Autor Tema: Bitcoin/Ethereum/Litecoin/Ripple/...  (Posjeta: 20430 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
Bitcoin/Ethereum/Litecoin/Ripple/...
« : Siječanj 05, 2018, 15:35 »
https://twitter.com/Cointelegraph/status/949255478172901376

U zadnje vrijeme su kriptovalute glavni topic u Hrvata pa me zanima ako ste kupili koju kriptovalutu?
« Zadnja izmjena: Siječanj 05, 2018, 15:40 gento »
Never miss a good chance to shut up.

Offline Zoky

• Administrator
  • Hero Member
Odg: Bitcoin/Ethereum/Litecoin/Ripple/...
« Odgovori #1 : Siječanj 05, 2018, 15:43 »
Ripple je govno: https://cryptoyoda1338.wordpress.com/2018/01/04/the-truth-about-ripple/

A inače da, imam nešto uloženo, ali na altcoine.

Offline mrdokic911

• Hero Member
« Odgovori #2 : Siječanj 05, 2018, 15:45 »
Nisam, pratim situaciju oko toga, par kolega u firmi je uložilo neke novce i konstantno ima u browseru neki sajt di se izlistavaju cijene svih kriptovaluta i porast/pad cijene...

Skeptičan sam oko toga, trebao bi malo više pročitati o tome, priznajem. Zanima me hype oko blockchaina i što to potencijalno može donijeti u svijetu transakcija ili gdje već. Nikad ne bih uložio u to, bez obzira na to što postoji mogućnost da će i dalje rasti, jer me pomalo plaši taj "balon" oko kriptovaluta. Ako je netko zaradio ili zarađuje na tome, super  :super
« Zadnja izmjena: Siječanj 05, 2018, 18:27 mrdokic911 »
"Never interrupt your enemy when he is making a mistake." - Napoleon

"One has a moral responsibility to disobey unjust laws." - Rev. Dr. Martin Luther King, Jr.

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #3 : Siječanj 05, 2018, 15:45 »
2009. sam ulozio 100$ u bitcoin.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #4 : Siječanj 05, 2018, 15:47 »
Ja sam uložio na ether kad je bio na 400$ i na litecoin kad je bio na 300$. Ali male pare, tek toliko da se igram. :D
Inače, koristim coinbase, a oni su za sada odfakali ripple.

2009. sam ulozio 100$ u bitcoin.

Na koliko si sada? :D

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #5 : Siječanj 05, 2018, 15:53 »

Na koliko si sada? :D

Nisam ulozio naravno, ali da jesam bio bih na nekih 600-700m, ne znam tocno.  :D

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #6 : Siječanj 05, 2018, 15:56 »
Nisam ulozio naravno, ali da jesam bio bih na nekih 600-700m, ne znam tocno.  :D

Tako sam i mislio. :D

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #7 : Siječanj 05, 2018, 17:42 »
Nemam nista ulozeno, partim okvirno sto se dogada i dosta ljudi u firmi i poznanika ima ulozeno. Kad bih ulagao morao bi se puno vise educirati o samoj tehnologiji.

Trenutno je to cisto spekulativno ulaganje, nimalo investicijsko a kao spekulativno ulaganje vjerujem da ce napraviti balon i da ce puknuti, ono sto ne mogu znat je jel taj balon vec blizu vrhunca, jel negdje na sredini ili je tek u pocetku pa ce ovo sve zajedno ici jos znatno vise. Da bi izaslo iz sfere spekulacije i uslo u investicijsku sferu gdje mozemo pricat o nadzivljavanju balona moralo bi uci u upotrebu, sto iskreno vjerujem da moze, samo ne znam koja ce kriptovaluta to napraviti. Tehnologija oko toga se razvija na dnevnoj bazi i gotovo svaka dva tjedna mozes cut o necem novom sto je bolje od onoga sto trenutno imamo, tako da vjerujem da bitcoin makar je trenutno najpoznatiji i najrazvikaniji kao spekulacija nece napraviti taj korak i da nece biti taj koji ce uc u upotrebu te da ce u jednom trenutku se rasprsnut. Osobno da bi usao u ista od toga, pa makar i spekulativno, morao bi se puno bolje informirati, ali vjerujem da sama tehnologija iza svega ima uzasno velik investicijski potenicijal.

