Autor Tema: Što Vam je uljepšalo/ pokvarilo dan?  (Posjeta: 228190 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Massone

• Hero Member
Odg: Što Vam je uljepšalo/ pokvarilo dan?
« Odgovori #2490 : Listopad 04, 2021, 19:50 »
Ne postoji bolji ispušni ventil...

Apsolutno. Prošao sam dosta sportova u životu, od kickboxa do skoka u vis. Stvarno nisam u niti jednome našao ono što sam našao u penjanju. Ma ne mora to biti penjanje, mogu otići sa ekipom tu kod mene u Osijeku uz Dravu u neki šumarak, baciti roštilj uz rijeku, popiti koje pivo, baš se mozak resetira točno onoliko kolko je potrebno.

Sjećam se ja na Velebitu sa planarskim društvom, na dijelovima metar i pol snijega, probijaš se kroz to, propadaš kroz snijeg, jedna žena otklizala prema provaliji po ledu, spašavali ju i nije se usudila dalje ići. Mi dolazimo na stijene, počela mješavina snijega i kiše, pola ekipe ostaje u zaklonu ja razmišljam; pa jebote, hodam 6 sati da se ne bi popeo gore na vrh, pa nema šanse. Popeo se na vrh, čak se nisam ni usrao tog hodanja po skliskim stijenama bez užadi i ičega, bilo je jako zanimljivo za prvi puta. Iduća dva dana su bila lakša jer sam znao šta me čeka. E da, od svih penjanja, samo sam prvi dan pao dva puta, kasnije sam naučio hodati. Na kraju me pitaju tamo na večeri gdje sam sve bio, reko nigdje, ovo mi je prvi puta. Nisu vjerovali :lol

Nakon toga malo uložiš u opremu, pa se dogovoriš o privatnom aranžmanu da negdje odeš, bez planinarskog društva, pa ti se javi jedan prijatelj, pa drugi, pa skupa idete stalno negdje, stvarno je ovo nešto nevjerojatno. Da nije bilo korone vjerojatno ne bi počeo s time.

Evo u petak iza posla idemo u Ogulin, obilazimo Gorski Kotar. Ja planirao sam vlakom do Ogulina, gdje da noćim, hladno mi je za šator, idem naći smještaj nekakav, na kraju ide nas 6 sa dva auta. Ljudima se to sviđa, kada jednom odeš na to, kada se popneš na vrh i kada skužiš šta si napravio želiš to ponovno. Ne postoji osoba koja je bila samo na jednom vrhu.

Btw. jučer ispenjao Veliku Vlajinu, najviši vrh Čabulje, 1780m.
Fizički srednje zahtjevna ruta od 7km u jednom smjeru, od čega je posljednjih 1.5km kroz gustu šumu i strminu od skoro 60°. Ali pogled s vrha vrijedi svih 26000 koraka.

https://ibb.co/Wtqcghd

Vidio sam baš, zadnjih kilometar je visinske razlike 400 metara. :klanja

Iduće godine prva stvar na proljeće je Dinara kada se otopi snijeg. Nema smisli se ne popeti na najviši hrvatski vrh. :D

Iako sam čuo da je penjanje jako dosadno, jednolično. Jer sve kroz što prolaziš izgleda isto cijelim putem. Nema stijena, nema drveća, nema kurca, samo polje i put :D
19 + 6 + 8 + 9 + 3 + 4 + 1

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #2491 : Listopad 04, 2021, 23:56 »
....
Sami boravak u prirodi i svježem zraku je svojevrsni reset, još kad ovako dodaš neke fizičke aktivnosti pa usput se kreneš zanimati za planirarsku tematiku, opremu, istraživati vrhove, rute... to najednom postaje vrlo zabavan hobi.
I da, baš to što kažeš, tko se jednom popne na neki vrh, samo će željeti pomicati visinske granice.

Meni je sljedeći uspon Hajdučka vrata na Čvrsnici. Izgurat ću ovu godinu s planinarskim društvom prije no se odlučim na izlete u vlastitom angažmanu. Treba mi još malo kondicije i pogotovo opreme.

Offline Dermonis

• Hero Member
  • Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!!
« Odgovori #2492 : Listopad 05, 2021, 09:56 »
Ako niste isli, preporucam vam stazu Mali Princ.
Lako dostupna preko autoceste, a krajolik je fenomenalan.

