Autor Tema: Filmovi, serije, knjige i stripovi  (Posjeta: 102648 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline luigi

• Hero Member
Odg: Filmovi, serije, knjige i stripovi
« Odgovori #990 : Rujan 10, 2021, 19:39 »
Sve ovisi kako tumacis, i ja mislim da je mrtav.

Inace, jesam jedini koji je mislio da ce mu kcerka umrijeti u zadnjih 5 minuta serije, pogotovo ondje kad je prelazila cestu kod restorana. Takva se atmosfera stvorila da sam bio ubjedjen da umire.

Moram baciti rewatch uskoro :D

Offline lfc

• Hero Member
« Odgovori #991 : Rujan 10, 2021, 20:13 »

SPOILER ALERT mozda u najavi
Ajmo zakuvat: sta se desilo na kraju Sopranosa?

Nikakav spoiler alert, tko do sad nije pogledao Sopranose sam si je kriv  :D
I da, kao što ekipa gore kaže i po meni je mrtav Tony.

Wire pa Sopranosi.

Pitam iz razloga što sam u zadnje vrijeme s dosta ljudi pričao koji su pogledali obe serije i manje više svi imaju tendenciju biranja Žice ispred Sopranosa. Da ja moram isto izabrat, također bi Žicu odabrao vjerojatno.

Takva se atmosfera stvorila da sam bio ubjedjen da umire.

Moram baciti rewatch uskoro :D

:D

Baci rewatch, taman poslije toga onda možeš pogledat The Many Saints Of Newark ko čovjek :p

Offline Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #992 : Rujan 10, 2021, 23:46 »
@marko

Tony je mrtav, ubijen po narudzbi Patsy Parisia.

Malo da pojasnim teoriju zasto Patsy.

1. Tony je dao ubiti Patsyevog brata blizanca Phillya koji je radio za Juniora. Jedan od razloga zasto je sirenje prica o Tonyu i njegovoj majci Liviji. Drugi razlog je taj sto je Philly trebao biti iduci u liniji koji bi vodio Juniorovu bandu.

2. Patsy je bio jako blizak sa Phillyem i nikad nije oprostio Tonyu za to. Ima scena gdje dolazi pijan i naoruzan sa namjerom da ubije Tonya, ali se predomislio i ispiso mu se u bazen.

3. Unajmio je hitmana kojeg vidimo u dva navrata. Zadnja scena koja govori da je Tony mrtav je ta sto hitman ne prepoznaje Medow, vec samo prolazi pored nje.

4. Butchie mi je slab kandidat. Nekako mi se pokazao kao osoba koja nema zeludac za nasilje. Postao je boss nakon Phila, iako je bio najzagrizeniji i dosao je sa prijedlogom Philu da se ubije Tony, ali kasnije kada su poceli hitovi, predomislio se i sklopio primirje sa Tonyem.

5. Paulie je isto tako mogao da bude jedan od kandidata, ali Pauli nema mozga za tako nesto. Dvolicna saka govana.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #993 : Rujan 11, 2021, 01:05 »
Ma bjezi bola'. Paulie je vrh lik.

Get the fuck outta here !

Offline Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #994 : Rujan 11, 2021, 01:29 »
Ma bjezi bola'. Paulie je vrh lik.

Get the fuck outta here !

Je, dok ne shvatis da je lazljivac, izdajnik i sta vec ne. Od cijele ekipe najslabiji je bio kao zarađivač, miljama daleko iza Ralpha i Vita. Osoba koja je zapocela rat izmedju New Yorka i New Jerseya tako sto je Johnny Sacku prenijela vic o Ginny koji je ispricao Ralph. Osoba koja se pokusala uvuci u guzicu Johnnyu Sacku iz ljubomore prema drugima i promjeniti ekipu. Osoba koju je Johnny iskoristio, manipulisao i izvlacio informacije o Tonyu te mu hranio ego kako se Carmine stariji raspituje osobno za njega.

Nakon sto je shvatio da je sve bila prevara, počeo se opet uvlačiti u paksu Tonyu. "You Hear What I Said, Ton?"

Ima dobrih one linera, to je sve. Najjaca scena sa Pauliem mi je kada su napravili intervenciju za Chrisa, gdje su ga izvredjali i prebili.  :lol

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #995 : Rujan 11, 2021, 01:43 »
Ma slazem se sve, ali mi je ko lik smijesan i zanimljiv :D nisam ga previse analizirao, pogotovo sad kad sam pod dejstvom opijata

Offline lfc

• Hero Member
« Odgovori #996 : Rujan 11, 2021, 11:32 »
Ma slazem se sve, ali mi je ko lik smijesan i zanimljiv:D

+1

Unatoč svemu, Paulie mi je jedan od jačih likova. Najjače kad sretne Carminea u nekom restoranu, dođe Paulie do njega i nešto ga pita a Carmine pojma nema tko je ovaj  :lol

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #997 : Rujan 11, 2021, 12:29 »
+1

Unatoč svemu, Paulie mi je jedan od jačih likova. Najjače kad sretne Carminea u nekom restoranu, dođe Paulie do njega i nešto ga pita a Carmine pojma nema tko je ovaj  :lol
Ma sav je bio u tom fazonu, mislim da svi znaju jednog takvog lika koji misli da je bitniji nego sto jeste  :lol

Offline Budma

• Hero Member
  • JFT96
« Odgovori #998 : Rujan 11, 2021, 16:42 »
Zanimljivo je da je Tony Sirico imao puno problema sa zakonom u mlađim danima i dosta se kretao u tim krugovima tako da se i nije trebao previše prilagođavati na ulogu u Sopranosima.

