Autor Tema: Auti (a i druga motorna vozila)  (Posjeta: 68682 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marijo

• Hero Member
Odg: Auti (a i druga motorna vozila)
« Odgovori #435 : Travanj 17, 2025, 11:43 »
Ista stvar, mada znam osnovne stvari, neću auto voziti majstoru ako mogu sam zamijeniti sijalicu, akumulator ili tako neke sitnice.

Nedavno mi je crkla sijalica kratkog svjetla na lijevom faru (Golf IV 2010), ne bi je svemogući promijenio. Desnu zatvorenih očiju možeš promijeniti, lijevu sam gledao jedno 20 puta na youtubeu kakko se mijenja i ne ide. Odvezi majstoru i plati, treba netko plaću zaraditi. Ako ne znam šta je dobro, znam šta je skupo :D

ja prije par mjeseci išao promijenit metlicu brisača. Na youtubeu je tip skine u 3 sekunde, kažem ja sam sebi "ok, neće bit problema".
ma k, nema šanse. Valjda je speklo. Imao sam osjećaj da ću prije iščupat cijeli brisač nego nju promijenit  :D
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.
Do not stop fighting for your freedom until you have victory!"

Muammar Gaddafi, 06.10.2011

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #436 : Travanj 17, 2025, 14:15 »
ja prije par mjeseci išao promijenit metlicu brisača. Na youtubeu je tip skine u 3 sekunde, kažem ja sam sebi "ok, neće bit problema".
ma k, nema šanse. Valjda je speklo. Imao sam osjećaj da ću prije iščupat cijeli brisač nego nju promijenit  :D

Ljudi ne znaju da se metlice brisača uopće ne trebaju mijenjati, znatno je jeftinije otići kod nekog majstora koji ima samo gumu brisača. ja za to nisam pojma imao, ali to vam je cca 30% cijene metlica. Metlice mijenjaš samo ako su hrđave ili slično.
https://www.swissint.hr/zamjena-gumica/

Offline Marijo

• Hero Member
« Odgovori #437 : Travanj 17, 2025, 16:42 »
Ljudi ne znaju da se metlice brisača uopće ne trebaju mijenjati, znatno je jeftinije otići kod nekog majstora koji ima samo gumu brisača. ja za to nisam pojma imao, ali to vam je cca 30% cijene metlica. Metlice mijenjaš samo ako su hrđave ili slično.
https://www.swissint.hr/zamjena-gumica/

Ja sam svojevremeno to radio dok sam vozio punta
Kasnije su mi rekli da to više ne rade. Iako te metlice budu jeftine tako da ono, nije drama
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.
Do not stop fighting for your freedom until you have victory!"

Muammar Gaddafi, 06.10.2011

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #438 : Travanj 18, 2025, 08:44 »
pokusavam si na ovom ostalom voznom parku sam promijeniti stvari, mijenjao senzore temperature vode, spone stabilizatora na staroj astri, nakon toga na novoj ulje, filtere, al žaruljice što kaže masch, jeb.. li im mamu, desna bez problema ali lijeva gdje je kutija s osiguracima, moras odsarafit branik i svijetlo da bi ju zamijenio. kasnije kupili punta 2008 godiste, e tu mijenjao spone stabilizatora, ulje i filtere, brtvu poklopca ventila, čistio klapnu gasa, mijenjao brave.

frend je slupao svoju fiestu, ostavio na brdašcu bez ručne i lijepo se u čošak sjebala, rastavili cijeli prednji kraj, ispravljali, mijenjali killere klime i obican. ugl jako zanimljivo

htio bih toga vise znati i probati napraviti, ali nemam baš više vremena za to  :(
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline Lasko

• Hero Member
  • YNWA
« Odgovori #439 : Travanj 18, 2025, 14:49 »
Ima negdje neki podatak koliko često se to kvari? :D

Kao što rekoh, nemam pojma o autima. Kad sam kupovao sadašnji (mazda 3 2015. 2.0 benzinac), bio je među top 3 auta koja se najmanje kvare i to je bio jedan od glavnih faktora da ga uzmem. Imam ga od 2018. i nisam imao još niti jedan popravak.

Ja sam isto uzeo 3-cu, 2023 godine, isti motor. Taj motor je neuništiv, atmosferac, 4 cilindra. Jest da nije za gasirati se, ali uz normalno održavanje i vožnju zapravo i nema kvarova. Čudo su ti Japanci.

Massone čestitke i nek te dugo i sigurno služi.
"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Online djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #440 : Travanj 18, 2025, 23:37 »
Znači, manje od 24 sata otkad sam napisao post kojim sam nahvalio Seta Alhambru, krepa mi neki dio elektronike do mjere da ne prepozna ključ, ne mogu upaliti auto, ne mogu ni ručnu spustiti, otvoriti bilo koja vrata osim prednjih jer su ostala vrata i gepek električni. Morali mi doći po auto da ga odšlepaju na servis.  :lol

Moram prestati pisati na ovom forumu i moram kupiti japanca. Ili bar da si kupim Alfu pa ako se već kvari da izguštam.  :lol