Autor Tema: Što Vam je uljepšalo/ pokvarilo dan?  (Posjeta: 241446 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
Što Vam je uljepšalo/ pokvarilo dan?
« : Veljača 01, 2014, 12:27 »
Osvježenje
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline Massone

• Hero Member
Odg: Što Vam je uljepšalo/ pokvarilo dan?
« Odgovori #1 : Veljača 01, 2014, 14:34 »
Jutros dobio odobrenje minusa na tekućem. Limitirao sam ga na 5,000,00 kn.

Ne znam dali mi je to sjebalo ili uljepšalo dan, vidit ćemo kroz par mjeseci. :lol
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline marko211

• Hero Member
« Odgovori #2 : Veljača 01, 2014, 14:38 »

Ne znam dali mi je to sjebalo ili uljepšalo dan, vidit ćemo kroz par mjeseci. :lol

Vjerujem da ga je uljepšalo, a za koji mjesec bi ih zbog tog jednog uljepšanog moglo biti podosta sjebanih :p

Ali sretno s tim. Kontroliraj se :p

Meni je uljepšalo što sam konačno nakon par dana mučenja uspio osposobit Paypal račun za primanje love  :lol
Si senor, give the ball to Bobby and he will score.

There’s something that the Kop want you to know,

the best in the world his name is Bobby Firmino.

Offline Amon

• Hero Member
« Odgovori #3 : Veljača 01, 2014, 14:41 »

brate smanjuj to nakon skijanja, ubit će te...govorim iz iskustva :D

How Much Dub Would A Dubstep Step, If A Dubstep Could Step Dub

Offline liverbird91

• Hero Member
« Odgovori #4 : Veljača 01, 2014, 16:05 »
Vrati stari naziv teme, zašto više ne piše "shebalo"?  :lud

Offline Zlopasha

• Hero Member
« Odgovori #5 : Veljača 01, 2014, 16:50 »

Zlo.
Imao sam limit od 2500KM, koristio nekad i do 1500KM, ali sam se potrudio izaći iz tog minusa i zatvoriti limit na nulu. Rupa bez dna od koje samo profitira banka.

Offline Robert

• BlockAvatar
  • Hero Member
  • *
  • You`ll Never Walk Alone
« Odgovori #6 : Veljača 01, 2014, 17:46 »
Vrati stari naziv teme, zašto više ne piše "shebalo"?  :lud

Stvarno, baš gledam...još je ova pod sticky a moja nije bila..

treba ukinut temu  :p
Bill Shankly: If I had a job to do, even if it was scrubbing the floor, I wanted my floor to be cleaner than yours!

Offline margita

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Stevie Heighway on the wing...
« Odgovori #7 : Veljača 01, 2014, 19:13 »
Zlo.
Imao sam limit od 2500KM, koristio nekad i do 1500KM, ali sam se potrudio izaći iz tog minusa i zatvoriti limit na nulu. Rupa bez dna od koje samo profitira banka.

Točno. Troši koliko imaš, jer ovako samo financiraš banku i toneš dublje iz mjeseca u mjesec.
"Ja sam Vuco, ja sam hodajući spomenik. Ja sam Liverpool, čoviče, ja nisam pjevač, ja sam Liverpool."

Offline Eric

• Hero Member
« Odgovori #8 : Veljača 01, 2014, 19:45 »
Minus je nešto što treba koristiti kao nužno zlo ili kratkoročnu opciju kada znaš da možeš brzo pokriti, nažalost mnogima je nužna navika.
Kada financira luksuz, obično završava zlom.
How sharper than a serpent’s tooth
To hear your child make such a fuss.
It isn’t fair—it’s not the truth—
He’s fucked up, yes, but not by us.

Offline margita

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #9 : Veljača 01, 2014, 21:03 »
Minus je nešto što treba koristiti kao nužno zlo ili kratkoročnu opciju kada znaš da možeš brzo pokriti, nažalost mnogima je nužna navika.
Kada financira luksuz, obično završava zlom.

Slažem se. Minus od nekoliko tisuća kn je ok, čisto da može poslužiti ako jedan mjesec imaš neke neplanirane troškove (tko ih nema?). Već sljedeći mjesec možeš ga pokrpati, ali kada ti banka da mogućnost korištenja minusa 10 i više tisuća kn, onda je to navlačenje na tanak led. A kako mi u pravilu volimo trošiti više nego što zaradimo, onda je to siguran put u probleme. Kada su redovna i otprilike ista mjesečna primanja kontinuirano manja od troškova, banka trlja ruke, jer takvi su im najdraži (i sam sam, nažalost, takav).
"Ja sam Vuco, ja sam hodajući spomenik. Ja sam Liverpool, čoviče, ja nisam pjevač, ja sam Liverpool."

