Anketa

Koga želite kao nove vlanike?

Amerikanci
Arapi
Indijci
Sve opcije su loše
Sve opcije su dobre

Autor Tema: FSG prodaje Liverpool  (Posjeta: 11022 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline scouser68

• Hero Member
Odg: FSG prodaje Liverpool
« Odgovori #120 : Siječanj 16, 2023, 13:35 »
If (!!!) rumours were to prove correct that Qatari telecoms 'business' Ooredoo is bidding for Liverpool, then there are potentially some issues ahead given PSG's Qatari ownership, notably if the two clubs were to play each other in European competition...
https://documents.uefa.com/r/Regulations-of-the-UEFA-Europa-League-2022/23/Article-4-Admission-criteria-and-procedure-Online

That's one of the interesting issues - to what extent is there a relationship between them both and the Qatari state?

Also keeping in mind that Nasser bin Ghanim Al-Khelaifi,  chair of QSI & PSG, also sits on UEFA's  Executive Committee (as elected chair of the European Clubs Association) - this is why I find the rumour so intriguing

U kojem obimu je veza? To se vjerujem moze i laicki donekle zakljuciti. U velikom. Jedno i drugo ide "na isti pogon" pa je samo pitanje kako to zamaskirati (mozda nekoga platiti) da se dobije zeleno svjetlo. Ako je uopce ovo sve tocna glasina naravno.

EDIT: A zar nije taj telekom Ooredoo ustvari bio potencijalni novi sponzor koji bi zamijenio bankovnu grupaciju Standard Chartered? Mislim da sam nesto takvo procitao negdje. Ili su u medjuvremenu porasli apetiti..  :)
« Zadnja izmjena: Siječanj 16, 2023, 13:48 scouser68 »

Offline Marijo

• Hero Member
« Odgovori #121 : Siječanj 16, 2023, 13:50 »
Meni je to jedno ogromno NE, i ne mogu vjerovati da Europa nije našla načina za energetsku ovisnost već trpaju milijarde EUR nekakvim kozojebima koji ljudima sijeku glave i vješaju ih po trgovima.

Prodaja Liverpoola koji je uvijek gajio lijeve, socijalne i libertarijanske ideje takvima mi se gadi.

Da, zato je FSG primjer svega toga što si ti naveo

Ajmo šeiče odriješi kesu
Guardioli se gaće tresu  :lol
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.
Do not stop fighting for your freedom until you have victory!"

Muammar Gaddafi, 06.10.2011

Offline lukari

• Hero Member
« Odgovori #122 : Siječanj 16, 2023, 14:09 »
Baš me boli tuki i za kozojebe, za moraliste iz Europe( hint kolonije),Ruse, Kineze...

Gledam samo što je najbolje za Liverpool, a sad ako je izvedivo da budu vlasnici nek budu.

Kao jedini su ovi problem u svijetu.
“When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there.” - Steven Gerrard ♥

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #123 : Siječanj 16, 2023, 14:11 »
Baš me boli tuki i za kozojebe, za moraliste iz Europe( hint kolonije),Ruse, Kineze...

Gledam samo što je najbolje za Liverpool, a sad ako je izvedivo da budu vlasnici nek budu.

Kao jedini su ovi problem u svijetu.

Najbolje za Liverpool = transferi?
Najbolje za Liverpool = trofeji?

To su jedine "vrijednosti" kod "najbolje za Liverpool"?
Never miss a good chance to shut up.

Offline Lasko

• Hero Member
  • YNWA
« Odgovori #124 : Siječanj 16, 2023, 14:22 »
Mene je jako briga za sport kojeg volim, a put kojim ide je u propast, odnosno već je upropašten. Liverpool ima svoje vrijednosti, štogod netko mislio o tome. Ja osobno ne bih želio da postanemo samo jedan u nizu sportswashing projekata, pa i po cijenu trofeja.
"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Offline Monello

• Hero Member
« Odgovori #125 : Siječanj 16, 2023, 14:36 »
Mene je jako briga za sport kojeg volim, a put kojim ide je u propast, odnosno već je upropašten. Liverpool ima svoje vrijednosti, štogod netko mislio o tome. Ja osobno ne bih želio da postanemo samo jedan u nizu sportswashing projekata, pa i po cijenu trofeja.

dobri moj odavno je ovo sve postalo tesko sranje i smece i pravo da ti kazem jebe mi se za sport uopce, jer ovde nema vise sporta iz onih pobuda koje su nekad pokretale svakog mladog covjeka,

osobno me jedino briga za instant ogromna ulaganja i instant pojacanja i plastiku i kako god to nazvali,

hocu pojacanja za ostalo me boli kita

'Winners Are Not Those Who Never Fail, But Those Who Never Quit'.

