Mene je jako briga za sport kojeg volim, a put kojim ide je u propast, odnosno već je upropašten. Liverpool ima svoje vrijednosti, štogod netko mislio o tome. Ja osobno ne bih želio da postanemo samo jedan u nizu sportswashing projekata, pa i po cijenu trofeja.
Da me krivo ne shvatis pa da to kazem odmah u startu kako potpuno razumijem tvoje razmisljanje i slazem se na koji nacin pokusavas gledati na stvari, ali taj pomalo ideoloski i romanticarski nacin odumire u globalistickom svijetu koji se sve vise pretvara u nekakav svjetski rat konglomerata gdje ideologija gubi svoj smisao, a samo uspjeh (financijski, utjecajni kakav god) je mjerilo moci. I Liverpool se vec u dobroj mjeri i nalazi u svojevrsnom sportswashing projektu. Samo nije arapski nego je americki.
FSG su dakle amerikanci, sportska grupacija koja djeluje s ciljem gomilanja vlastitog profita. Sve legitimno i ok, nisu katarani koji tjeraju vlastiti narod da zivi pod šerijatom dok oni glume moralne uzore, a rezu ruke i vjesaju svoj narod za iste stvari koje oni sami naveliko uzivaju. Dakle, sve te "blagodati" raskalasenog zapadnjackog stila zivota, odnosno sodome i gomore. Zelim samo skrenuti pozornost na to da su svi oni nekim svojim dijelom u "necemu" sto je povezano s politickom pozadinom ovakvom ili onakvom. To je neizbjezno. Konkretno Henry je povezivan s pomaganjem Hillary Clinton kao i Joea Bidena. Znaci u americkim okvirima gledano on je ta neka demokratska struja. Dali su oni sjajni? Jer iako se slazem da ne rezu ruke, imaju prste u najgorim agresijama na razno razne drzave od Vijetnama naovamo, gdje iza sebe ostavljaju pustos i tisuce zrtava, a najcesce ne da rijese problem nego taj problem nakon njihovog odlaska postane jos i veci (uz vec spomenuti Vijetnam, tu su i Afganistan, Irak, Libija, Jemen..). Tisuce i tisuce nevinih ljudskih zrtava zarad vlastitih prije svega financijskih interesa. Samo je to kod amera zamotano u ljepsi celofan. Otisao sam malo preopcenito, ali mi je namjera samo pokusati gledati siru sliku svega toga. Ne zelim time opravdati apsolutno nikoga. Zelim samo reci da su svi oni s nekime u nekoj mjeri povezani jer kad si financijski mocan onda je politika u nekoj svojoj mjeri neizbjezna. Pa naš glavni sponzor koji nosimo na dresu i koji nam godisnje utrpa na racun 40-tak ili vise miliona je bio upleten u ozbiljne malverzacije da su primali isplate teroristickih organizacija i trgovaca oruzjem, a navodno su jasno znali o kome se radi. A sto je naravno zakonom zabranjeno. Ali jebi ga, lova je lova. Liverpool je u FSG-ovom 100%-tnom vlasnistvu zajedno sa Anfieldom i Kirkbyem. Dakle, ono sto narodu Liverpool predstavlja je osjecaj/emocija zajednistva i pripadnosti. Klub odavno nije kao i ljudi koji ga vode i koji su im vlasnici ono sto su nekada bili. Ako tebi osobno sama spoznaja da ti vlasnik nije vise John Henry iz Bostona nego neki Al-Khelaifi iz Dohe mijenja stvar, ok, to potpuno razumijem. No, u globalu, mi smo odavno vec u tome ajmo reci konglomeratskom zrvnju. Nije da bilo koga stitim, ali danas je novac postao jedino mjerilo. Bio je i prije naravno, ali sada je to vise nego ikad. I svakako se izgubio onaj osjecaj pripadnosti kakav je nogomet nekada pruzao i emocija koju je davao. Sada je to hladnokrvni i nemilosrdni biznis koji nosi hrpetinu para i prestiz. A do kada i u kojem smjeru ide, dal propast ili nesto drugo..tko to zna..