Autor Tema: NFL  (Posjeta: 21408 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline afro420

• Hero Member
Odg: NFL
« Odgovori #30 : Veljača 08, 2011, 15:51 »
u americi super bowl najgledaniji dogadaj, a mi u europi ni pravila neznamo  :D

pa jbg ameri ni neznaju di je europa.. :neznam
WC je najstrašnije mjesto, tamo su se i najhrabriji usrali!?!

Offline gizmo

• Hero Member
    • klikni mi na klitoris
« Odgovori #31 : Veljača 08, 2011, 17:22 »
u americi super bowl najgledaniji dogadaj, a mi u europi ni pravila neznamo  :D

u irskoj najgledaniji sport je hurling, par kilometara dalje, u Britaniji, nitko ne zna pravila tog sporta...

u Indiji najgledaniji sport je kriket, nitko izvan Commonwealtha ne zna pravila kriketa - a Indija ima dva put više stanovnika nego cijela Europa (sa europskom rusijom), ili 3 puta više od EU...

najgledaniji sport u JAR-u je rugby, u ostatku Afrike nitko ne zna pravila....

u Crnoj gori je najgledaniji vaterpolo, a u svijetu skoro nitko ne zna za taj sport....

naredni nogometi su među najgledanijim sportovima u svojoj državi, a izvan nje skoro nitko za njih nije čuo, ili ne zna pravila:
američki nogomet
kanadski nogomet
gaelic nogomet
australski nogomet

Offline 12th Monkey

• Sr. Member
  • Martin O'Neil State of Mind
« Odgovori #32 : Veljača 08, 2011, 17:52 »
zaboravio si na još jedan marginalan sport, socijalistički nogomet rukom odnosno rukomet :lol

Offline Laslo

• Hero Member
  • Credo!
« Odgovori #33 : Veljača 08, 2011, 18:57 »

u irskoj najgledaniji sport je hurling, par kilometara dalje, u Britaniji, nitko ne zna pravila tog sporta...

An pháirc imeartha

Tá an pháirc imeartha 140 méadar (153 slat) ar fhad, le péire cuaillí ar gach taobh. Tá cuma "H" ar na cuaillí, ar nós cuaillí rugbaí ach tá líon ag a mbun mar atá i sacar. Tá na cuaillí 6.4 méadar (7 slat) óna chéile, agus tá an cuaille trasna 2.13 méadar (7 dtroigh) os cionn na talún. Tá línte trasna na páirce ag 13 méadar, 20 méadar agus 65 méadar ó na cúl-línte. Is é an pháirc imeartha céanna a úsáidtear i bpeil Ghaelach.
 Na foirne

Tá cúig imreoir déag i ngach foireann, agus úsáidtear an leag amach céanna i gcónaí. Tá cúl báire amháin (uimhir 1), seisear cosantóir (uimhreacha 2-7), beirt imreoir lar-páirce (uimhreacha 8 agus 9) agus seisear ionsaitheoir (uimhreacha 10-15). Bíonn an cúl báire gléasta i ndath difriúil ó na himreoirí eile. Tá cúigear fear ionaid déag (uimhreacha 16 agus ar aghaidh), agus is féidir cúigear a úsáid in aon chluiche amháin.
 An liathróid
Craobh Iomána Sóisir B Cathair Luimnigh, Áth an Mhuilinn i gcoinne Tobar Phádraig sa chluiche leath-cheannais, 28ú Lúnasa 2004.

Chun an sliotar a bhogadh ó áit amháin go dtí áit eile, is iad na rudaí atá ceadaithe ná:

* Ag tabhairt buail (nó poc) leis an gcamán
    * Ag déanamh pas boise (nó pas láimhe) leis an lámh
    * Ag ciceáil (tá sé ceadaithe, ach níl sé ró-éifeachtúil)

Is iad na rudaí nach bhfuil ceadaithe ná:

* Ag piocadh an liathróid go díreach ón dtalamh
    * Ag caitheamh an liathróid
    * Ag rith níos mó ná ceithre choiscéim gan pasáil nó preab a dhéanamh ar an gcamán
    * Ag gabháil an liathróid trí huaire i ndiaidh a chéile gan tadhall leis an talamh
    * Ag caitheamh an liathróid ó lámh amháin go dtí an lámh eile
    * Ag caitheamh nó ag tabhairt pas boise isteach sa chúl
    * Ag caitheamh an camáin
    * Ag déanamh scór nuair a bhfaigheann an ionsaitheoir an liathróid istigh sa chearnóg

Ag scóráil

Déantar pointe nuair a thiomáintear an sliotar idir chuaillí an taoibh eile. Buaitear cúl, le luach trí phointe (nó cúilíní), nuair a chuirtear an sliotar faoin gcuaille trasna. Léiríonn an moltóir brat glas nuair atá cúl déanta. Buaitear pointe amháin (cúilín) nuair a chuirtear an sliotar thar an trasnán, agus taispeánann an moltóir brat bán. Taispeántar na scóranna san fhormáid {cúl}-{cúilíní}. Mar shampla, i gcás cluiche ceannais Craobh Iomána Sinsearach na hÉireann 2006, b'é an toradh deiridh Cill Chainnigh 1-16 Corcaigh 1-13 (bhí an bua ag Cill Chainnigh, lé trí chúilín).

