Iako nemam previse saznanja o Amorimu osim onog sto isticu u raznim analizama i osvrtima o njemu, svakako se kroz te komentare cini zanimljiiv. Od toga da je sa Sportingom na slican nacin kao i nama Klopp osvojio 2021. prvenstvo (a uzeo je te sezone i kup) nakon 19 godina gledanja u leđa Portu i Benfici (s Bragom je prije toga također uzeo kup s cime je i skrenuo pozornost na sebe i zavrsio u Sportingu)..
Poslije dvostruke krune je osvojio jos jedan kup sa Sportingom sezonu poslije, a trenutno je prvi u prvenstvu i u borbi za potencijalno jos jedan naslov. Komentari sto se tice njegove osobnosti su isto tako zanimljivi (izrazito komunikativan i karizmatican). Naglasavaju da je isto tako vrlo uspjesan i u razvijanju igraca. Naravno, pricamo o portugalskoj ligi i to nije za direktnu usporedbu s premier ligom, ali mislim da zbog tog cijelog njegovog trenerskog puta, stila igre (napadacki i s visokim intenzitetom, a i puno su nasi skauti pratili Sporting pa samim time uvidjeli i njegov trenerski stil) nasi imaju njega medju najozbiljnim kandidatima.
Prvenstveno zato sto je tamo u portugalskoj ligi, sto je Xabi nas bivsi igrac i jednako tako radi sjajan posao (iako doduse Amorim vec ima 4 kante osvojene kao underdog) glasao sam za Xabija. On je ove sezone u Bayeru u prvoj pravoj sezoni u nekom klubu dok Amorim ima vise "kilometara u nogama" sto se trenerskog iskustva tice. De Zerbi pak ima premierligasko iskustvo, djeluje kao veliki pozitivac i on mi je druga opcija jer mi djeluje da ima ono "nesto" za voditi veci klub. No ne mogu se oteti dojmu da Amorim visoko kotira u checklisti kod nasih. Mislim da ce se to odluciti s dolaskom sportskog direktora iako mislim da to i nije presudno da dogovore trenera prije, ali nekako mi je prirodnije da sportski direktor bude involviran s obzirom na to koliko blisko njih dva moraju surađivati.