Autor Tema: Kucni ljubimci  (Posjeta: 51209 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zlopasha

• Hero Member
Odg: Kucni ljubimci
« Odgovori #270 : Studeni 10, 2018, 09:40 »
Who's a good boy!  :love
Moje pseto je već godinu dana s nama.
Apsolutna je štetočina, a u isto vrijeme neodoljiva.

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #271 : Kolovoz 10, 2019, 08:49 »
Ekipa, sinoć se nismo baš naspavali. Udomili smo psa, stvarno je pametan, jučer se već navikao gdje da obavlja nuždu, jede, razigran je, zdrav je i sve je u redu. Do pola 2 je bio miran, onda je vjerojatno shvatio da mama i sestre neće doći i od tada cvili. Znam da ga treba pustiti da odcvili svoje i da mu ne smijemo davati pažnju na cvilenje, ali me zanima do kada će to trajati. Nisam do sada imao psa i u stanu sam pa mi je bed i zbog susjeda.
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline bobbyboi13

• Hero Member
« Odgovori #272 : Kolovoz 10, 2019, 10:03 »
Ekipa, sinoć se nismo baš naspavali. Udomili smo psa, stvarno je pametan, jučer se već navikao gdje da obavlja nuždu, jede, razigran je, zdrav je i sve je u redu. Do pola 2 je bio miran, onda je vjerojatno shvatio da mama i sestre neće doći i od tada cvili. Znam da ga treba pustiti da odcvili svoje i da mu ne smijemo davati pažnju na cvilenje, ali me zanima do kada će to trajati. Nisam do sada imao psa i u stanu sam pa mi je bed i zbog susjeda.

Bebicu ste si zeli? Ja i žena socijaliziramo pese prije udomljavanja i po mojem iskustvu tough love pristup ne pali, morate mu dat tu pažnju koju je izgubio od svoje familije tak da nemojte ga ignorirat. Ak cvili po noći uzmite ga u krevet ak je to opcija. That being said nije nužno ni da će to pomoć i da mora đukac odradit svoje. Kroz 3-4 dana bi se morao smirit. Sretno s prinovom :)

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #273 : Kolovoz 10, 2019, 10:24 »
Kakav ću efekt napravit na psu ako ga budem mazio dok cvili, a za 2 tjedna i cura i ja se vraćamo na posao? Neće li tek to napraviti još veću bebu od njega? Svakako smo danas odmah mislili početi sa boxom, prvo 10 minuta pa za 2 tjedna da dođe do tih 2-3 sata što će biti sam u danu.

3 mjeseca ima.

Offline bobbyboi13

• Hero Member
« Odgovori #274 : Kolovoz 10, 2019, 10:47 »
Puno me pitaš, ovisi kakvu metodu odgoja bi ti? Cesar Milan mlati pese kad se kamera ugasi a smatra se za stručnjaka tak da po vlastitom nahođenju. Takva tranzicija je svakoj živini stres a pogotovo tak mladoj tak da bi mu trebalo olakšat. Cviljenje je totalno individualno od pasmine, karaktera, odnosa i još gro varijabli tak da to nije neš kaj možeš odučit pesa. Na boks ga navikavaj tak postepeno kak si napisao i bit će to u dure.

Offline marinf

• Full Member
« Odgovori #275 : Kolovoz 10, 2019, 11:27 »
Kakav ću efekt napravit na psu ako ga budem mazio dok cvili, a za 2 tjedna i cura i ja se vraćamo na posao? Neće li tek to napraviti još veću bebu od njega? Svakako smo danas odmah mislili početi sa boxom, prvo 10 minuta pa za 2 tjedna da dođe do tih 2-3 sata što će biti sam u danu.

3 mjeseca ima.
Od ta 3 miseca, koliko je kod tebe?

EDIT: tek sad vidim da ste ga sinoc uzeli. Navikavajte ga odma da ostaje sam, jer vrlo brzo se vracas na posai, a on je tek mali vremena s tobom. Ako ne bude problema u tih 10-20-30 min sto ostaje sam dok ga privikavas, onda mislim da nema potrebe za box. Moj nikad nije u boxu

Bit ce mu velik sok ako se u ova dva tjedna navikne da ste stalno tu, pa odjednom opet nestane netko koga gleda kao zastitu  a to ste vi nakon majke
There is a light that never goes out!

Offline Luis Garcai

• Hero Member
  • R.I.P. Akira Toriyama
« Odgovori #276 : Kolovoz 10, 2019, 15:23 »
Stavi mu plisane igracke, kao dodatnu zamjenu. Ako cvili i place, ne stavljaj ga u box. U svakom slucaju uzmi jos jedno stene, pa ce osjecaj samoce proci... ako ti treba nesto povoljno javi mi se.

I jos nesto, ako nemate vremena od posla za njega, onda bi bilo bolje da ste ipak preskocili brigu oko njega.
Move well, study well, play well, eat well, rest well - That is the turtle master way! One master those arts for health in mind and body, for the ability to live one's life as courageously, uniquely, and energetically as one wishes!