:lol

Offline Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #999 : Rujan 11, 2021, 17:02 »
Mislim da je sluzio kaznu od 10 godina u zatvoru... takodjer je trazio da njegov lik nikad ne bude policijski dousnik.

Offline -marko-

• Hero Member
« Odgovori #1000 : Rujan 13, 2021, 00:42 »
Najjaca zadnja scena ikad. Svira lagani Don't stop believing, klopa u opustenom dineru.. Ono kad Meadow nikako da uparkira, da ispizdis jbt  :D Po meni jedan od genijalnijih zavrsetaka serija.

Slazem se da ga je koknuo lik u Members only jakni, jasno je to i po sturim izjavama redatelja.

@Garsai top analiza, samo ovo ne kuzim mislis u 2 navrata, u wc i iz wca? I ovo za Meadow, mislis na samom kraju prije se ekran zacrni ili kad prvi put prođe? I zasto mislis da je bitno to sto je ne prepoznaje?

3. Unajmio je hitmana kojeg vidimo u dva navrata. Zadnja scena koja govori da je Tony mrtav je ta sto hitman ne prepoznaje Medow, vec samo prolazi pored nje.

Say what again!

Offline Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #1001 : Rujan 13, 2021, 05:53 »
U dva navrata - mislio sam vise prvi put kad ga vidimo kada rokne onog lika isto u restoranu. Aludiram da je Tonya ubio isti lik, i da tamo nije slucajno.

Ko god da je narucio hit, moje misljenje je da je Patsy, pokazao mu je samo sliku Tonya. Da mu je pokazao sliku obitelji, drugacije bi odreagirao na prolazak pored Medow. Odao bih ga neki detalj da je prepoznaje.

Offline -marko-

• Hero Member
« Odgovori #1002 : Rujan 13, 2021, 13:00 »
U dva navrata - mislio sam vise prvi put kad ga vidimo kada rokne onog lika isto u restoranu. Aludiram da je Tonya ubio isti lik, i da tamo nije slucajno.

Ko god da je narucio hit, moje misljenje je da je Patsy, pokazao mu je samo sliku Tonya. Da mu je pokazao sliku obitelji, drugacije bi odreagirao na prolazak pored Medow. Odao bih ga neki detalj da je prepoznaje.

Ali ubojica ne prolazi pored Meadow. Kada on prolazi pored Sopranosa, Meadow još nije ni stigla u restoran. Također, ubojica u restoranu ranije u members only jakni nije taj isti lik iz zadnje epizode, već Eugene Pontecorvo, Tonyev lik prema kojem je Tony ispao govno kao rijetko kada u cijeloj seriji kad ga nije pustio da se umirovi iako ga je ovaj preklinjao. Na kraju je počinio samoubojstvo. Tonyeva ljigavost u toj situaciji je baš snažno prikazana i naravno nije slučajno da mu na kraju presudi lik koji podsjeća, tj. simbolizira Eugena Pontecorva. Ali svakako nije to isti lik.  :D

Ja se opet vraćam na to parkiranje Meadow. Nije slučajno da se u ključne 4 minute serije minutu ipol prikazuje nju kako ne uspijeva bočno uparkirati i kako kad napokon uspije trči prema restoranu, tj. kasni. Zašto?

Kada vjerojatni Tonyev ubojica ulazi u toalet kut kamere također nije slučajan. Jasno pokazuje da je mjesto do Tonya još jedino slobodno za stolom i da je baš to mjesto, tj. prazni prostor okrenuto točno prema toaletu. Mjesto na kojem nema Meadow jer kasni. Dakle pri izlasku iz toaleta hoda se ravno na Tonya, a pored njega nema nekoga tko mi mogao preuzeti taj metak.

Također, upečatljivo je što se pucanj ne čuje, već se samo zacrni. U jako snažnoj sceni u čamcu na rijeci kada pričaju Tony i Bobby Baccala, Tony ga pita što misli kako je to kad te ubiju, a Bobby mu odgovori da vjeruje da ni ne čuješ kada ti se to desi. Jako upečatljivo.

Ima još brdo simbola (spoiler ispod teksta) o kojima se i dan danas raspravlja, genijalac Chase kao da je znao da će se sve godinama secirati- briljantno odrađeno.

(click to show/hide)

Say what again!

Offline Luis Garcai

• Hero Member
« Odgovori #1003 : Rujan 13, 2021, 16:05 »
@-marko-

Pisem iz glave, prosao je pored AJ-a, tj. usao iza njega na vratima. Ali pazi ja sam cijelo vreme ubedjen da je hitman isti lik.

Procitam ostatak spoilera svakako.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #1004 : Rujan 13, 2021, 16:54 »
Svaka cast na sjecanju obojici. Ja sam relativno nedavno gledao ali slabo sam zapamtio tih detalja. Definitivno moram rewatch. Zato je bitno da se sjecam Liverpoolovih utakmica i strijelaca u zadnjih 15-20 godina