Autor Tema: FSG - vlasnik Liverpoola  (Posjeta: 148689 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gogec

• Hero Member
Odg: FSG - vlasnik Liverpoola
« Odgovori #990 : Svibanj 18, 2024, 10:35 »
777 partners (željeli su kupiti Everton) se raspadaju i stavili su brdo klubova na prodaju. Standard Liege, Vasco, Genoa...

Ne bi me čudilo da smo zainteresirani za njih.

Founded in 2015, it has acquired several soccer teams such as Genoa CFC in Italy, Standard Liège in Belgium, Red Star F.C. in France, CR Vasco da Gama in Brazil, and Hertha BSC in Germany. It has minority shareholdings in Sevilla FC in Spain and Melbourne Victory FC in Australia

To sve uzet u paketu i rokaj moneyball.. ;)
Baš bi me zanimala analiza zašto nisu uspjeli, ako naletiš na neku analizu, nabaci...

YNWA!!

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #991 : Svibanj 18, 2024, 13:54 »
Pa vjerojatno jer nije bilo dovoljno para. Moneyball ne pali baš uvijek, to je više fantazija nego realnost. Za tako veliki stroj treba ti puno novca i kontinuiranog ulaganja. Ne mogu ti Vasco da Gama, Genoa i Standard Liege dovoljno zaraditi da se možeš igrati moneyballa bez kontinuiranog priljeva novca.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #992 : Svibanj 18, 2024, 16:08 »
Pa vjerojatno jer nije bilo dovoljno para. Moneyball ne pali baš uvijek, to je više fantazija nego realnost. Za tako veliki stroj treba ti puno novca i kontinuiranog ulaganja. Ne mogu ti Vasco da Gama, Genoa i Standard Liege dovoljno zaraditi da se možeš igrati moneyballa bez kontinuiranog priljeva novca.
Zasto je odmah pretpostavka da su 777 partners htjeli se “igrati moneyballa”?

Offline djapojunior

• Hero Member
« Odgovori #993 : Svibanj 18, 2024, 16:19 »
Pa referirao sam se na njegov komentar da ne bi upalilo igrati se tu moneayballa. A za njih sam rekao da su pare očito bile problem i da su to klubovi koji ne mogu generirati dovoljnu količinu novca. Više sam htio reći da i ako su htjeli igrati se moneyballa da im vrlo vjerojatno ne bi upalilo pa tako da ne bi ni nama.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #994 : Svibanj 18, 2024, 16:27 »
Pa referirao sam se na njegov komentar da ne bi upalilo igrati se tu moneayballa. A za njih sam rekao da su pare očito bile problem i da su to klubovi koji ne mogu generirati dovoljnu količinu novca. Više sam htio reći da i ako su htjeli igrati se moneyballa da im vrlo vjerojatno ne bi upalilo pa tako da ne bi ni nama.
:super
Shvatio sam bio kao “eto vidite sta moneyball donese, to vecinom ne upali” a 777 partners nisu netko tko je poznat po moneyballu pa mi je bilo malo bezveze sto se uz svaki neuspjeh nekog (americkog) vlasnika ide na silu vezat moneyball.

Offline djapojunior

• Hero Member
« Odgovori #995 : Svibanj 18, 2024, 16:45 »
To si ti u svojoj glavi vezao. Možda ti to podsvijest govori nešto.  :p

Offline gogec

• Hero Member
« Odgovori #996 : Svibanj 18, 2024, 17:02 »

Vjerojatno imaš pravo, ali zanemarimo malo moneyball iako to može biti samo dio modela skautiranja i nabavljanja igrača bez izuzeća drugih načina..

Nego da imaš tako 4-5 klubova koji su postavljeni kao piramida gdje je jedan feeder club za sljedeći odnosno za višu stepenicu, nešto slično što red bull radi, bi li to bilo izvedivo? :hm

Na vrhu piramide naravno bi morao biti klub u nekakvom PLu koji bi generirao dovoljno para da cijeli projekt živi..

YNWA!!

