Ovo je za mene očekivano, taman sam napisao onomad prije mjesec dana kad smo raspravljali u FSG temi da bi mogli prodati uskoro. Tajming je pogođen s obzirom na renovirani stadion, novi trening kamp i akademiju te produljenje ugovora Kloppu i Salahu. A i momčad je u zenitu, dakle treba prava investicija, premda je još uvijek konkurentna. Osim toga, pitanje je hoćemo li završiti u LP naredne sezone.
FSG će preprodati vlasnički udio u klubu za ogroman profit, a pretpostavljam da su svjesni da je klima u nogometu postala tako toksična da jednostavno ne mogu biti konkurentni uz trenutni model, a taj je budi pametniji od drugih. FIFA i UEFA su poklenknuli pred korupcijom i neograničenim resursima iz nedemokratskih zemalja koji su donijeli ogromnu inflaciju u nogomet i na taj način ga upropastili. Mislim da je krajnji pokušaj bio Super Liga ali kad su vidjeli kakav je navijački otpor odlučili su da će ići u smjeru prodaje.
Da si manager u FSG u pogledaš s jedne strane da te cijela investicija u stadion i novi trening kamp košta kao Jude Bellingham na petogodišnjem ugovoru, onda znaš da je nešto trulo u tom biznisu.
A sad, ako se okrenemo budućnosti i opcijama, nisam baš optimističan. Ono što je mene privuklo Liverpoolu je ta radnička, socijalistička, prkosna komponenta. Uvijek sam podupirao FSG kao vlasnike jer su razumjeli taj duh kluba, a i kad nisu, znali su napraviti korak unatrag i poslušati navijače. Za mene bi najgora opcija (osim nekog tipa Glazera, koji bi se svjesno bogatio na račun kluba) bila da nas kupi nekakav arapski diktator koji će svoje krvave ruke prati Liverpoolovim imidžem. Rusi su van igre, a oni bi mi bili puno draža opcija. Ostaje nada da nas uzme neki britanski ili europski milijarder, možda ovaj Ratcliffe. Jer ovo je nažalost postala igra za isključivo multimilijardere.