Autor Tema: Filmovi, serije, knjige i stripovi  (Posjeta: 128565 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Trevelyan

• Hero Member
Odg: Filmovi, serije, knjige i stripovi
« Odgovori #75 : Lipanj 21, 2017, 08:28 »
Event Horizon je nevjerojatan kolaž svega što treba biti dobro u tom tipu mračnog sf-a, ne sjećam se da je poslije Aliena bio ijedan dostojan film u žanru. Priča je fantastična, dijalozi lakonski i nema nasilja nad scenarijom, plus toliko je suptilnih genijalnosti pod tim filmom i produkcijom da je postao svojevrsni kultni film među gledateljstvom (i kritikom). Bio je nepravedno podcijenjen u jeku slave Contacta iz iste godine, a treba uzeti u obzir da je cijeli film snimljen i montiran u manje od 10 mjeseci, zbog pritiska na Paula Andersona (inače užasan redatelj u globalu, ovo je bio trenutak genijalnosti) da se izda blockbuster prije Titanica. Postoji čak 30-ak minuta koji su izbačeni i potpuno izgubljeni, mislim da je Paramount naknadno požalio što su zajebali redatelja te su tražili te snimke, ali nažalost su izgubljene. Film je vizualno brutalan, toliko krvavo realističan i vrlo dubok pozadinskim idejama. Izvedba glumaca je naprosto fenomenalna, nema moderne patetike u izvedbi, a toliko unosi duh vremena i mjesta radnje u prostor gledatelja da je za mene uvjerljivo psihološki i estetski najstrašniji film svoga žanra. Šreporučam ponovno gledanje ako i dalje nisi uvjeren, bez predrasuda.  :D
Mo Salah, you little dancer!

Online MagicRat

• Hero Member
« Odgovori #76 : Lipanj 21, 2017, 08:34 »
Nemam ja predrasuda, inace volim sve sto se dogada u svemiru. Zato sam nedavno i isao pogledati Life, taj film nije vrijedan vremena  :D

No nisam uhvatio neku suptilnu poruku u Event Horizonu osim mozda banalne metafore pakla  :neznam

Svakom svoje, meni se realizacija filma nije svidjela kao i standardizirani likovi s nekim cudnim odlukama (ako se dobro sjecam). Film mi prolazi kao dobra horor zabava, kada budem ponovo gledao pazit cu na detalje.

Kad smo vec kod SF-a i 1997, tada je izasao moj najdrazi SF 90ih, Gattaca. Stvarno podcijenjen SF, mislim da jedino Children of Men je bolji u zadnjih 20, 25 godina.

Offline tomo7

• Sr. Member
« Odgovori #77 : Lipanj 21, 2017, 23:59 »
https://www.youtube.com/watch?v=1Mlhnt0jMlg
Jos malo za ljubitelje Game of Thronesa  :love

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #78 : Lipanj 27, 2017, 20:32 »
Prošlo je 8 epizoda pa se može suditi...gledate American Gods? Meni za sada jebeno dobra, baš uživam u svakom novom nastavku, ubiti od prve nisam imao neka očekivanja ali zainteresirao sam se zbog popisa glumca  i nisam požalio. McShane, Anderson su zakon, meni se sviđa i gluma Schreibera a obožavam kada se skine Badaki
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #79 : Lipanj 27, 2017, 22:45 »
Ma glumci su odlični, ali serija je meni užasna. :neznam
Never miss a good chance to shut up.

Online MagicRat

• Hero Member
« Odgovori #80 : Lipanj 27, 2017, 22:58 »
Jel prati tko trecu sezonu Twin Peaksa? Lynch ponovo razbija granice televizije.

Offline shogun

• Hero Member
« Odgovori #81 : Lipanj 27, 2017, 23:02 »
Jel prati tko trecu sezonu Twin Peaksa? Lynch ponovo razbija granice televizije.
nikako da pogledam origi twin peaks a vuce me i sad ovaj novi, sta se moze onda krenut sa novim ili je grijeh sta uopce pitam ovo?

Online MagicRat

• Hero Member
« Odgovori #82 : Lipanj 27, 2017, 23:14 »
Ako i pogledas originalni TP,  neces vecinu trece sezone shvatit jer je preveliki mindfuck  :D

No trebao bi pogledat originalni TP, ne vidim smisla gledanja ako ne znas dogadaje iz prve dvije sezone na sto se nova sezona nadovezuje.

Prva sezona TPa je po meni nesto najbolje sto je televizija vidjela.

Offline shogun

• Hero Member
« Odgovori #83 : Lipanj 27, 2017, 23:17 »
e hvala, stavio skidat i javim dojmove kad pogledam

Offline El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
« Odgovori #84 : Srpanj 02, 2017, 19:45 »
Koje bi mi filmove iz 2017. preporucili da pogledam?

Offline Dermonis

• Hero Member
  • Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!!
« Odgovori #85 : Srpanj 02, 2017, 19:56 »
Jedino onak malo dobro što sam pogledo iz 2017 je Logan, ostalo nije vrijedno preporuke.

Offline red

• Hero Member
  • walk on
« Odgovori #86 : Srpanj 02, 2017, 20:21 »
Kralj Arthur. Meni je film bio baš dobar, neznam zašto je bio flop u kinima   :hm
ALLEZ! ALLEZ! ALLEZ!

Offline marko211

• Hero Member
« Odgovori #87 : Srpanj 04, 2017, 08:49 »
Sad baš idem napisat Dermonisu nek ne sere i kako ima hrpa dobrih filmova pa sam si otvorio listu filmova iz 2017 i fakat sama smeća  :lol Očito su svi kojih sam se ja sjetio iz 2016. 

Guardians of the Galaxy i Logan su odlični, ali ostalo sve prosječno ili ispodprosječno. Navodno su ovi Okja i Get Out dosta dobri.

No, mislim da će biti solidna godina. Stižu nam sad Spiderman, Planet Majmuna, Dunkirk, Thor, Blade Runner, Star Warsi...
Si senor, give the ball to Bobby and he will score.

There’s something that the Kop want you to know,

the best in the world his name is Bobby Firmino.

Offline Dermonis

• Hero Member
  • Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!!
« Odgovori #88 : Srpanj 04, 2017, 09:18 »
Ove godine nisam nešto u kino išo, tak da večinu čekam da izađu na Bluray na torentima. Tak da dosad što sam vidio sve bezveze i razočaranja. Rekli su da su ovaj Wonder Women i Guardians dobari

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
« Odgovori #89 : Srpanj 04, 2017, 09:23 »
guardians odlican, logan mrvicu losiji od guardiansa, wonder woman gledljiv (cak i solidan s obzirom na ocekivanja), get out okej za ubit vrijeme al nije nis posebno
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly