Anketa

Mišljenje o sebi:

trebam smršaviti
trebam nabaciti par kilograma
zadovoljan sam svojom težinom

Autor Tema: Rekreacija, trčanje, dijeta...  (Posjeta: 160695 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
Rekreacija, trčanje, dijeta...
« : Siječanj 24, 2012, 23:34 »
nema ovakve teme na forumu, a mislim da bi mogla biti zanimljiva pa nek se nađe.

Pa, ništa posebno, ali ako te zanima astrofizika (posebno orjentirana prema teoriji, a ne teškoj matematici) onda je lijepo vidjeti što i kako se uči na Yaleu :)

aha, zanimljivo, al znam da postoji uređaj (mp4 ak se ne varam) da ti racuna kalorije, brzinu kretanja i ostalo kod trcanja i onda prema tome pusta određeni tip muzike koja ti dize moral da brze trcis, pa kad trebas odmor i tak...
« Zadnja izmjena: Siječanj 25, 2012, 00:00 gento »
Never miss a good chance to shut up.

Offline Zoky

• Administrator
  • Hero Member
Odg: Odg: Što Vam je uljepšalo/shebalo dan?
« Odgovori #1 : Siječanj 24, 2012, 23:36 »
aha, zanimljivo, al znam da postoji uređaj (mp4 ak se ne varam) da ti racuna kalorije, brzinu kretanja i ostalo kod trcanja i onda prema tome pusta određeni tip muzike koja ti dize moral da brze trcis, pa kad trebas odmor i tak...

Ma lako za to, ja svoje odvrtim i gotovo :D Svaki dan po sat vremena... čini čudo za dušu i tijelo...

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #2 : Siječanj 24, 2012, 23:39 »
Ma lako za to, ja svoje odvrtim i gotovo :D Svaki dan po sat vremena... čini čudo za dušu i tijelo...

i kak stojiš s kg?
si "bacil" kaj u odnosu na prije, tj pomaze taj stroj il bi bilo bolje ovak trcati?

Offline Zoky

• Administrator
  • Hero Member
« Odgovori #3 : Siječanj 24, 2012, 23:44 »
i kak stojiš s kg?
si "bacil" kaj u odnosu na prije, tj pomaze taj stroj il bi bilo bolje ovak trcati?

Pa vrlo dobro zapravo, uz orbitrek, malo drugačiji režim prehrane sam skinuo 24 kile u kakvih 6-7 mjeseci :)

A sada više ne vježbam da skinem kile - već da ih ne vratim natrag (inače sam bio vrlo aktivan sportaš do prije kakvih 7-8 godina, završio sa određenim problemima u bolnici i prestao sa svim aktivnostima, nakon toga se počeo više baviti informatikom i sada mi je radno mjesto u uredu za računalom, do posla imam 10 minuta pješice i nekakva aktivnost je stvarno - a must). A da ne pričam koliko sam dobio kondicije... Kad god imam priliku (čitaj:vremena) sa psom i curom pičim na bilo koje brdo u blizini i oooogromna je razlika, mogu skoro trčeći gore :D

Što se trčanja tiče, ogromna je prednost što si na svježem zraku i manje je dosadno, ali ako ti je cilj skinuti kile, orbitrek je vjerojatno way to go. Posebno sada kada je vrijeme promjenjivo i hladno vani. A glavna prednost orbitreka (zato sam ga i kupio) je što ne opterećuješ zglobove udarcima, što kod trčanja nije slučaj.

Offline Ozz

• Hero Member
  • Stade sve,samo život prođe...
« Odgovori #4 : Siječanj 24, 2012, 23:46 »
Kakav režim prehrane? Izbacio slatko,masno i standardno to? ja sam od ljeta do sada izgubio 10.5 kg ,trčao svaki dan kada sam mogao po 10 km ,a po zimskim danima teretana i nikako da odu ona zadnja 2 kilograma  :suicide

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #5 : Siječanj 24, 2012, 23:47 »
Pa vrlo dobro zapravo, uz orbitrek, malo drugačiji režim prehrane sam skinuo 24 kile u kakvih 6-7 mjeseci :)

A sada više ne vježbam da skinem kile - već da ih ne vratim natrag. A da ne pričam koliko sam dobio kondicije... Kad god imam priliku (čitaj:vremena) sa psom i curom pičim na bilo koje brdo u blizini i oooogromna je razlika, mogu skoro trčeći gore :D

Što se trčanja tiče, ogromna je prednost što si na svježem zraku i manje je dosadno, ali ako ti je cilj skinuti kile, orbitrek je vjerojatno way to go. Posebno sada kada je vrijeme promjenjivo i hladno vani. A glavna prednost orbitreka (zato sam ga i kupio) je što ne opterećuješ zglobove udarcima, što kod trčanja nije slučaj.

a cuj, ovaj forum deblja :p
a imam stari orbitrek koji samo stoji u nekoj prostoriji, a sad bi vec trebal poceti trenirati s obzirom da se nogomet vraca i u hrvatsku uskoro pa da to ipak nekak izgleda posle bozica i nove godine :D

ps:cudi me da nema tema u offtopicu za nes ovakvo :D
tipa rekreacija il trcanje il sl...
eric bi tam rastural