Je...fakat ne kužim zašto nitko ne zna pravila..... :kuler
Gwlad, gwlad, pleidiol wyf i'm gwlad.

Legum servi sumus ut liberi esse possimus!

Uostalom, mislim da bi hrvatskim izbornikom trebao biti stranac!

Offline lfcmostar

• Hero Member
    • Zrinjski info
« Odgovori #34 : Veljača 08, 2011, 20:45 »

Možda ih treba samo prevesti na druge jezike pa bi možda bila i drugima razumljivija... :neznam

Offline Kopite for life

• Hero Member
  • it's match day- it's Valentines day
« Odgovori #35 : Veljača 08, 2011, 21:17 »
An pháirc imeartha

Tá an pháirc imeartha 140 méadar (153 slat) ar fhad, le péire cuaillí ar gach taobh. Tá cuma "H" ar na cuaillí, ar nós cuaillí rugbaí ach tá líon ag a mbun mar atá i sacar. Tá na cuaillí 6.4 méadar (7 slat) óna chéile, agus tá an cuaille trasna 2.13 méadar (7 dtroigh) os cionn na talún. Tá línte trasna na páirce ag 13 méadar, 20 méadar agus 65 méadar ó na cúl-línte. Is é an pháirc imeartha céanna a úsáidtear i bpeil Ghaelach.
 Na foirne

Tá cúig imreoir déag i ngach foireann, agus úsáidtear an leag amach céanna i gcónaí. Tá cúl báire amháin (uimhir 1), seisear cosantóir (uimhreacha 2-7), beirt imreoir lar-páirce (uimhreacha 8 agus 9) agus seisear ionsaitheoir (uimhreacha 10-15). Bíonn an cúl báire gléasta i ndath difriúil ó na himreoirí eile. Tá cúigear fear ionaid déag (uimhreacha 16 agus ar aghaidh), agus is féidir cúigear a úsáid in aon chluiche amháin.
 An liathróid
Craobh Iomána Sóisir B Cathair Luimnigh, Áth an Mhuilinn i gcoinne Tobar Phádraig sa chluiche leath-cheannais, 28ú Lúnasa 2004.

Chun an sliotar a bhogadh ó áit amháin go dtí áit eile, is iad na rudaí atá ceadaithe ná:

* Ag tabhairt buail (nó poc) leis an gcamán
    * Ag déanamh pas boise (nó pas láimhe) leis an lámh
    * Ag ciceáil (tá sé ceadaithe, ach níl sé ró-éifeachtúil)

Is iad na rudaí nach bhfuil ceadaithe ná:

* Ag piocadh an liathróid go díreach ón dtalamh
    * Ag caitheamh an liathróid
    * Ag rith níos mó ná ceithre choiscéim gan pasáil nó preab a dhéanamh ar an gcamán
    * Ag gabháil an liathróid trí huaire i ndiaidh a chéile gan tadhall leis an talamh
    * Ag caitheamh an liathróid ó lámh amháin go dtí an lámh eile
    * Ag caitheamh nó ag tabhairt pas boise isteach sa chúl
    * Ag caitheamh an camáin
    * Ag déanamh scór nuair a bhfaigheann an ionsaitheoir an liathróid istigh sa chearnóg

Ag scóráil

Déantar pointe nuair a thiomáintear an sliotar idir chuaillí an taoibh eile. Buaitear cúl, le luach trí phointe (nó cúilíní), nuair a chuirtear an sliotar faoin gcuaille trasna. Léiríonn an moltóir brat glas nuair atá cúl déanta. Buaitear pointe amháin (cúilín) nuair a chuirtear an sliotar thar an trasnán, agus taispeánann an moltóir brat bán. Taispeántar na scóranna san fhormáid {cúl}-{cúilíní}. Mar shampla, i gcás cluiche ceannais Craobh Iomána Sinsearach na hÉireann 2006, b'é an toradh deiridh Cill Chainnigh 1-16 Corcaigh 1-13 (bhí an bua ag Cill Chainnigh, lé trí chúilín).

stvarno ljudi mislim sve vam pise, neznam kaj vam nije jasno :lud
Malo tko se zaljubio u Liverpool prije 20-ak godina, zavoljeli smo ga u godinama kada nije bilo previše trofeja, ali bilo je nešto posebno.