Offline -marko-

• Hero Member
« Odgovori #2493 : Listopad 05, 2021, 11:50 »
Bravo za ekipu, pa pola foruma penjači i hikeri, svaka čast  :super Ja sam više za roštiljat i pit kraj neke vode, ali me oduševio otok La Palma na Kanarima (gdje suklja vulkan već danima) sa svojim stazama, bolesno. Napravili smo u 8 dana preko 40 km iako smo se prvotno išli kupati, doček NG i uživanje, ali ostali zapanjeni tom prirodom i tim nekim entuzijazmom velikog broja ljudi koji to obožava i zbog toga dolazi tamo iz cijelog svijeta.

Za ove novogodišnje praznike idem opet (ako se vulkan smiri, a trebao bi), ali ovaj put sa šestomjesečnim sinom pa me baš zanima kako će to izgledati.  :lol

Fotke su mi na laptopu, nemam ih trenutno uz sebe, ali evo ako se netko slučajno zainteresira:

https://www.outdooractive.com/en/hiking-routes/la-palma/hiking-in-la-palma/6093418/
Say what again!

Offline Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #2494 : Listopad 07, 2021, 20:41 »
Jel netko prelezao ovo sranje od korone. Ja sam pokupio je sad nedavno u povratku iz Hrvatske za Irsku. Dosao sa negativnim nalazom, i nakon 2 dana pojavili mi se simptomi. Nakon ponovnog testiranja pokazalo mi se da sam pozitivan.

Jesu vam da li kakve tablete, sirupe i sl?

Offline lukari

• Hero Member
« Odgovori #2495 : Listopad 07, 2021, 21:09 »
Jel netko prelezao ovo sranje od korone. Ja sam pokupio je sad nedavno u povratku iz Hrvatske za Irsku. Dosao sa negativnim nalazom, i nakon 2 dana pojavili mi se simptomi. Nakon ponovnog testiranja pokazalo mi se da sam pozitivan.

Ja sam je imao  u 7. mjesecu.

Počelo u ponedjeljak 19.7.sa grloboljom , glavoboljom i proljevom. Tad nisam ni pomislio na koronu i pio Lekadol za glavu i za grlo Neoangin . Nisam ni zvao doktoricu.

To je prošlo za 2 dana i onda u petak počeo malo kašalj i kihanje. Za to vrijeme cijeli tjedan sam radio i osjećao slabinu povremeno.

Išao sam se testirat u subotu za Rijekinu tekmu sa brzim antigenskim testom i bio pozitivan. Onda u izolaciju isao tjedan dana od 24.7. i gledao Olimpijske po cijeli dan.
Tada sam izgubio okus i miris na 2,3 dana i to je to.

Cijelo vrijeme nisam imao povišenu temperaturu.

Tako da više manje za mene kao virozica prošlo.
“When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there.” - Steven Gerrard ♥

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #2496 : Listopad 07, 2021, 21:13 »

pa dobro je, ja sam imao 14  :D. zarazio sina (3), kćer(0,9) i ženu. ja sam u srijedu 18.11 dobio simptome, mali u ponedeljak nakon toga dobio temperaturu 40, mala dan poslije 38,5. imali 2 dana i prošlo ih, a onda žena u petak sa 37,5 i dva dana i to je to. mene prvo prala 38,5 par dana pa kasnije 37,5 bez da se snizi. još uvijek nemam osjeta mirisa, slabo okus, iako je prošlo mjesec dana od prvih simptoma. nisam kašljao ali sam bio jako umoran, jednu večer sam ostao bez svijesti u kupaoni. oči su me jako bolile i crvenile se ko da sam bio u pušnici.
evo čitaj si. nikakvi ljekovi ništa.

ali ovako da još malo pobliže. nakon dobivanja te temperature, nije mi se slina proizvodila pa dobio gljivice u ustima... a sad evo nakon skoro godine dana, još uvijek nema pravog okusa i mirisa. vratilo se je ali luk smrdi. znači crveni, bijeli, poriluk su užasni. pečena jaja, kuhana junetina, pečena piletina, sve je užasnog okusa.... znači ne mogu skoro ništa jesti, a i piva više nema okusa kao prije
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #2497 : Listopad 07, 2021, 21:29 »
Hvala na odgovorima.

