Ne postoji bolji ispušni ventil...
Apsolutno. Prošao sam dosta sportova u životu, od kickboxa do skoka u vis. Stvarno nisam u niti jednome našao ono što sam našao u penjanju. Ma ne mora to biti penjanje, mogu otići sa ekipom tu kod mene u Osijeku uz Dravu u neki šumarak, baciti roštilj uz rijeku, popiti koje pivo, baš se mozak resetira točno onoliko kolko je potrebno.
Sjećam se ja na Velebitu sa planarskim društvom, na dijelovima metar i pol snijega, probijaš se kroz to, propadaš kroz snijeg, jedna žena otklizala prema provaliji po ledu, spašavali ju i nije se usudila dalje ići. Mi dolazimo na stijene, počela mješavina snijega i kiše, pola ekipe ostaje u zaklonu ja razmišljam; pa jebote, hodam 6 sati da se ne bi popeo gore na vrh, pa nema šanse. Popeo se na vrh, čak se nisam ni usrao tog hodanja po skliskim stijenama bez užadi i ičega, bilo je jako zanimljivo za prvi puta. Iduća dva dana su bila lakša jer sam znao šta me čeka. E da, od svih penjanja, samo sam prvi dan pao dva puta, kasnije sam naučio hodati. Na kraju me pitaju tamo na večeri gdje sam sve bio, reko nigdje, ovo mi je prvi puta. Nisu vjerovali

Nakon toga malo uložiš u opremu, pa se dogovoriš o privatnom aranžmanu da negdje odeš, bez planinarskog društva, pa ti se javi jedan prijatelj, pa drugi, pa skupa idete stalno negdje, stvarno je ovo nešto nevjerojatno. Da nije bilo korone vjerojatno ne bi počeo s time.
Evo u petak iza posla idemo u Ogulin, obilazimo Gorski Kotar. Ja planirao sam vlakom do Ogulina, gdje da noćim, hladno mi je za šator, idem naći smještaj nekakav, na kraju ide nas 6 sa dva auta. Ljudima se to sviđa, kada jednom odeš na to, kada se popneš na vrh i kada skužiš šta si napravio želiš to ponovno. Ne postoji osoba koja je bila samo na jednom vrhu.
Btw. jučer ispenjao Veliku Vlajinu, najviši vrh Čabulje, 1780m.
Fizički srednje zahtjevna ruta od 7km u jednom smjeru, od čega je posljednjih 1.5km kroz gustu šumu i strminu od skoro 60°. Ali pogled s vrha vrijedi svih 26000 koraka.
https://ibb.co/Wtqcghd
Vidio sam baš, zadnjih kilometar je visinske razlike 400 metara.

Iduće godine prva stvar na proljeće je Dinara kada se otopi snijeg. Nema smisli se ne popeti na najviši hrvatski vrh.

Iako sam čuo da je penjanje jako dosadno, jednolično. Jer sve kroz što prolaziš izgleda isto cijelim putem. Nema stijena, nema drveća, nema kurca, samo polje i put