Četvorka.
Krenuli smo u renoviranje ekipe i počeli od temelja (obrane) i tu se pojačali po meni veoma dobro. Riješili se tulavaca poput Assaidia i Downinga u napadu i zamjenili ih i više nego dostojno. Ne sumjnam da će Moses biti osvježenje za oči nakon Downinga, a u Aspasu smo dobili polivalentnog igrača ogromnih pluća, koliko je samo trčao bez lopte protiv Uniteda i zatvarao Carricka.
Iako se navodi da je Sakho taj marquee signing, meni je ipak žao što nismo uspjeli Mikija ili Williana ubosti, dok mi je za Eriksena bilo manje-više svejedno hoće li ili neće doći.
Odlasci također dobro odrađeni, neka Pepe dobro brani u Napoliu, digne cijenu, pa da ga prodamo za višu cijenu od one koju bi dobili da smo ga sada išli prodavati. Juniori (Suso, Adorjan, Borini) poslani na kaljenje u slabije klubove, ali prvoligaše svojih zemalja gdje će pretpostavljam biti u udarnih 11, što je po meni isto kvalitetan potez.
Nakon dugo vremena imamo popunjene sve pozicije i nešto širi izbor kvalitetnih pojedinaca. Nadam se nekom kvalitetnom AML/AMRu na zimu.
Kombinirano prošli zimski i minuli ljetni prijelazni rok su bez dvojbe jedni od najbolje odrađenih, stoga vjerujem da će i nadolazeći zimski biti takav, pa makar doveli tek zamjenu za Lucasa.
Brine me jedino to što sada imamo 5 veoma dobrih stopera, nekako se nadam da će Rodgers u određenim utakmicama igrati 5-3-2 ili 3-5-2, kako se kome više sviđa, kako bi iskoristili taj obrambeni potencijal koji sada imamo. Johnson i Enrique jesu tehnički hendikepirani, no moć ponavljanja i obrambena disciplina (izraženija kod Enriquea) su im na zavidnoj razini, ko stvorenoj za prije navedenu formaciju/e.
Moja idealna ekipa bi bila sljedeća...
------------------Mignolet------------------
-----------Sakho--Toure--Agger----------
Johnson---------------------------Enrique
-----------Gerrard-------Lucas-------------
-----------------Coutinho--------------------
--------Sturridge------Suarez--------------