A šta reći.. Opet super zanimljiv i napet sf akcijski horor, 2 sata je proletilo, savršena kamera i efekti i puno više krvi i aliena, što je šira publika zahtjevala. Ali u kontekstu cijele franšize i u kontekstu najčešćih prigovora za Prometeja (nedovoljno razrađeni i strašno tupavi likovi) katastrofa, 0 bodova.
Najbitnije za reći- kao Prometej, i ovaj nastavak je samo usputna stanica, jasno je da se ostavlja prostora za još 2 ili 3 prequela 8. putnika, tj. nastavka Prometeja, što je Scott i najavio.
Ono što je meni osobno najviše žao, opet se priča ne razvija u smjeru kojem sam se ja nadao, a koji je sjajno najavljen na samom početku Prometeja- nastanak čovječanstva. Povremeno se to provlači kroz oba filma, kao i cjelokupna ljudska kultura i religija, ali glavni događaji se ne odvijaju u tom smjeru, tj. priča se ne vrti oko toga nažalost, bar ne zasad.
Ključna točka ovog filma je ustvari sukob 2 androida, Davida iz Prometeja, za kojeg se sad potvrđuje da je skroz 'pozlio' i Waltera, naprednijeg modela koji je bolje programiran i privrženiji je ljudima, ali ga David sjebe- što je ključni detalj cijelog filma (opasna poveznica s Terminatorom i Sudnjim danom), a gledatelju nije prikazano na koji način se to ustvari dogodilo. To mi je baš katastrofa.
Alieni odlični, malo previše krvi po meni i likovi me nisu baš oduševili, glavna protagonistica ipak jača u Prometeju.
Kad se sve zbroji, super sam se zabavio, napeto i kvalitetno, ali kao film iz Alien franšize- možda i najlošiji