Ja otkad znam za internet imam CS (card shaeing) preko satelitske tv.
Imam 8-erglavu aždaju (antenu s 8 LNB-ova) i hvatam "sve živo". Naravno, da ta tehnologija polako odlazi u zaborav, sužava se broj kanala, što je je, ali, kvaliteta slike u 4k, UHD, to se ne može usporediti s bilo kojoj ostalom kvalitetom slike. Naravno, govorim o Samsung QLED televizoru 55", mada čak i na bilo kojem starom tv-u se vidi kvaliteta slike u odnosu na klasičnu zemaljsku tv. npr.
Daleko najjača, a pogotovo se vidi na novim televizorima. Jedan sam od pionira CS-a Ex-yu sata i svojevremeno sam radio i recenzije novih televizora - dobiješ tv, odnosno dogovoriš se s trgovcem i isprobaš što te zanima i napišeš recenziju, ne prema ovim kretenskih brojčanim parametrima, nego prema vlastitom vizualnom doživljaju. U biti, to su bile recenzije kake trebaju normalnom prosječnom korisniku.
Kvaliteta slike na Sky Uk, ili DE, Polsatu ili Nizozemskim Ziggo sportu je generalno sjajna. Kažem, problem je što je sve manje tih kartica u opticaju zbog širenja IPTV-a pa se zna dogoditi u zadnje vrijeme da ne rade ti kanali.
Uglavnom, da se vratim na temu. Pošto sam ljubitelj tehnike generalno, imam sve ovo što ste nabrojali, pa smatram da sam mjerodavan reći što mislim da je dobro, a što nije.
Ovu kombinaciju koju @gento spominje sam probao, ali sam imao problem s VPN-om, pa sam od tog odusta i deinstalirao Arena cloud. Inače je po meni odlična opcija.
Ja imam, zbog roditelja morao uzeti EVO-tv, samo zbog Arena kada su preuzeli Premier ligu. Tako da sam (zbog toga što sam često na vikendici i donedavno nisam tamo imao internet, pa i meni dobro dođe), uzeo 1+1, i to dođe nekih 26 Eura za sve kanale. To sam morao jer mi se ne da svako malo ići starcima nešto podešavati oko IPTV-a, jbg. Znači imam i to.
Nadalje, imam IPTV, plus mobilnu IPTV, to me košta za 3 mjeseca 31,85 Eura. Kako je @mascherano spomenuo, to je možda i najbolja opcija i najlakša. Nemam pojma niti koliko imam kanala, ali imam sve Arene, Sportklubove, Eurosportove itd, naravno uz sve ostale pakete. Slika je na nekim OK, na nekima tako-tako, na dosta kanala prilično loša (za moj standard), ali šljaka.
@Massone, javi mi se da vidimo u čemu je kvaka, mene je kidao IPTV zbog providera, pa kasnije zbog pinga. Da ne ureknem, prešao sam na optiku 200/100, sad to šljaka OK (osim kad sin skida igrice)
Šogor mi je spomenio da je najbolje imati onaj pokućni ili prijenosni internet preko boxa jer te tada ne blokiraju pošto sam čuo da se to namjerno radi kada očitaju stalni promet i skuže da je u pitanju nekakvo korištenje servera, u 99% u ilegalne svrhe pa te pokušavaju natjerati da odustaneš i uzmeš legalnu foru.
Znači, imam 2 i pol linije. Jedna je na glavnom tv-u, a ostao mi je i na starom tv-u koji je kod klinaca što nisam nikome prijavio
, jedino ne može raditi na oba istovremeno, oba idu preko ovog čuda
https://siptv.app/news/. Oba tv-a su smart tv-i i tu aplikaciju jednokrano platiš i instaliraš (na novim tv-ima je nema u app storeu u tv-u pa se malo moraš potruditi instalirati ju, ali radi). Druga linija je "mobilna" linija koja radi preko androida, ali ja sam se snašao za treći tv koji mi je u blagovaonici i to na način da sam uzeo google tv, plus od prije imam Xiaomi tv-box (ja imam ovaj
https://www.hgspot.hr/media-player-xiaomi-mi-tv-box-s-2nd-gen-4k-ultra-hd-google-tv-hdr10plus-wi-fi-bt5-2-hdmi-usb, koji glumi "android mobitel" jer radi na android sučelju, a ja ga gledam normalno na tv-u, i to sam rekao liku od kojeg imam IPTV da ne bude nekih problema, on je odgovorio da nema problema, ionako plaćam za 1 liniju + 1 mobilnu, njemu dođe na isto.
Taj Xiaomi je mislim najjeftinija opcija koliko sma gledao cijene, i sada je znatno jeftiniji nego kada sam ga ja uzimao. Naravno da je open box, pa u njega ubaciš sve što ti treba, ne sam IPTV, pogotovo ako nemaš smart tv. Imam sam prije Minix box, ali vrijeme ga je pregazio i prespor je sa svojih 1 GB DDR-a. Mislim, radi on, ali "na guranje" pa kad prebaciš na drugi kanal, zaboraviš što si htio gledati dok prebaci kanal.
Ako koga što zanima, javit se.
Ako vam je samo zbog Premier lige, savjetujem ovu @gentovu foru. Jer ja unatoč tome što imam i HBO kanale, Netflix (legalni, to znam čak ponešto i poneka pogledati, više imam zbog klinaca), Videoklub preko IPTV, ja to u biti niti ne gledam, pa mi ii ne treba osim "dokumentarnog paketa" - tipa Histroy 1 i 2, Docu tv, 24 Kithen isl.