http://www.liverpoolfc.tv/news/drilldown/N164250090504-0748.htmShearer kaže otprilike ovako: "Razočaran sam što smo izgubili utakmicu, ali ne žalim se na način na koji se to dogodilo. Prvom pogotku je vjerojatno prethodilo zaleđe, no bi li to promijenilo konačni ishod?! Vjerojatno ne!
Liverpool je bio bolji i zasluženo je dobio. Rezultat je mogao biti i veći, no greda je bila na našoj strani! Ova utakmica nije spasila našu sezonu, ali sljedeće dvije hoće!"
Što se tiče isključenja kaže:
"Zamolio sam Joeya Bartona da ostane smiren i hladne glave, ali bio je to glup prekršaj i zasluženo je dobio crveni karton!"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iskreno i objektivno sa Shearerove strane (a kako drukčije i može biti kad mu je momčad nadigrana!). Alan je bio gospodin u kopačkama, a kravata mu kao takvome pristaje! Možda je on jedini razlog zbog kojeg bi htio da Svrake ostanu u ligi, ali kako on vjerojatno ide na kraju sezone (odnosno prijelazno je rješenje, ako se nešto ne promijeni!), onda bih mogao reći da mi je svejedno!