Danas u Liverpoolu toga nema, nema trofeja, nema borbe, nema zabave, nema hrabrosti

Offline 12th Monkey

• Sr. Member
« Odgovori #36 : Veljača 08, 2011, 22:33 »
piše da ako je rezultat neriješen da se pobjednik određuje u natjecanju ispijanja viskija golmana obiju ekipa

da ne bude off topic, trofej lombardi vraća se kući na lambeu field :kuler
kolko sam vas upoznao i ta rečenica za vas ko da je napisana na keltskom

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #37 : Veljača 08, 2011, 22:41 »
piše da ako je rezultat neriješen da se pobjednik određuje u natjecanju ispijanja viskija golmana obiju ekipa

da ne bude off topic, trofej lombardi vraća se kući na lambeu field :kuler
kolko sam vas upoznao i ta rečenica za vas ko da je napisana na keltskom

haha,pa nismo svi nuklearni fizicari poput tebe. ;)
sto je najgore ja znam sto je to. ali nikad nisam previse pratio nfl,tu i tamo bi nesto pogledao. postujem kod tog sporta taktiku,ali sveukupna ocjena s moje strane = meh...

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #38 : Prosinac 10, 2011, 22:50 »
Evo za ljubitelje ove meni totalno nezanimljivog sporta (kao što je Amerima obratno) imate Live prijenos na ESPN Navy-Army.  :?
 :bljak

Offline 12th Monkey

• Sr. Member
« Odgovori #39 : Prosinac 11, 2011, 09:28 »
to ti je sveučilišni američki nogomet, meni to potpuno nezanimljivo, gledam samo nfl
ali amerima to bude još zanimljivije jer bude da za sveučilište alabama igra puno ljudi iz alabame
kaj nije slučaj s profesionalnim ekipama

a navy i army je tradicionalna utakmica koja se igra između momčadi vojnog sveučilišta west point i nekog mornaričog
uglavnom to je nekad bila relevantna utakmica ali mislim da se to sad igra samo radi tradicije odnosno da niko od njih ne može očekivati uspješnu profi karijeru

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #40 : Prosinac 11, 2011, 15:10 »
to ti je sveučilišni američki nogomet, meni to potpuno nezanimljivo, gledam samo nfl
ali amerima to bude još zanimljivije jer bude da za sveučilište alabama igra puno ljudi iz alabame
kaj nije slučaj s profesionalnim ekipama

a navy i army je tradicionalna utakmica koja se igra između momčadi vojnog sveučilišta west point i nekog mornaričog
uglavnom to je nekad bila relevantna utakmica ali mislim da se to sad igra samo radi tradicije odnosno da niko od njih ne može očekivati uspješnu profi karijeru
Ma daj, iskreno uopće me ne zanima, samo sam prekopčavajući na to naletio i vidio pun stadion uniformi.  ;)

Offline Ozz

• Hero Member
  • Stade sve,samo život prođe...
« Odgovori #41 : Veljača 06, 2012, 00:56 »
Super :)Bowl

Offline afro420

• Hero Member
« Odgovori #42 : Veljača 06, 2012, 07:40 »
WC je najstrašnije mjesto, tamo su se i najhrabriji usrali!?!

Offline IanZG

• Hero Member
  • 大象爆炸式的拉肚子
« Odgovori #43 : Prosinac 05, 2013, 10:03 »
Ne pratim previše američki nogomet, ali naletio sam na jako zanimljivu situaciju... Trener Pittsburgha Mike Tomlin stoji uz teren dok Jacoby Jones iz protivničke momčadi trči s loptom. Trener navodno gleda onaj jumbo screen te u zadnji tren primjeti da igrač ide prema njemu te se izmiče, ali možda ga je taman dovoljno omeo da ga branič Pittsburgha stigne srušiti. Tomlin je dobio $100,000 kazne...

"You know what the chain of command is? It's the chain I go get and beat you with 'til ya understand who's in ruttin' command here."

Ljudi, pretjerano SERETE!

Offline Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #44 : Siječanj 30, 2014, 12:11 »
Ovaj sport sam volio gledati dok se moglo naci na TV-u. Nisam pogledao utakmicu NFL-a godinama, ali u noci sa nedelje na ponedeljak, u pola 1, započinje novo Super bowl finale 48 po redu. Malo kasno, ali dalo bi se pogledati barem poluvreme...

U finalu sastaju se Denver Broncosi i Seattle Seahawks. Najbolji napad protiv najbolje odbrane.