Malo razmišljam o situaciji na forumu u posljednje vrijeme i nekako mi djeluje ajmo reći nevesela. Ne bih sad o tome kako nema više kvalitetnih rasprava (jer ima), kvalitetnih postova (njih tek itekako ima), nekog zanosa i slično i kako se to sve izgubilo, jer činjenica je da svaki forum ima svojih uspona i padova, da neki članovi vremenom izgube najčešće slobodno vrijeme koje bi uložili u aktivno sudjelovanje u radu foruma, pa nije neobično da se to događa i ovdje. Ne bih sad navodio poimence svoje vlastite dojmove o tomu koji su istaknuti članovi foruma kojih više nema ili vrlo rijetko sudjeluju, odnosno koji su dosta prorijedili svoje sudjelovanje.
Ipak, dojma sam da nam nedostaju novi članovi, odnosno da je već zavidan niz onih za koje bi bilo možda i bolje da se nisu ni registrirali. Čini mi se da je s jedne strane problem definitivno i u nama (pa tako i meni) starijima, jer smo jednostavno stariji, ali čini mi se da je još veći problem u uopće nedostatku mlađih navijača Liverpoola u RH uopće. Kad se sjetim onih tema - koje novi malo kad popunjavaju - o tome zašto je netko počeo pratiti/podržavati/navijati za LFC, redovito se moglo naići na nekoliko ustaljenih rubrika. Jedni su imali makar mutno sjećanje na dane kad smo osvajali titule, druge su privukli igrači kao što su Owen (da, tko bi to danas rekao?) ili Gerrard, napokon mnoge je oduševio povratak u Istanbulu 2005.
Što smo od toga imali nakon svega nabrojanog? Očito ni uspjeha, ni nekih igrača čija bi se kvaliteta i karizma povezivali s Liverpoolom.
Ne znam kakvo je stanje s ogrankom: koliko imamo novih članova, koliko je redovito uplaćivanje članarine i koja nam je prosječna dob? Nekako imam osjećaj da u ukupnom broju starimo.