Autor Tema: Liga prvaka  (Posjeta: 73193 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
Odg: Liga prvaka 2021/22
« Odgovori #705 : Ožujak 08, 2023, 09:32 »
Kako na sudački pogon? Realno zasluženo, u obje utakmice smo bili bolji. xG isto negdje 5-2 ukupno za nas

A penal se uobičajeno puca dok igrač ne zabije gol???
Neovisno što se golman cimnuo (NE POMAKAO) u trenutku šuta i to i kod prvog udarca kada je pogodio Harvetz stativu, i onda drugi kad je zabio.
De, molim te, nama u ligi npr. nisu sudili puno veća igranja rukom, nego što je ovaj penal bio, ali ajde, na penal nemam pritužbi, nego na lakrdiju oko izvođenja.

Chelsea je bio bolji, to je istina, ali ne biste zabili drugi dol nikad, pa ni onda s onakvim kilavim napadima, osim na ovakav lakrdijaški poguranac.

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #706 : Ožujak 08, 2023, 09:37 »
Neovisno što se golman cimnuo (NE POMAKAO) u trenutku šuta i to i kod prvog udarca kada je pogodio Harvetz stativu, i onda drugi kad je zabio.
De, molim te, nama u ligi npr. nisu sudili puno veća igranja rukom, nego što je ovaj penal bio, ali ajde, na penal nemam pritužbi, nego na lakrdiju oko izvođenja.

Chelsea je bio bolji, to je istina, ali ne biste zabili drugi dol nikad, pa ni onda s onakvim kilavim napadima, osim na ovakav lakrdijaški poguranac.

Usli su igraci i jedne i druge ekipe u 16 prije udarca.. to se ponavlja po pravilima..

Offline Winx

• Hero Member
« Odgovori #707 : Ožujak 08, 2023, 09:39 »
Usli su igraci i jedne i druge ekipe u 16 prije udarca.. to se ponavlja po pravilima..

Aha, uvijek se ponavlja? De nemojte biti smiješni.
Da li se uvijek sudi ruka u 16-ercu? Ista stvar.

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #708 : Ožujak 08, 2023, 09:41 »
Aha, uvijek se ponavlja? De nemojte biti smiješni.
Da li se uvijek sudi ruka u 16-ercu? Ista stvar.

Ja sam rekao sta su pravila.

Offline Winx

• Hero Member
« Odgovori #709 : Ožujak 08, 2023, 09:43 »
Ja sam rekao sta su pravila.

Sve Ok, znam ja da je to što si ti napisao točno, pa sam samo pojasnio na što sam ja mislio.

Offline Eden

• Hero Member
« Odgovori #710 : Ožujak 08, 2023, 09:45 »

Penal je dosuđen, ja takve penale nikada ne bih sudio ali je po pravilima i nema se što reći, ne sviđa se ni meni ali gledali smo puno "slabije" penale od ovog. Što se tiče ponavljanja penala, penal je ponovljen iz razloga što je igrač dortmunda uletio u kazneni prije nego što je izveden, a ne zbog golmana. I baš taj igrač je igrao loptom nakon odbitka od stative, e sad uletilo je 5-6 igrača prije i među njima su bili i chelseajevi, ali navodno su takva pravila, tim više što je dortmundov igrač utjecao na igru nakon izvedenog penala. Ne sviđa mi se iskreno to općenito oko VARa ali eto.
To da ne bi zabili drugi gol ne znam, realno je da smo po šansama u tom dvomeču već trebali riješiti pitanje prolaska i prije tog penala.

Offline Persona non Grata

• Newbie
« Odgovori #711 : Ožujak 08, 2023, 10:04 »
Penal je bio cist ko suza, Wolf ispao glup malo je reci

Takodjer opravdano ponovljen jer je igrac koji je uletio ranije izbio loptu i direktno uticao na ishod. Da je recimo pripucao neki igrac Chelsea i zabio gol, a da je uletio ranije takodjer bi se ponovio

Sve cisto

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #712 : Ožujak 08, 2023, 10:12 »
Ne kužim kako nekome takvo igranje rukom ne bi bilo penal.

Penal se po pravilima morao ponoviti (kao što se vidi ispod), ALI je problem kako je do ponavljanja došlo. Da se ponavljalo nako što je sudac vidio preuranjen ulazak igrača, onda je sve regularno. Problem je što se ponavljao nakon što se uključio VAR, a u ovoj situaciji se VAR po pravilima nije smio uključiti. Čim sudac nije vidio prerani ulazak, netko je morao biti oštećen. Da se nije uključio VAR, onda bi to bio Chelsea jer se po pravilima penal morao ponoviti. Čim se uključio VAR da se penal ponovi je oštećena bila BVB jer se VAR nije smio uključiti. Po meni bi manja greška bila da se nije uključio VAR.

« Zadnja izmjena: Ožujak 08, 2023, 12:29 gento »
Never miss a good chance to shut up.

