Autor Tema: Spammara (opet gluposti... naravno)  (Posjeta: 157481 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline luigi

• Hero Member
Odg: Spammara (opet gluposti... naravno)
« Odgovori #1680 : Veljača 24, 2022, 17:26 »
Srbi i Rusi.  To je takav mentalni sklop, njima je u krvi da ratuju i da prolijevaju krv, cast izuzecima.

Otvoriti neki srpski portal i malo procitati komentare, dno dna.

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #1681 : Veljača 24, 2022, 19:01 »
Da, ukoliko Rusi ne dobiju sto traze. Ukrajina ce mozda biti zrtvovana, Rusi su pokazali moc. EU za sad prijeti samo sankcijama, ako na tome ostane pokazat ce se samo kao mis, i da nemaju nikakvu moc.

Mene vise zabrinjava situacija kod nas. Sto sprecava onda Republiku Srpsku da se pridruzi Srbiji, a Hrvatska moze uzeti juznu Hercegovinu ako ovi odluce da se odcjepe i pripoje Hrvatskoj?

To se neće dogoditi, isto kao što se to ni u Ukrajini neće dogoditi. Krim je bio jedina iznimka jer je on bio dio ruskog teritorija do 1954.

Cilj svega ovoga nije pripojiti si teritorij nego raditi paradržave kojima se paralizira Ukrajina, BiH, Gruzija, Moldavija itd., kojima se održava nekakvo barem blago nestabilno stanje i kaos kojim si Rusija/Srbija održavaju utjecaj, gospodarsko i političko djelovanje u drugoj državi, ali bez da zapravo preuzimaju odgovornost za taj teritorij. Stvarati si tampon zonu u kojoj zapravo žrtvuju dio svog naroda kako bi se zaštitio centralni dio, Europski dio Rusije u kojem je 90% ruskih interesa i živi velika većina stanovništa. A uz to im je cilj održavati takvo stanje i na Kavkazu i sličnim strateškim mjestima.

Ovo je gotovo identičan scenarij viđen 2008. (a i devedesetih) u Gruziji, slični temelji za scenarij viđen kod rata Armenija/Azarbajdžan s ciljem trajnog smještanja ruskim "mirovnih" snaga tamo, a na kraju krajeva i sličan scenarij viđen na balkanu.

Offline Gerro

• Hero Member
« Odgovori #1682 : Veljača 24, 2022, 19:12 »
Srbi i Rusi.  To je takav mentalni sklop, njima je u krvi da ratuju i da prolijevaju krv, cast izuzecima.

Otvoriti neki srpski portal i malo procitati komentare, dno dna.

Dodaj im i Amere i mogu se skupa sjest. Di je rat, tu su i oni.

Evo i njegov narod se protivi ratu

Pojedinac može odlučiti utakmicu, ali pobjeđuje momčad!

Offline djapojunior

• Hero Member
« Odgovori #1683 : Veljača 24, 2022, 20:22 »
Američke priče o oružju za masovno uništenje su otprilike jednake ruskim pričama o nacizmu u Ukrajini i Europi. Isprazna i prozirna propaganda koja se koristi kao izlika.

Ali to što se kritizira Rusija i sranja koja sad rade, ne znači automatski da se time opravdava Amerika i sranja koja je ona radila.

Offline Marijo

• Hero Member
« Odgovori #1684 : Veljača 25, 2022, 00:29 »
Za ovu gadariju što Rusi od jučer rade nema opravdanja. Rat je užas i to mora stat.

S druge strane, razumijem Ruse što ne žele NATO u Ukrajini jer tako de facto imaju američku vojsku na granici. Pogotovo kad se uzme u obzir da je Rusima obećano da se NATO neće širiti na istok

Ovo je gotovo preslika sukoba u Gruziji di Amerika i zapad čačkaju Rusiju, podižu tenzije do maksimuma i onda kad se zapuca oni ostave tu državu na cjedilu.
Žao mi je Ukrajine i ukrajinskog naroda jer je ovo užas, ali ne mogu vjerovat da su očekivali zaštitu zapada.
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.
Do not stop fighting for your freedom until you have victory!"

Muammar Gaddafi, 06.10.2011

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #1685 : Veljača 25, 2022, 11:07 »
Za ovu gadariju što Rusi od jučer rade nema opravdanja. Rat je užas i to mora stat.

S druge strane, razumijem Ruse što ne žele NATO u Ukrajini jer tako de facto imaju američku vojsku na granici. Pogotovo kad se uzme u obzir da je Rusima obećano da se NATO neće širiti na istok

Ovo je gotovo preslika sukoba u Gruziji di Amerika i zapad čačkaju Rusiju, podižu tenzije do maksimuma i onda kad se zapuca oni ostave tu državu na cjedilu.
Žao mi je Ukrajine i ukrajinskog naroda jer je ovo užas, ali ne mogu vjerovat da su očekivali zaštitu zapada.
Baš ovo. Gadi mi se Putin i ovo što radi, dabogda se dogodi neki atentat. Ali što su očekivali sa širenjem Nata i podjebavanjem rusije? Baš me zanima kako bi neiskvarena dobročudna amerika reagirala da rusi potpišu savez sa meksikom i kanadom i dovedu vojsku tamo
You're gonna eat lightning and you're gonna crap thunder !

