Pa svakako drugačiji. Volim Nolanovu trilogiju ali ovo je puno mračniji Batman i tu se dosta stavlja naglasak na detektivski dio što je meni odlična promjena od klasične priče gdje Batman dođe spasiti stvari. Odmah je drugačiji dojam gdje Riddler izgleda zastrašujuće (film je sličan kao Se7en). Batman je tu brutalan i što je meni jako dobro je što je većina filma samo o Batmanu u smislu da se malo vidi Burce Waynea. Isto tako kostim je odličan, Catwoman je odlična, a Batmobile i motor su baš genijalni!
Radujem se drugim nastavcima
Meni je bio ok film. Dobra prica, manjkave akcijske scene.
Pattinson mi nije za Batmana. Jednostavno njegov emo izgled, iz kojeg nije izasao jos od Sumrak sage (odgledao prvi dio), mi ne pase za Batmana. Zoe takodjer me nije odusevila kao Catwomen.
Radnja bi trebala biti smjestena izmedju Year 0 i Year 1. Svidja mi se prikaz Riddlera i Pingvina. Mafijasi isto dobro prikazani, kao i Batmobile.
Samo sto su mogli malo vise razradit pricu oko Riddlera i odakle mu sve informacije? Ja bih ubacio da je kao dijete vidio smaknuce onog novinara, da je pokupio njegove biljeske... ovako, dosta nategnuto, iako je jedan od najiteligentnijih likova u DC-u, sto ovaj film i pokazuje.
Ono sto mi se ne svidja, jesu akcijske scene.
Glavi tuzitelj eksplodira, Batman je na 10 cm od njega i nema nikakve posljedice niti ogrebotine na licu. Maska mu se mogla skinuti na licu mjesta, pruzit medicinska pomoc. Njega odvezu u policijsku stanicu i tamo pokusavaju mu skinut masku kad je pri svijesti. Snimke borbe su mi isto smjesne, jer kao da nitko nikad nije drzao pistolj ili pusku pored sebe. 150 metaka ispaljeno, niko nije pogodio Gordona niti bilo kojeg drugog lika.
Isto tako, nadam se da nece staviti Jokera u iducem nastavku. Pored tolike galerije, ovo bi samo bilo previse. Neka ukljuce Romana Sionisa aka Black Mask, neka ubace the court of Owels, samo ne Jokera.
Primjetio sam spominjanje The long Halloweena i Husha. Nekako mi i Riddlerov prikaz malo i vuce na Calendarmana i Thomasa Elliota.
Batman koristi Venom serum?
I zadnje, ok znam da je vezano za glavnu pricu, ali dokle ce musti njegovu zivotnu pricu i pocetak kako je postao Batman? U svih 7 prijasnjih filmova ona se prikazuje, pa i vrapci na grani znaju kako Bruce Wayne postaje Batman.