Kloppov mandat na klupi Liverpoola bi podijelio u dvije faze. Jedna faza je bila apsolutno vrhunska, a druga faza nije bila dobra. Samim njegovim dolaskom u jesen 2015. mu je doslovce trebalo jako malo vremena da unese tu svoju ludo pozitivnu energiju i nakon mjesec dana smo već izgledali dosta ozbiljnije na terenu, na kraju do nikakve sezone došli do toga da igramo zanimljiv nogomet sa polovnjacima i dođemo do finala Europa lige. Ljeto 2016. zapravo započinje ta izgradnja novog tima, igrali smo jako dobro, napokon se plasirali u Ligu prvaka, ali isto ako se sjetite gubilo se tad i protiv Swansea doma i Palacea i Hulla i sličnih protivnika. 2018, 2019, 2020 je bila fantazija, apsolutni vrhunac Kloppovog Liverpoola, napokon je poslužio sve kockice i stvorio mašinu koja je bila u top 3 kluba u Europi. Za stvorit tako nešto tako velikom treneru je isto bilo potrebno 2, 3 godine rada, ulaganja.
Nakon te famozne 2020. počeli su se radit loši potezi, Klopp se počeo petljat u poslove izvan njegove domene, valjda je sam sebi dao za pravo, vidi osvojio sam vam titulu nakon 30 godina, sad ja odlucujem. Edwards odlazi i kreću redom loše odrađeni transferi Thiago, momčad koja je baš u tom periodu trebala pojačanja da zadrži isti nivo i krene u pohode dalje je zaostala. Puno preglupih poteza od davanja novog ugovora Origiju, ne predavanje na vrijeme igrača ala Keita, Ox, do kraja vjerovanje već potrošenim igračima, do prodaje Manea i dovođenja Nuneza kojeg je samo Klopp vidio u svojim kombinacijama nakon njegove dvije dobre tekme protiv nas. Bila je ta sezona 21/22 gdje smo valjda iskoristili zadnje atome snage iz te ekipe tada i bili smo jako blizu da uzmemo 4 titule, i eto tu mi ostaje žal da nismo barem ligu uzeli. Sezona 22/23 je bila apsolutna katastrofa i promasaj i već se tu Klopp trebao pokupiti. Ovako je napravio manji rebuilding ekipe prošlo ljeto i ostavio sve tokom prošle sezone, šta nema veze s vezom i tu nas je poprilicno ukopao. Jednostavno dojma sam da ni Szoboszlai ni Gravenberch neće nikad biti ono šta mi od njih očekujemo da će biti, a vrijeme polako prolazi stožernih igračima. Sve ovo u nasljeđe je dobio Slot, po meni jedan jako jako talentiran i perspektivan trener ali kojemu treba vrijeme i podrška. Događat će se ove godine razna posrtanja ali vjerujem da smo i dalje dovoljno jaki da ćemo izboriti minimalan cilj a to je plasman u ligu prvaka. Iduće ljeto očekujem velike poslove, nije da mi nemamo novce i da vlasnici neće dat, a u krajnjem slučaju puno bolje radimo sad izlazne transfere i samo postojanje je Edwardsa u klubu meni daje zalog za optimizam . Treba ovu sezonu istrpit a ne pljuvat. Doći će naše vrijeme opet, što posto sam uvjeren.