Taj isti Joško je krajem prošle i početkom sezone bio proglašavan za najkompletnijeg defanzivca kad je City žario i palio, a on igrajući LB aktivno završavao napade. Sad kad City pati u svakom segmentu igre i mentalno je na dnu, greške igrača su neminovne, pogotovo štopera koji nemaju više defanzivni blok ispred sebe u vidu Rodrija.
Ne treba zaboraviti da su njemu 22 godine te da već 2 godine ne igra štopera već bočnog igrača. Ramos je dolaskom u Real bio u istoj takvoj situaciji te čak i veći kikser nego Joško u ovih 10 utakmica otkako su ga mediji i potkapacitirani poznavatelji nogometa uzeli na zub, pa je izrastao u top5 štopera 21. stoljeća. Očekivati od Joška da će u ovakvoj klupskoj formi on biti stub obrane s konstantnošću Maldinija je isto kao očekivanje Čeha da će u isusovkama popeti Velebit.
Nije Gvardiol kriv što je počelo rasulo u Cityu. isto tako, cijela ekipa im očito igra s mislima o degradaciji u niža natjecanja, pa mi se čini da uopće više nemaju fokus na igru.
Uz to, neke igrače pep forsira bespotrebno, samo da dokaže da je bio u pravu (Savinho i vraćanje Gundogana), a Haaland i Foden su totalno izvan forme. De Bruyne je nezadovoljan, isto kao i Silva i Grealish.
Da ne nabrajam. Totalni free falling. I naravno da nitko osim navijača Citya ne žali zbog toga, došlo je vrijeme da im se malo i rugamo.
Uz sve to, stavio ga je na poziciju koju ja iskreno ne razumijem kao niti većina i uz to što je proradio kao "pozadinski napadač" u obrani je totalno pogubljen jer se ne stiže često vratiti niti pokriti igrača tj. braniti poziciju. Ja to sada pišem onako bez filozofiranja, pojednostavljeno.