Offline Zoky

• Administrator
  • Hero Member
« Odgovori #8 : Siječanj 05, 2018, 17:52 »
Bitcoin je u upotrebi i već imaš dosta mjesta gdje možeš platiti bitcoinom.

Recimo možeš na www.futura-it.hr kupiti računalnu opremu :)

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #9 : Siječanj 05, 2018, 17:57 »
Bitcoin je u upotrebi i već imaš dosta mjesta gdje možeš platiti bitcoinom.

Recimo možeš na www.futura-it.hr kupiti računalnu opremu :)
Ma znam da je u upotrebi, samo kad kazem da mora uc u upotrebu onda mislim masovnu, onda mislim na to da nekakav obicni ja ga koristi u transakcijama (trenutno sam miljama daleko od toga). Pitanje ostaje hoce li dok dode do mene (a stvarno mislim da ce nesto do mene doci, mlad sam, relativno tehnoloski pismen, ako ne dode do mene nece imat uspjeha) ostat bitcoin vodeci ili ce do mene doci druga varijanta, bolja inacica. Da se kladim danas, kladio bi se na drugu opciju.

Offline Brna

• Hero Member
« Odgovori #10 : Siječanj 05, 2018, 17:58 »
Stigla tema i na LFC forum :D Dobro je to. :)

Krenuo sam s ulaganjem negdje u travnju/svibnju - ponajviše bitcoin i ethereum. Prije par mjeseci sam skoro sve prebacio u ethereum i planiram ne dirati barem godinu dana.

Sad malo više gledam altcoinove i vjerojatno ću se kockati s manjom cifrom na nekoliko njih, pa gledati da na brzinu nešto flipam ili me pogodi.

Ono što svi govore, a valja ponoviti - uloži onoliko koliko si spreman odmah izgubiti i uloži u onaj coin u čiju tehnologiju/misiju vjeruješ. Još malo pronjuškat po redditu i ostalim forumima i valjda će se nešto pogoditi - još uvijek je cijelo tržište u rastu.

Offline Lepa_Henrikh

• Hero Member
  • just monitoring around..
« Odgovori #11 : Siječanj 05, 2018, 18:23 »
Sve mi je bilo cudno kako nitko ovdje ne komentira stanje na trzistu kripta :D
Ja sam poceo s majnanjem prije nekih 5 godina, a brzo nakon toga sam krenuo i ulagat :)
Za tebe Zoky sam i ocekivao da imas barem nesto u tome :kuler
Ripple je govno: https://cryptoyoda1338.wordpress.com/2018/01/04/the-truth-about-ripple/
Pridruzujem se misljenju

Offline Zoky

• Administrator
  • Hero Member
« Odgovori #12 : Siječanj 05, 2018, 19:30 »
Sad malo više gledam altcoinove i vjerojatno ću se kockati s manjom cifrom na nekoliko njih, pa gledati da na brzinu nešto flipam ili me pogodi.

Altcoini - potencijalno mali ulog, potencijalno ogromna zarada. Potencijalno, naravno.

Ono što svi govore, a valja ponoviti - uloži onoliko koliko si spreman odmah izgubiti

Ovo se ne može dovoljno snažno naglasiti.

i uloži u onaj coin u čiju tehnologiju/misiju vjeruješ.

Tako je, to sam i napravio... dobar whitepaper, pošten roadmap, dobra ideja... i onda bitno, uhvatiti coin dok je jako jako jeftin :)

Još malo pronjuškat po redditu i ostalim forumima i valjda će se nešto pogoditi - još uvijek je cijelo tržište u rastu.

E to je meni najveći problem, nemam vremena visiti stalno na discordu, twitteru, redditu... dok ja skužim ode coin 200% gore...

Offline Zoky

• Administrator
  • Hero Member
« Odgovori #13 : Siječanj 05, 2018, 20:22 »
I uzgred rečeno, jedan altcoin kojeg imam je u par dana otišao 300% gore  :)))

Offline Brna

• Hero Member
« Odgovori #14 : Siječanj 05, 2018, 23:19 »
Jedina stvar koja me brine je vađenje para jednog dana. Ok mi je platiti porez, ali ne želim da se dogodi scenarij u kojem me oderu ili još gore - da ni ne mogu izvaditi na neki normalan način.