Offline djapojunior

• Hero Member
« Odgovori #1686 : Veljača 25, 2022, 12:06 »
Aha, a Ukrajinu se ništa ne pita, ona nema pravo glasa o svojoj sudbini, u kojem smjeru želi ići?

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #1687 : Veljača 25, 2022, 12:30 »
Aha, a Ukrajinu se ništa ne pita, ona nema pravo glasa o svojoj sudbini, u kojem smjeru želi ići?
Žalosno i tragično al očito da ne
You're gonna eat lightning and you're gonna crap thunder !

Offline djapojunior

• Hero Member
« Odgovori #1688 : Veljača 25, 2022, 12:45 »
Pa mislim da je dosta jasan smjer u kojem Ukrajina želi ići, prema zapadu i EU. To im nije nametnuto, za razliku od ovog što se sad događa i pokušaja nasilnog vraćanja prema istoku.

I mislim da su sve što se događa zadnjih osam godina i ova invazija sada poprilično jasni pokazatelji zašto bi zemlja poput Ukrajine htjela ući u NATO.

Offline Marijo

• Hero Member
« Odgovori #1689 : Veljača 25, 2022, 13:34 »
A zašto je Kuba pod sankcijama Amerike?
Šta bi bilo s Meksikom da postignu vojni pakt s Rusima i dozvole im gradnju vojarni i postavljanje raketa?

Nažalost jači uvijek tlači, samo treba bit pametan i ne dovodit do rata jer tu uvijek nastrada mali čovjek.

Svijet je jako pokvaren i kompliciran. Saudijci već godinama uništavaju Jemen...koga briga za to?
Evo čak i nogometne klubove kupuju u Engleskoj
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.

Offline Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #1690 : Veljača 25, 2022, 14:14 »
Djapo znas i sam da se za demokraciju pita jaceg. Ukrajina je bila neka tampon zona. Sad vise nije ni to.

Navodno je Putin pristao na pregovore sa Zelenskyym. Valjds ce hladne glave sad prevladati. Jer ako nam nuklearne glave krenu letit nebom, nece biti pobjednika.

Offline djapojunior

• Hero Member
« Odgovori #1691 : Veljača 25, 2022, 15:48 »
Ma sve ja to razumijem, nisam mutav. Poanta ovog što ja govorim je da ne normaliziramo takve stvari nego da uvijek bude jasno da je to pogrešno, da u toj svijesti nema kompromisa.

Kompromisa i diplomacije treba biti na terenu, ali u svijesti treba biti jasno što je pogrešno i što je suprotno svim civilizacijskim tekovinama i napretku društva do kojeg smo došli.

Ne smije biti Rusija je u krivu, pokreće strašan rat, ali. Nema ali.
I to što Amerika ili bilo tko drugi radi isto ili slično ne opravdava to naše ali. Nego samo trebamo biti jednako kritični i za te druge situacije i države, i biti jednako bez tog ali.

Baš zbog tog ali i normalizacije toga opet i dolazi do ovakvih ratova i sranja u 21. stoljeću.

Offline Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #1692 : Veljača 25, 2022, 16:10 »
Upravo je to i dovelo do krvoprolica. Rusija ne zeli americke rakete na 20 minuta od Moskve. Jel imaju pravo na zabrinutost? Imaju, kao sto Ameri i dalje lupaju sankcije Kubu, zbog zabrinutosti oko ruskih raketa.

Ovo ne mozes opravdati samo pa oni zele u NATO, to im se mora dozvoliti.

I Katalonija zeli ocijepljenje kao i Baskija, Lombardija, Republika Srpska, a postojale su spekulacije i oko Istre.

Zasto im se to onda ne omoguci ako oni to tako zele?

Offline Marijo

• Hero Member
« Odgovori #1693 : Veljača 25, 2022, 16:22 »
Upravo je to i dovelo do krvoprolica. Rusija ne zeli americke rakete na 20 minuta od Moskve. Jel imaju pravo na zabrinutost? Imaju, kao sto Ameri i dalje lupaju sankcije Kubu, zbog zabrinutosti oko ruskih raketa.

Ovo ne mozes opravdati samo pa oni zele u NATO, to im se mora dozvoliti.

I Katalonija zeli ocijepljenje kao i Baskija, Lombardija, Republika Srpska, a postojale su spekulacije i oko Istre.

Zasto im se to onda ne omoguci ako oni to tako zele?

Ovo je 100% i moje mišljenje

Zamisli da se npr u Banja Luci počne gomilat oružje koje može bez problema pogodit Zagreb. Pa mi bi popizdili istog trena

Offline Budma

• Hero Member
  • JFT96
« Odgovori #1694 : Veljača 25, 2022, 16:58 »
A Ukrajina je blizu EU i NATO-u da se Putin toliko mora brinuti kao što sam ja blizu da budem večeras sa Margot Robbie.