Offline Zoky

• Administrator
  • Hero Member
« Odgovori #6 : Siječanj 24, 2012, 23:50 »
Kakav režim prehrane? Izbacio slatko,masno i standardno to? ja sam od ljeta do sada izgubio 10.5 kg ,trčao svaki dan kada sam mogao po 10 km ,a po zimskim danima teretana i nikako da odu ona zadnja 2 kilograma  :suicide

Izbacio ono bez čega mi je najlakše - slatko, te generalno uveo velike količine povrća (živim sa curom 2 godine i do sredine prošle godine smo možda 3 puta jeli povrće), s obzirom na dosta povećanu aktivnost nikako se nije dobro dovesti u situaciju da nemaš ništa energije u sebi, tako da ne treba baš izbaciti skroz sve :)

Inače, 10 km je super, kod svakog skidanja kila je aerobna vježba u trajanju minimalno pola sata najbitnija zapravo.

Recimo puno je bolje trčati, voziti bicikl, orbitrek ili whatever svaki drugi dan po sat vremena, nego svaki dan po pola sata.

Offline Zoky

• Administrator
  • Hero Member
« Odgovori #7 : Siječanj 24, 2012, 23:51 »
a cuj, ovaj forum deblja :p
a imam stari orbitrek koji samo stoji u nekoj prostoriji, a sad bi vec trebal poceti trenirati s obzirom da se nogomet vraca i u hrvatsku uskoro pa da to ipak nekak izgleda posle bozica i nove godine :D

ps:cudi me da nema tema u offtopicu za nes ovakvo :D
tipa rekreacija il trcanje il sl...
eric bi tam rastural

Pa mislim da je eric i više od rekreativca :D Ali svakako se slažem da je to dobra ideja za temu :) Go for it :P

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #8 : Siječanj 24, 2012, 23:53 »
Ajde stvarno neka netko otvori temu, imam par pitanja :D
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
Rekreacija, trčanje, dijeta...
« Odgovori #9 : Siječanj 24, 2012, 23:55 »
Izbacio ono bez čega mi je najlakše - slatko, te generalno uveo velike količine povrća (živim sa curom 2 godine i do sredine prošle godine smo možda 3 puta jeli povrće), s obzirom na dosta povećanu aktivnost nikako se nije dobro dovesti u situaciju da nemaš ništa energije u sebi, tako da ne treba baš izbaciti skroz sve :)

Inače, 10 km je super, kod svakog skidanja kila je aerobna vježba u trajanju minimalno pola sata najbitnija zapravo.

Recimo puno je bolje trčati, voziti bicikl, orbitrek ili whatever svaki drugi dan po sat vremena, nego svaki dan po pola sata.

znaci nisi slijedil nikakve dijete i takve stvari?
meni iksica jako otezava stvar :( :D
« Zadnja izmjena: Siječanj 25, 2012, 00:00 gento »

Offline Zoky

• Administrator
  • Hero Member
Odg: Rekreacija, trčanje, dijeta...
« Odgovori #10 : Siječanj 25, 2012, 00:00 »
Evo, idu po vremenu sortiranje, pa je na vrhu tvoj post, možeš ga izmjeniti ako želiš :)

Offline El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
« Odgovori #11 : Siječanj 25, 2012, 00:01 »
Ja sam evo ima dva dana taman poceo trcat na orbitreku cisto da popravim kondiciju ...za nogomet

Offline Ozz

• Hero Member
  • Stade sve,samo život prođe...
« Odgovori #12 : Siječanj 25, 2012, 00:03 »
Ma znam,ali bolji efekat imaju sprintevi nego trčanje npr 10 km..tj da se preciznije izrazi mnogo brže zagorijevaš kalorije....tko može plivati to mu je isto super...

aha,pretpostavljao sam zoky da ti je takav režim ishrane i tko može voće neka jede svaki dan  :)

Offline El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
« Odgovori #13 : Siječanj 25, 2012, 00:04 »
znaci nisi slijedil nikakve dijete i takve stvari?
meni iksica jako otezava stvar :( :D
Ja sam ta takoder bia na dijeti prije nekih 4 godine.Ima san 160 i 78 i bilo je strasno.A dijeta koju sam vodio bila je tako nezdrava da je to nesto strasno.Pojeo bih nesto sitno za dorucak(sendvic) za rucak sta bude al u vrlo malim tekucinama a ostatak dana par vocki.I u 3 miseca san izgubia 15 kila :super

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #14 : Siječanj 25, 2012, 00:04 »
Igram nogomet već 2 godine 3 do 4 puta tjedno neovisno o vremenskim uvjetima. Padao snijeg, kiša, bilo 40 stupnjeva, ekipe se skupi i na betonu bacimo 5v5. Konstantno trčim po 2 sata na tom nogometu i nikako da skinem naslage sala sa donjeg dijela stomaka.

Šta još trebam radit? :ceka
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1