Offline djapojunior

• Hero Member
« Odgovori #997 : Svibanj 18, 2024, 19:34 »
Ma da, ali realno ovo su sve feeder klubovi,a nisu imali koga feedati. Tu bi se u pravilu trebalo krenuti od gore prema dolje, ne obrnuto. Zato sam i rekao da je problem jer ovi klubovi nisu mogli generirati dovoljno novca.
Red Bull je krenuo od dolje prema gore, ali je prvo napravio stabilan klub u Salzburgu prije nego je to krenuo postepeno širiti.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #998 : Svibanj 18, 2024, 19:48 »
Nego da imaš tako 4-5 klubova koji su postavljeni kao piramida gdje je jedan feeder club za sljedeći odnosno za višu stepenicu, nešto slično što red bull radi, bi li to bilo izvedivo? :hm
Vec sam pricao kako mislim da je to (nazalost) nuzna buducnost za klubove na najvisoj razini, pogotovo za zemlje di ne postoji ta nekakva “kulturoloska gravitacija” (stvarno ne znam kako bi bolje to nazvao) kao recimo u Njemackoj gdje je cijela liga/drzava feeder Bayernu.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #999 : Srpanj 09, 2024, 19:44 »

BREAKING: FSG are reportedly in talks to talk over French side Bordeaux.

It is maintained that there is “no binding offer” from FSG, but “negotiations are continuing on the financial front” and the expectation is that an initial investment of €42 million will be made to ensure Bordeaux can participate in Ligue 2 for 2024/25.

This comes with the club under threat of demotion to the Championnat National – the third tier of French football – due to long-standing debt.

Velik klub, novi stadion, manager kaže da imaju dobre training i youth facilities... :D

Slično kao kod nas. Ili će ih FSG kupiti ili ih liga izbacuje u ligu niže.

https://x.com/girondins/status/1810686843249209744?t=GvmMS4x5_-MTJX784NByvg&s=19

During that meeting with Bordeaux, the DNCG and a counsel from FSG, the former were provisionally relegated to National 1, from Ligue 2 and afforded two weeks to complete a takeover, which if completed would allow them to compete in Ligue 2 again in the 2024/25 season.

@David_Ornstein & @JamesPearceLFC:

Any team purchased by FSG would be a standalone entity, having no direct connection to Liverpool, with a desire within the ownership for any club they buy to maintain its independence and identity

The following year, they were relegated to Ligue 2 under new owner Gerard Lopez, the former president of the Lotus Formula One team, who joined after leaving Lille under a cloud amid hefty debts. Lopez also owns Boavista in Portugal, who are in a dire financial position themselves, and where they have been issues with delayed payment of wages to players and other club employees.

there is no sense that FSG’s ambitions end with purchasing a European club, although that was always likely to be the first step in the project.

But South America remains a potentially fruitful market, and FSG has looked at opportunities there closely. It has also been linked to as many as four Brazilian clubs – Cruzeiro, Botafogo, Athletico Paranaense and Internacional – in the past. (The Athletic)

Eto, usput padne i Boavista, a onda i neki SA klub.
Never miss a good chance to shut up.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #1000 : Srpanj 16, 2024, 11:27 »
Liverpool’s FSG owners have pulled out of talks to buy Bordeaux
Never miss a good chance to shut up.

Offline Raptor

• Hero Member
« Odgovori #1001 : Srpanj 16, 2024, 12:56 »
Ni klub ne možemo kupiti, uzas

Offline moki

• Sr. Member
« Odgovori #1002 : Srpanj 16, 2024, 15:19 »
Cenim da ćeš ti iskeširati bez problema i bez rizika.

Offline lfc

• Hero Member
« Odgovori #1003 : Srpanj 16, 2024, 16:07 »

Ma i bolje..

Bar je meni draže ovako :neznam

Offline redz

• Hero Member
« Odgovori #1004 : Srpanj 16, 2024, 20:49 »

odvratna ideja u startu već, ali ovo je samo odgađanje neminovnog jer će sada izabrati neki drugi klub kao da u dućanu biraju salamu.