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #277 : Kolovoz 11, 2019, 10:51 »
Imamo vremena, cura je učiteljica i 4-5 sati je u školi, ja smjene druga i prva, tako da nećemo bit puno van kuće u istom trenutku.

E sad, stavili smo ga u box na 3 minute zavijao je baš jako. Odlučili smo probati bez boxa, razbacali mu igračke po stanu, izašli iz stana na 2 minute samo da vidimo reakciju. Prvih 15 sekundi je zavijao, kasnije ništa.

Poslije toga, nakon sat vremena, odemo na 20 minuta do trgovine. Bio je budan kad smo odlazili, uopće nije cvilio i kada smo se vratili tiho smo ulazili u ulaz i nismo čuli cviljenje, uđemo u stan, a on sa dvije igračke čeka pred vratima. Nadam se da je ovo dobar znak za ubuduće.

Offline Gerro

• Hero Member
« Odgovori #278 : Kolovoz 11, 2019, 14:14 »
Matko, to je super trening. Na pocetku 5 min van, pa se vratite, i tako iz dana u dan trenirate vise vremena ga samog ostaviti, i ako idete skupa iz stana, ti na poso i cura isto, onda mu mozete u neki karton staviti kekse, i da ima neku zanimaciju prvih 10/15 minuta da ne cvili, ostatak vremena ce on spavati ili se sam zabaviti.. tu metodu smo mi koristili, i sad je sam po danu kad radimo nekih 5-6 sati, i sve je u redu.

Vidim da nitko ne pita, kojeg psa ste si uzeli?!
Pojedinac može odlučiti utakmicu, ali pobjeđuje momčad!

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #279 : Kolovoz 11, 2019, 14:45 »
Ma udomili iz azila mješanca, ne znamo koliki će biti :D

Offline Monello

• Hero Member
« Odgovori #280 : Kolovoz 11, 2019, 16:13 »
Ma udomili iz azila mješanca, ne znamo koliki će biti :D

Obavezno box
Navikavat na njega da moze ostat par sati u njemu nakon toga sljedeci korak ga je lako prebacit u veci box a to je dnevna soba to ide samo po sebi
Kad cvili ignorirat i ostro zapovjedat da prestane ,ne pokazat emociju u tim stvarima nikad.
Sto je zabranjeno to mora ostat zabranjeno uvjek ,nema dvolicnih odluka il dvosmislenih zapovjedi.
Kad prestane nakon 7-8-10 sekundi nagradit ga i pustit ga tek onda van iz boxa
Nikad ga maziti i njezno bilo sto govoriti kad cvili kad se boji kad pravi nered.

Ako krene gristi predmete po kuci il skakati na kauc odmah ostro zabraniti i pecnuti po guzi ako treba.

Sa psima treba ostro bez emocija dok se nauce na stvari koje od njih zahtjevamo nakon toga moze sve.
Ja odgajam fox terrijere koji su jako zahtjevni za odgoj jer su energicni i tvrdoglavi i jako pametni i koriste svaku priliku za uradit sve po svom i svi su ko bubice.
Pas mora znati ko je gazda u kuci.
Sretno i ostro.
'Winners Are Not Those Who Never Fail, But Those Who Never Quit'.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #281 : Rujan 19, 2022, 18:39 »
Ima netko ovdje akvarij? Mislio sam se baciti malo u te vode (pažljivo sam birao riječi). :D
Never miss a good chance to shut up.

Offline Emre Can

• Hero Member
  • We won it 6 times, in Madrid we won it 6 times!
« Odgovori #282 : Rujan 20, 2022, 09:14 »
Ima netko ovdje akvarij? Mislio sam se baciti malo u te vode (pažljivo sam birao riječi). :D
Dodaj ovog lika na FB. Moj dobar frend iz ZG-a, bavi se akvaristikom. Nema osobe koja će te bolje uputit u to od njega...
https://www.facebook.com/drzislav.krasic
1. 1977
2. 1978
3. 1981
4. 1984
5. 2005
6. 2019 (Let's talk about six, baby!)

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #283 : Rujan 20, 2022, 13:39 »
Dodaj ovog lika na FB. Moj dobar frend iz ZG-a, bavi se akvaristikom. Nema osobe koja će te bolje uputit u to od njega...
https://www.facebook.com/drzislav.krasic

THX!
Never miss a good chance to shut up.

Offline adn4n

• Hero Member
  • In Klopp we trust!
« Odgovori #284 : Svibanj 26, 2023, 20:32 »
@gento nisam bio aktivan na forumu kad si ovo pitao

si krenuo s tim? ja sam u slično vrijeme isto si nabavio i ono bila su turbulentna prva par mjeseca dok sam se naučio što smijem što ne smijem kako treba i kada ne treba itd s tim da je u tom procesu nekolicina ribica izgubilo život... sada na ljeto kada očistim semestar planiram preći sa 20l na 50l akvarij i samo zlatne uzgajati jer su mi nekako najzahvalnije i najzanimljivije za uzgajat.

Kako tebi ide ako si se bacio u te vode?  :D
Mo Salah, world class, but not every day. Sadio Mane, world class, but not every day. Roberto Firmino, world class, pretty much every day.

He plays to the left, he plays to the right - Adam Lallana makes Messi look shite!