Offline Eden

• Hero Member
« Odgovori #713 : Ožujak 08, 2023, 10:17 »

A penal je ono čisto po pravilima, nema se što reći. Druga je stvar što se meni to ne sviđa, ja bih ipak vratio nekakvu fleksibilnost sucima pri donošenju ovakvih odluka iz razloga što Wolf nije gledao u Chilwella već je okrenuo glavu i nije vidio loptu, dakle nema nikakve namjere. Niti je to bila nekakva izgledna šansa, okej ruka mu nije bila u prirodnom položaju ali eto. Ovako kada imaju decidirana pravila i uz to VAR, ruke su im vezane i ovo moraju suditi

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #714 : Ožujak 08, 2023, 10:20 »
A penal je ono čisto po pravilima, nema se što reći. Druga je stvar što se meni to ne sviđa, ja bih ipak vratio nekakvu fleksibilnost sucima pri donošenju ovakvih odluka iz razloga što Wolf nije gledao u Chilwella već je okrenuo glavu i nije vidio loptu, dakle nema nikakve namjere. Niti je to bila nekakva izgledna šansa, okej ruka mu nije bila u prirodnom položaju ali eto. Ovako kada imaju decidirana pravila i uz to VAR, ruke su im vezane i ovo moraju suditi

Najgluplji izraz u nogometu mi je uvijek bio "nije bilo namjere". Pa u 99% slučajeva kod penala nije bilo namjere da se napravi penal. To ne znači da to nije penal. Nema ni namjere da se nekome slomi noga (većinom), pa se opet dogodi.
Never miss a good chance to shut up.

Offline Eden

• Hero Member
« Odgovori #715 : Ožujak 08, 2023, 10:26 »
Najgluplji izraz u nogometu mi je uvijek bio "nije bilo namjere". Pa u 99% slučajeva kod penala nije bilo namjere da se napravi penal. To ne znači da to nije penal. Nema ni namjere da se nekome slomi noga (većinom), pa se opet dogodi.
Slažem se, ali evo to je nekakav moj dojam kod tih penala prilikom ubačaja sa strane, gdje pogodiš prvog igrača u ruku. Jednostavno nogometno gledano mi je to preblago uzimajući u obzir da su penali velika stvar, pogotovo u ovakvom formatu natjecanja. Ne volim tako lagano prelomiti utakmicu zbog nes(p)retnih okolnosti gdje još nije bila niti nekakva izrazita šansa.
Ali penal je 100% prema pravilima i mora biti dosuđen, moj osobni dojam i viđenje nogometa je nešto drugo.

Offline Monello

• Hero Member
« Odgovori #716 : Ožujak 08, 2023, 10:36 »
ono nikad u zivotu nije penal i tu se nema sta vise rasopravljat, lopta iz blizine napucana u ruku i tacno se vidi da ovaj igrac bvb nije stigao ni reagirat,
ono ponovno izvodjenje penala takodjer van pameti,

suci na terenu osjecaju atmosferu i moraju imat taj osjecaj kad sta svirat i kako reagirat,
ovaj sudac je imao odlicne sudacke procjene samo sto je var usrao stvar maximalno,

nogomet nije vise isti sport var mu je unistio svu draz, i karakter
'Winners Are Not Those Who Never Fail, But Those Who Never Quit'.

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #717 : Ožujak 08, 2023, 10:45 »

Točno ovo. Nije uvijek potrebna namjera, neopreznost također nosi određenu težinu (da ne ulazim u pravnu terminologiju neizravne namjere i nehaja). Uostalom, namjera je subjektivan element koji nije uvijek lako procjenjiv.

Druga glupost koji uzimaju kao mjerilo po meni je "prirodan položaj ruke", pretežito iz razloga jer se nitko nikad nije usuglasio oko toga koji je točno prirodan položaj ruke nego se opet subjektivno procjenjuje.

Offline Winx

• Hero Member
« Odgovori #718 : Ožujak 08, 2023, 12:18 »

Penal se po pravilima morao ponoviti (kao što se vidi ispod), ALI je problem kako je do ponavljanja došlo. Da se ponavljalo nako što je sudac vidio preran ulazak igrača, onda je sve regularno. Problem je što se ponavljao nakon što se uključio VAR, a u ovoj situaciji se VAR po pravilima nije smio uključiti. Čim sudac nije vidio prerani ulazak, netko je morao biti oštećen. Da se nije uključio VAR, onda bi to bio Chelsea jer se po pravilima penal morao ponoviti. Čim se uključio VAR da se penal ponovi je oštećena bila BVB jer se VAR nije smio uključiti. Po meni bi manja greška bila da se nije uključio VAR.

Ne moraš ti meni lijepiti pravila, stvar je u primjeni tih istih pravila i dosljednosti.
Po meni je ovo bio penal, ali u zadnje vrijeme smo svjedočili raznim cirkusima od suđenja ili ne suđenja penala, tako da svaka čast i VAR-u, ali opet se sve na kraju svodi na ljudskoj odluci, kakva god bila.
Iskreno, ovo boldano nisam znao.  :hm

Offline Eden

• Hero Member
« Odgovori #719 : Ožujak 08, 2023, 14:14 »
Ne moraš ti meni lijepiti pravila, stvar je u primjeni tih istih pravila i dosljednosti.
Po meni je ovo bio penal, ali u zadnje vrijeme smo svjedočili raznim cirkusima od suđenja ili ne suđenja penala, tako da svaka čast i VAR-u, ali opet se sve na kraju svodi na ljudskoj odluci, kakva god bila.
Iskreno, ovo boldano nisam znao.  :hm

Al ne bi onda trebao pisati o sudačkom pogurancu jer ispada kako nije suđeno po pravilima. To što se nekad svira a nekad ne nema veze. Donekle bih i razumio da je dortmund bio tu negdje, ali bolja ekipa je prošla po prikazanom bez dvojbe