Offline Eric

• Hero Member
« Odgovori #10 : Veljača 01, 2014, 21:35 »
Slažem se. Minus od nekoliko tisuća kn je ok, čisto da može poslužiti ako jedan mjesec imaš neke neplanirane troškove (tko ih nema?). Već sljedeći mjesec možeš ga pokrpati, ali kada ti banka da mogućnost korištenja minusa 10 i više tisuća kn, onda je to navlačenje na tanak led. A kako mi u pravilu volimo trošiti više nego što zaradimo, onda je to siguran put u probleme. Kada su redovna i otprilike ista mjesečna primanja kontinuirano manja od troškova, banka trlja ruke, jer takvi su im najdraži (i sam sam, nažalost, takav).

U tome je stvar jer s prekoračenjem nikada ne plaćaš glavnicu zaduženja nego samo kamatu iz mjeseca u mjesec jer većina pored redovitih mjesečnih prihoda (plaća, mirovina, dječiji doplatak, socijalna pomoć) nema dodatna primanja od nekakve djelatnosti a samim time od čega zatvoriti pozitivnu nulu. Štoviše, više se isplati zatvoriti takav minus brzim gotovinskim kreditom ili reprogramom u visini iznosa prekoračenja jer su i kod takvih kredita kamate manje od 12%.

Primjerice na 10 000 kuna prekoračenja banci ćeš godišnje dati 1200kn zato što koristiš prekoračenje pa se vidi koliko se to isplati. 100kn nije mnogo mjesečno ali kada se preračuna u (više)godišnje bogami nije malo.
Zato smo u dogovoru buraz i ja starcima pozatvarali minuse i sada umjesto da banci daju kamatu nama vraćaju upravo toliko ali smo zauzvrat postali MMF u kući.  :D Nije minus bio ne znam koliko kritičan ali zašto da se bacaju stotine kuna godišnje na gluposti ako nije potrebno.
How sharper than a serpent’s tooth
To hear your child make such a fuss.
It isn’t fair—it’s not the truth—
He’s fucked up, yes, but not by us.

Offline margita

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #11 : Veljača 01, 2014, 21:46 »
U tome je stvar jer s prekoračenjem nikada ne plaćaš glavnicu zaduženja nego samo kamatu iz mjeseca u mjesec jer većina pored redovitih mjesečnih prihoda (plaća, mirovina, dječiji doplatak, socijalna pomoć) nema dodatna primanja od nekakve djelatnosti a samim time od čega zatvoriti pozitivnu nulu. Štoviše, više se isplati zatvoriti takav minus brzim gotovinskim kreditom ili reprogramom u visini iznosa prekoračenja jer su i kod takvih kredita kamate manje od 12%.

Primjerice na 10 000 kuna prekoračenja banci ćeš godišnje dati 1200kn zato što koristiš prekoračenje pa se vidi koliko se to isplati. 100kn nije mnogo mjesečno ali kada se preračuna u (više)godišnje bogami nije malo.
Zato smo u dogovoru buraz i ja starcima pozatvarali minuse i sada umjesto da banci daju kamatu nama vraćaju upravo toliko ali smo zauzvrat postali MMF u kući.  :D Nije minus bio ne znam koliko kritičan ali zašto da se bacaju stotine kuna godišnje na gluposti ako nije potrebno.

Slažem se. Jednom godišnje ga pokrijem, al onda opet počinje rasti iz mjeseca u mjesec. Nije kritično, ali volio bih ga se zauvijek riješiti.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #12 : Veljača 02, 2014, 01:34 »
jbg da nema minusa mi ne bi preživili...fali nam 1,5 ili 2k kuna mjesečno da pokrije sve troškove, jer ipak su tu dva stana i 6 ljudi..tako da ono malo po malo u minus pa kad je kritično op kredit i sredi...i tako ukrug...kad se zaposlim bit će puno lakše
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline Amon

• Hero Member
« Odgovori #13 : Veljača 02, 2014, 12:58 »
jbg da nema minusa mi ne bi preživili...fali nam 1,5 ili 2k kuna mjesečno da pokrije sve troškove, jer ipak su tu dva stana i 6 ljudi..tako da ono malo po malo u minus pa kad je kritično op kredit i sredi...i tako ukrug...kad se zaposlim bit će puno lakše

to je još oke kad je 1-2000 kn..a kad je skoro 10 000 kn radi ostalih povijesnih shanja....to je gadno...

How Much Dub Would A Dubstep Step, If A Dubstep Could Step Dub

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #14 : Veljača 02, 2014, 13:03 »
Minus i minus daju plus.