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #126 : Siječanj 16, 2023, 14:48 »
Previše je ovih ogromnih plastičnih ulaganja u ostalim klubovima, da bi mi mogli dugoročno odolijevat tome uz neko racionalno trošenje ili samoodržavanje.

Ne znam koliko će još dugo sistem, taktika, zalaganje moći pobijediti ulaganja i kupovanja generacijskih talenata.
Tipa City:
Dovedeš prosle sezone najboljeg mladog napadača u Haalandu, generacijski talent.
Priča se naveliko da su dogovorili Gvardiola i da cijena ide preko 120mil. Opet generacijski talent u obrani
Još i oni napadaju Judea, ako i njega dovedu imat će u svakoj liniji najboljeg mladog igrača na svijetu, koliko ćemo se mi moći boriti sa tim ?

Gledaj ovog Chelsea, sreća pa su uglavnom nesposobni pa valjda neće pogodit ni sa jednim transferom, ali oni su do sad ove sezone, znači ljetni i zimski rok do sad potrošili 425mil€
Bolesnoća
Football is a simple game based on the giving and taking of passes,
of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass.
It is terribly simple.

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #127 : Siječanj 16, 2023, 15:07 »

Da me krivo ne shvatis pa da to kazem odmah u startu kako potpuno razumijem tvoje razmisljanje i slazem se na koji nacin pokusavas gledati na stvari, ali taj pomalo ideoloski i romanticarski nacin odumire u globalistickom svijetu koji se sve vise pretvara u nekakav svjetski rat konglomerata gdje ideologija gubi svoj smisao, a samo uspjeh (financijski, utjecajni kakav god) je mjerilo moci.  I Liverpool se vec u dobroj mjeri i nalazi u svojevrsnom sportswashing projektu. Samo nije arapski nego je americki.
FSG su dakle amerikanci, sportska grupacija koja djeluje s ciljem gomilanja vlastitog profita. Sve legitimno i ok, nisu katarani koji tjeraju vlastiti narod da zivi pod šerijatom dok oni glume moralne uzore, a rezu ruke i vjesaju svoj narod za iste stvari koje oni sami naveliko uzivaju. Dakle, sve te "blagodati" raskalasenog zapadnjackog stila zivota, odnosno sodome i gomore. Zelim samo skrenuti pozornost na to da su svi oni nekim svojim dijelom u "necemu" sto je povezano s politickom pozadinom ovakvom ili onakvom. To je neizbjezno. Konkretno Henry je povezivan s pomaganjem Hillary Clinton kao i Joea Bidena. Znaci u americkim okvirima gledano on je ta neka demokratska struja. Dali su oni sjajni? Jer iako se slazem da ne rezu ruke, imaju prste u najgorim agresijama na razno razne drzave od Vijetnama naovamo, gdje iza sebe ostavljaju pustos i tisuce zrtava, a najcesce ne da rijese problem nego taj problem nakon njihovog odlaska postane jos i veci (uz vec spomenuti Vijetnam, tu su i Afganistan, Irak, Libija, Jemen..). Tisuce i tisuce nevinih ljudskih zrtava zarad vlastitih prije svega financijskih interesa. Samo je to kod amera zamotano u ljepsi celofan. Otisao sam malo preopcenito, ali mi je namjera samo pokusati gledati siru sliku svega toga. Ne zelim time opravdati apsolutno nikoga. Zelim samo reci da su svi oni s nekime u nekoj mjeri povezani jer kad si financijski mocan onda je politika u nekoj svojoj mjeri neizbjezna. Pa naš glavni sponzor koji nosimo na dresu i koji nam godisnje utrpa na racun 40-tak ili vise miliona je bio upleten u ozbiljne malverzacije da su primali isplate teroristickih organizacija i trgovaca oruzjem, a navodno su jasno znali o kome se radi. A sto je naravno zakonom zabranjeno. Ali jebi ga, lova je lova. Liverpool je u FSG-ovom 100%-tnom vlasnistvu zajedno sa Anfieldom i Kirkbyem. Dakle, ono sto narodu Liverpool predstavlja je osjecaj/emocija zajednistva i pripadnosti. Klub odavno nije kao i ljudi koji ga vode i koji su im vlasnici ono sto su nekada bili. Ako tebi osobno sama spoznaja da ti vlasnik nije vise John Henry iz Bostona nego neki Al-Khelaifi iz Dohe mijenja stvar, ok, to potpuno razumijem. No, u globalu, mi smo odavno vec u tome ajmo reci konglomeratskom zrvnju. Nije da bilo koga stitim, ali danas je novac postao jedino mjerilo. Bio je i prije naravno, ali sada je to vise nego ikad. I svakako se izgubio onaj osjecaj pripadnosti kakav je nogomet nekada pruzao i emocija koju je davao. Sada je to hladnokrvni i nemilosrdni biznis koji nosi hrpetinu para i prestiz. A do kada i u kojem smjeru ide, dal propast ili nesto drugo..tko to zna..

