da npr. to bi se moglo desiti
da tako nesto slicno, samo sto je u potpisu jos bilo bad blue boys. ja njih dozivljavam kao navijace dinamo i ne znam kako sad oni mogu navijati i za mladost i za zagreb, a ne npr. gore navedeni White Eaglesi... itd.... to je meni malo cudno.
NEGO, ima jedna stvar sto se meni veoma sviđa kod vaseg sporta , a to je decentralizacija. kod nas su sampioni sportova i uopsteno glavna baza sporta smjesteni u Beogradu. kao sto je vise postalo popularno govoriti "umire unutrasnjost". A sto je jos gore sve se djeli između Zvezde i Partizana i sve u sportu je podjeljeno na crveno i crno. zato mi je bilo drago kad se aktivirao VK vojvodina, ili sto je kragujevac preuzeo titulu zvezdi u odbojci, a evo vec duze vrijeme imamo i KK hemofarm.ali kad se gleda u globali to nije nista.
kod vas je to po meni mnogo bolje. fudbala ima u splitu, kosarke u zadru, vaterpola u dubrovniku, odbojke u varazdinu i sl.
npr. vasa fudbalska liga od osjeka do sibenika, a kod nas pola lige iz beograda
White Angels, a ne White Eagles...
Nema kod nas decentralizacije. U Srbiji je centralizacija (pošto je sve živo i mrtvo iz Beograda), a u Hrvatskoj je nešto između Centralizacije i Decentralizacije: u smislu: skoro u svakom sportu se 2 kluba natječu za prvaka - jedan je uvijek iz Zagreba dok drugi nije iz Zagreba (što ne znači da se tu i tamo ne javi neka treća ili četvrta ekipa iz nekog sasvim desetog grada)...
npr.
nogomet - Dinamo Zagreb - Hajduk Split
košarka - Cibona Zagreb - Zadar
rukomet - Zagreb CO - Metković (ovo je propalo prije par godina) - tj. Zagreb CO je sam na vrhu
vaterpolo - Mladost Zagreb - Jug CO Dubrovnik
...
u ženskom sportu je malo veća decentralizacija...
i u nekim sportovima koji skoro nemaju publike (bar trenutno), poput: rugby (Nada Split - Makarska rivijera), badmiton, boćanje, kuglanje,.....
(ak sam nekaj izostavil, il krivo napisal, nadodajte...)