Kod mene je bila bol u misicima, u predjelu koljena. To je bio prvi simptom. Potom temperatura, najvisa za sad je 38.7°C. Napadi kaslja sa iskasljavanjem sluzi (kao kod bronhitisa), te mucnina. Imao gubitak mirisa na jedan dan, al se vratio, jedino kao i kod Weke okus nije kao sto je bio. Neke stvari jednostavno su mi bljutave.

Kao i Luka, pijem lekadol za temp., i dobio u lokalnoj apoteci neki sirup za kasalj. U Hr daju anti biotike, u Irskoj ne.

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #2498 : Listopad 08, 2021, 10:35 »

Dva puta  :D

Prvi put u 12.mj., upala pluca, gubitak mirisa i okusa, bol u nogama prvih par dana. Pio sve i svasta

Drugi put nedavno, ni sam ne znam kad, zakljucila dr. jer sam se testirao na antitijela i pokazalo mi 46.5, a do tad sam cuo najvise 22-23  :lol

Offline Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #2499 : Listopad 08, 2021, 11:38 »
Dva puta  :D

Prvi put u 12.mj., upala pluca, gubitak mirisa i okusa, bol u nogama prvih par dana. Pio sve i svasta

Drugi put nedavno, ni sam ne znam kad, zakljucila dr. jer sam se testirao na antitijela i pokazalo mi 46.5, a do tad sam cuo najvise 22-23  :lol

Bome gadno. Nikakve posljedice dodatne nije ostavila?

Offline Marijo

• Hero Member
« Odgovori #2500 : Listopad 08, 2021, 13:28 »
Što mi je uljepšalo dan? Što mi je obiteljska prijateljica kupila u Londonu jaknicu od Liverpoola?

Što mi je pokvario? To što već imam istu takvu  :D

Iako, ja sam kupio M prije cca 2 godine, a sad sam dobio L i mislim da mi zapravo L puno bolje paše

Pa eto...ako bi netko kupio ovu M...tu sam  :D

To je ova
https://www.3retro.com/clubs/premier-league/liverpool/809_liverpool-1974-shankly-track-jacket.html
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.
Do not stop fighting for your freedom until you have victory!"

Muammar Gaddafi, 06.10.2011

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #2501 : Listopad 08, 2021, 18:04 »
Bome gadno. Nikakve posljedice dodatne nije ostavila?

Od izlaska iz izolacije (28.12.) do prije 20ak dana nisam podnosio miris i okus jaja (kuhanih, kajgana, bilo kakvih), kapula (crveni luk) takodjer mi smrdila na kilometar, jogurt promijenio okus skroz (doduse, manje nego ovo dvoje) i jos neke stvari... Neke zdravstvene posljedice i nemam, bar ih nisam otkrio jos.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #2502 : Listopad 09, 2021, 09:16 »
Od izlaska iz izolacije (28.12.) do prije 20ak dana nisam podnosio miris i okus jaja (kuhanih, kajgana, bilo kakvih), kapula (crveni luk) takodjer mi smrdila na kilometar, jogurt promijenio okus skroz (doduse, manje nego ovo dvoje) i jos neke stvari... Neke zdravstvene posljedice i nemam, bar ih nisam otkrio jos.
znači tek nedavno ti se vratio pravi miris i okus tih stvari? ja sam krajem 11 prošle godine pa još uvijek mi to sve smrdi, ajde jogurt je ok ali kao što sam napisao prije luk i još neke stvari...

jebemti život kad nemreš pojest čevape s lukom i zalit s pivom....
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline jon_snow

• Hero Member
« Odgovori #2503 : Listopad 09, 2021, 10:11 »
Nisam gubio ni okus ni miris ali sam zato imao jacu upalu pluca dok temperatura mi nije bila veca od 37,3 i nisam kasljao uopce.
To me drzalo nekih 40ak dana,potrosio 3 vrste antibiotika + vitamini.

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #2504 : Listopad 09, 2021, 13:36 »
znači tek nedavno ti se vratio pravi miris i okus tih stvari? ja sam krajem 11 prošle godine pa još uvijek mi to sve smrdi, ajde jogurt je ok ali kao što sam napisao prije luk i još neke stvari...

jebemti život kad nemreš pojest čevape s lukom i zalit s pivom....

Da, prije par tjedana, do tad nisam jeo jaja nikako jer su mi i miris i okus bili  :bljak
Jogurt mi je imao drugaciji okus, ali nista nepodnosljivo kao luk ili jaja, to mi je bas smrdilo.  :D