Autor Tema: Vizualni identitet  (Posjeta: 267 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Slav26

• Hero Member
Vizualni identitet
« : Kolovoz 13, 2024, 12:41 »
Liverpool će na prvoj ovosezonskoj utakmici predstaviti novi klupski grb.

Onaj stari je krasio dres kluba prethodne 32 godine. Novi klupski grb sadržava samo osnovni simbol kluba, Liverbird, i kraticu LFC. S njega su uklonjeni prikaz vrata Anfielda, dvije baklje u čast navijača poginulih na Hillsboroughu i parola “You’ll Never Walk Alone”.
Kao razlog promjene klub je naveo digitalni marketing. Novi grb koristit će se za predstavljanje LFC-a na svim klupskim platformama društvenih medija, službenoj web stranici i mobilnoj aplikaciji”, priopćili su iz kluba. “Liver Bird također će se koristiti u digitalnom i TV kontekstu sljedeće sezone u nacionalnim i međunarodnim medijima, uključujući televizijske kuće domaćine Premier lige”, dodao je Liverpool na svojim službenim stranicama.

Stari grb će i dalje ostati na vanjskom zidu kluba.

“Više od 86 posto posjetitelja na Liverpoolfc.com i 98 posto korisnika klupskih društvenih kanala dolazi s mobilnih uređaja pa zbog toga postoji potreba da brendiranje kluba bude mnogo jasnije i vidljivije na sve manjim ekranima. Kako je najavljeno, stari grb će do daljnjega ostati na vanjskom zidu Anfielda”.

https://x.com/TheAnfieldBuzz/status/1823071791616790647
« Zadnja izmjena: Kolovoz 13, 2024, 12:48 Slav26 »

Offline Massone

• Hero Member
Odg: Vizualni identitet
« Odgovori #1 : Kolovoz 13, 2024, 13:08 »
Taj grb sa dvije baklje i ogradom je zamjenjen 2012, počevši od dresa gdje već 13 godina imaš pticu umjesto grba i ptica se gura u sve oko i van kluba. Ovo sada što je službeno je bilo neslužbeno davno ranije.

I nemam problem s time dokle god se ne gura sponzorstvo u grb, tada klub prestaje postojati. Grbovi su se mijenjali oduvijek svim klubovima na svijetu, jednostavno dođe novo vrijeme, novo doba i to treba prihvatiti.

Bilo bi zanimljivo staviti anketu "Smeta li vam promijenja grba općenito u nogometu" :super
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline boo razzer

• Hero Member
  • Ora et labora!
Odg: Vizualni identitet
« Odgovori #2 : Kolovoz 13, 2024, 13:29 »
Pa meni je više fora i nekako bolje izgleda, iako je onaj vjerojatno više govori o klubu i sve ostalo.

Meni recimo to oupće ne smeta.

Evo sad je i Dinamo na zadnjoj utakmici stavio na dres samo malo slovo "d" umjesto grba sa šahovnicom.
Meni to također ne smeta iako sam domoljub. Nekako mi bolje izgleda i osvježenje je u odnosu na onaj stari.

Ali u principu mi i nije toliko bitno, taj grb mi i nije nešto posebno važno i ne tangira me toliko.

EDIT: da slažem se sa kolegom da je sve super dok ne budu stavljali sponzore na grb, e tad je sve otišlo u 3 komercialne P.M.
Ćiro:-Je*eš čovjeka koji nikad ne promijeni mišljenje. -Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv  i još te plaćaju za to. -Majka je htjela da budem svećenik i tako ja odem u samostan i vidim prekrasnu sestru Auroru. Kad sam je vidio, sunce ti je*em, Ćiro ovo nije za tebe!