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #128 : Siječanj 16, 2023, 15:46 »
Meni ovaj trenutačni model gdje se troši koliko se zaradi i dalje daje taj neki osjećaj pripadnosti da je to moj klub. Ako kupujem dresove, imam pretplatu na LFC TV, ako u klubu rade pametni ljudi koji rade pametne ugovore i pametne transfere... sve to mi daje osjećaj pripadnosti i misao da je klub svoj, ali i da je klub moj. Mislim da trenutno imamo pare za transfere, ali jbg, čuvamo te pare za Bellinghama na ljeto. Za više od toga vjerojatno nemamo, ali meni bi to ugl bilo oke.

Kada bi došao šejk, ne bi bilo važno što ja ili neki navijač misli ili što radi. Ovaj bi to sve financirao samo zbog svog sportwashing projekta i bolio bi ga k***c ako se dresovi prodaju, ako su navijači nezadovoljni s nečim i slično.

FSG je donio par čudnih odluka, ali nakon što su navijači izrazili svoje mišljenje i nezadovoljstvo, uvijek su slušali. Ovog bi bolio k***c.

Offline lukari

• Hero Member
« Odgovori #129 : Siječanj 16, 2023, 15:57 »
To što je nogomet odavno postao smeće nije moja briga jer nemam utjecaja na to tako da me boli tuki.

Kužim ja što ti pišeš, ali odavno je sport i svijet općenito otišao u kur.c.

Gento nisu jedine, ali koga briga više za vrijednosti iskreno.
“When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there.” - Steven Gerrard ♥

Offline brutek

• Hero Member
« Odgovori #130 : Siječanj 16, 2023, 16:06 »
čudim se što neki uopće prate sport, a kamoli da navijaju za klub poput liverpoola

Offline mashaka

• Hero Member
« Odgovori #131 : Siječanj 16, 2023, 16:08 »
Ja se generalno slažem sa ovim šta je Gento napisao, mislim da novca ima ali bilo bi ga još i više da je Klopp davno razlucio neke stvari pa na vrijeme prodao Keitu, Oxa, Phillipsa, i slične igrače pa bi bilo lakše mijenjati i nadopunjavati momčad i održavati se na zavidnom nivou. Tu je Klopp poprilicno sjebao. Pišem banalne stvari, za prodaju Keite, Oxa na vrijeme si mogao kupiti vrlo dobrog veznjaka od kojeg bi imao više koristi. Da si prodao Firmina umjesto Manea ne bi rezultat toliko ove sezone patio. Ja bi da nastavimo s ovim ili sličnim vlasnicima pa makar to značilo jedna titula u 10 godina. Ovako za držat korak sa Citijem i sličnim ekipama bi katarski novac jako dobro došao. U svakom slučaju, generalno ni sam ne znam šta bi bilo dobro za nas. 

Offline Marijo

• Hero Member
« Odgovori #132 : Siječanj 16, 2023, 16:09 »
Mhm, baš ću bit tužan kad novi vlasnici dovedu Joška i Judea  :kuler
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.
Do not stop fighting for your freedom until you have victory!"

Muammar Gaddafi, 06.10.2011

Offline lukari

• Hero Member
« Odgovori #133 : Siječanj 16, 2023, 16:10 »
Romantika je odavno umrla.

Liga prvaka ti je primjer, započelo još prije 30ak godina

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #134 : Siječanj 16, 2023, 16:12 »
To i je problem. Zašto se vlasnici gledaju isključivo kroz transfere i koliko će se potrošiti na igrače?