijest pojedinca. Opet se možemo lagano vratiti na Goebbelsa, misliš da su tada svi Nijemci svoju djecu učili o zločestim Židovima? Ili se ipak snažnim utjecajem medijske manipulacije dosta brzo nacionalna svijest promijenila? Ljudi su puno gluplji nego što misliš.
"U svoja četiri zida" je klasični homofobni izraz. Koje su to normalne vrijednosti i tko ih bira? Kog boli k***c kako se neki Nemo deklarira, jel tebi nešto on nametnuo?
Tko smatra religiju, heteroseksualnost i obitelj uvredljivom i homofobnom? Pa evo i na očitom LGBT showu na drugom mjestu imaš religioznog Baby Lasagnu, a na trećem pjesmu o Majci Terezi i Djevici Mariji. Nisam vidio nijedan negativan komentar oko religije ili heteroseksualnost na Eurosongu, a vidio sam tisuće i tisuće oko homoseksualnosti
--- Kraj citata ---
Nisam previše upratio jer mi nije zanimljiv eurosong ali dobar post bratac :super
djapojunior:
--- Citat: MagicRat - Svibanj 13, 2024, 14:21 ---Nije danas ništa više LGBT osoba nego prije, nego danas se osjećaju sigurnije za izaći iz ormara.
--- Kraj citata ---
Ovo i je i nije istina.
Istina je kad je u pitanju spolna orijentacija kao nešto što je ljudima urođeno.
Međutim, ima dijela toga koji nije spolna orijentacija nego je dio trenda, npr. nebinarne i trans osobe kojih je više nego prije, a zapravo nije nego je predvođeno trendom. To su stručnjaci najbolje objasnili kroz koncept kad mladi dođu i kažu "Ja mislim da sam muško. Ja mislim da sam žensko."
Osobe koje su zaista transrodne (ajmo to tako reći for the sake of argument) nikad ne kažu mislim nego kažu ja sam muško, ja sam žensko itd. i da je to pokazatelj onoga što je zapravo trend, a ne realnost.
Nekad se taj trend mladih koji se socijalno ne mogu smjestiti u neku kategoriju iskazivao u grupiranju po glazbi, stilu oblačenja i sličnim društvenim kategorijama, sad to više ne ide tako nego se prelazi u ovo drugo svrstavanje odabirom "identiteta" kao kategorije. Nekad si bio gotičar ili emo, danas si nebinaran.
I naravno, ovo se sve odnosi na dio, ne na sve. I ne tvrdim je li nešto dobro, loše, nego samo malo stavljanja stvari u perspektivu.
MagicRat:
--- Citat: djapojunior - Svibanj 13, 2024, 16:13 ---
Ovo i je i nije istina.
Istina je kad je u pitanju spolna orijentacija kao nešto što je ljudima urođeno.
Međutim, ima dijela toga koji nije spolna orijentacija nego je dio trenda, npr. nebinarne i trans osobe kojih je više nego prije, a zapravo nije nego je predvođeno trendom. To su stručnjaci najbolje objasnili kroz koncept kad mladi dođu i kažu "Ja mislim da sam muško. Ja mislim da sam žensko."
Osobe koje su zaista transrodne (ajmo to tako reći for the sake of argument) nikad ne kažu mislim nego kažu ja sam muško, ja sam žensko itd. i da je to pokazatelj onoga što je zapravo trend, a ne realnost.
Nekad se taj trend mladih koji se socijalno ne mogu smjestiti u neku kategoriju iskazivao u grupiranju po glazbi, stilu oblačenja i sličnim društvenim kategorijama, sad to više ne ide tako nego se prelazi u ovo drugo svrstavanje odabirom "identiteta" kao kategorije. Nekad si bio gotičar ili emo, danas si nebinaran.
I naravno, ovo se sve odnosi na dio, ne na sve. I ne tvrdim je li nešto dobro, loše, nego samo malo stavljanja stvari u perspektivu.
--- Kraj citata ---
Mislim, kod ljudi koji su trans ili slično, vjerujem da postoji dosta veća količina zbunjenosti nego klasično straight/gay/bi. Pa puno ljudi osvijesti da je gay ili bi tek u 30-ima ili 40-ima, a mislim da je kod trans ljudi to još kompliciranije. Uglavnom, tu postoji cijeli spektar između (kako bez toga opisati biseksualnost?) i vjerujem da je i kod trans ljudi tako, pa mogu shvatiti da je netko kompletno nesiguran je li trans ili ne. Nema tu baš crno-bijelo. Iskreno, nisam previše istraživao što je to nebinarnost po definiciji, ali vjerujem da to spada u taj neki spektar gdje osoba nije sigurna je li trans ili ne, tj. nalazi se u sredini tog spektra a ne na rubu.
Vjerojatno puno njih niti ne zna što su točno, ne bih to ni približno nazvao "trendom" nego više traženjem. Definitivno ne bih povezao to sa socijalnim traženjem, kroz koji svi prolaze i to je sklono trendu i društvu.
El Rey:
Stari moj kad te pokopaju i bace u kapselu,musko si ili si zensko :)
Ovo ostalo su sve pomodne gluposti,pa nek mi neko i kaze da sam seljacina radi toga.
Za mene je to neki poremecaj,tesko mi je drugacije objasniti.Postalo se pretolerantno prema takvim stvarima i propagiranjima istih.
kolicina namecanja toga je bolesna postala.
Stvarno je potrebno da on lamata zastavicom jer ne zna sto je,a muskarac je sto je poprilicno ocito.
Onda cu izvadit k***c i mahat s njime tu po trgu,valjda je i to normalno :)
Nemam mrznju prema tim osobama,ali neke stvari su presle neke granice odavno.
luigi:
Moje neko razmisljanje u vezi tih gejeva, transića i slicnog. Iskreno puca mi qrac, da li bi ikog od njih fizicki napao? Apsolutno ne. Da li bi nekad izasao na proteste da se borim za njihova prava? Apsolutno ne. Da saznam da mi je neki dobar prijatelj gej, da li bi se nastavio druziti sa njim? Apsolutno da. Mozda malo dvolicno, ali dok me se ne tiče apsolutno me ne zanima
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju