Anketa

Koga želite kao nove vlanike?

Amerikanci
Arapi
Indijci
Sve opcije su loše
Sve opcije su dobre

Autor Tema: FSG prodaje Liverpool  (Posjeta: 25029 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
Odg: FSG prodaje Liverpool
« Odgovori #15 : Studeni 08, 2022, 12:13 »
Koju da još dodam? Znam da bi ti Kineze. :D
Never miss a good chance to shut up.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #16 : Studeni 08, 2022, 12:16 »
Koju da još dodam? Znam da bi ti Kineze. :D
A mislim da se moglo malo drukcije formulirat.

Realno nacionalnost vlasnika nije toliko bitna, dosta je tu konzorcija koji su slozeni od ljudi razlicitih nacionalnosti (pogotovo euro/SAD kombinacije). Mislim da je vise pitanje zelimo li daljnji kontinuitet stabilnosti i sigurnosti/samoodrzivosti ili zelimo sugar daddya sa rizikom da zbog promjena na geopolitickoj karti ostanemo bez icega jednog dana i da zavrsimo u seriji preuzimanja/lesinarenja ili jednostavno u administraciji.

Offline bobbyboi13

• Hero Member
« Odgovori #17 : Studeni 08, 2022, 12:18 »
Je imali smo, dosta su napravili dobroga.

Mi navijači bi htjeli sugar daddya i da se troši ko ludo, pa možda sada bude :D

Izuzmi me iz te jednadžbe :) istina bog prosjecni navijac to gleda kroz emotivnu prizmu pa je misljenje obojano teskim slojem nerealnih ocekivanja ali ja sam stvarno bio zahvalan na ovom periodu, odrzivo i pametno su radili. Naravno bilo je i kikseva ali nista drasticno, nismo svjesni kolko su nam dobri bili

Online Massone

• Hero Member
« Odgovori #18 : Studeni 08, 2022, 12:20 »
Nedo Bog Arapa.

Da mi nakon loše serije rezultata daju Kloppu otkaz jer su labilni kao par ovih sa foruma koji zazivaju otkaz Kloppu dan danas jer je izgubio od Forresta i Leedsa.

Ne želim da se pretvorimo u PSG.

Želim uživati u statusu kakvog imamo sada, da radimo po sadašnjem principu, a sad bi li htio malo više novaca za trošenje na ljeto i zimu, apsolutno bi.

Šteta što odlaze.
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #19 : Studeni 08, 2022, 12:26 »
A mislim da se moglo malo drukcije formulirat.

Realno nacionalnost vlasnika nije toliko bitna, dosta je tu konzorcija koji su slozeni od ljudi razlicitih nacionalnosti (pogotovo euro/SAD kombinacije). Mislim da je vise pitanje zelimo li daljnji kontinuitet stabilnosti i sigurnosti/samoodrzivosti ili zelimo sugar daddya sa rizikom da zbog promjena na geopolitickoj karti ostanemo bez icega jednog dana i da zavrsimo u seriji preuzimanja/lesinarenja ili jednostavno u administraciji.

Slažem se, ali to ne možeš znati od početka. Ljudi koriste predrasude i prema nacionalnosti će se odmah suditi vlasniku i prema tome će se napraviti očekivanja (bilo to realno ili ne). Svi Arapi su sugar daddy, ali su isto tako spremni varati na financijama i da ne pričam kakvu pozadinu imaju s ljudskim pravima. Ameri su bankari koji "izvlače lovu iz kluba", ali recimo da nemaju toliko problema s "ljudskim pravima".

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #20 : Studeni 08, 2022, 12:26 »

mi nemamo vise igraca koji vrijedi 100+ miliona koji se moze prodat da bi finansirao sljedecu kupovinu tako da je vrijeme za bjezaniju
sve su oni dobro izracunali , tako nek se gone

Imam i ja slično mišljenje, plus, vidjeli su za koliko para se može klub prodati na primjeru Chelsea.
Hvala im na dobrim potezima, ali sad su me razočarali, amer je amer, samo ˘$ " i ajd bok.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #21 : Studeni 08, 2022, 12:28 »
Slažem se, ali to ne možeš znati od početka. Ljudi koriste predrasude i prema nacionalnosti će se odmah suditi vlasniku i prema tome će se napraviti očekivanja (bilo to realno ili ne). Ovako po nacionalnosti ljudi odmah povezuju neke stvari (iako se možda ne pokažu istinite). Svi Arapi su sugar daddy, ali su isto tako spremni varati na financijama i da ne pričam kakvu pozadinu imaju s ljudskim pravima. Ameri su bankari koji "izvlače lovu iz kluba", ali recimo da nemaju toliko problema s "ljudskim pravima".
Ma skuzio sam ja na sta ti ciljas, pa sam u skladu s tim i odgovorio :)

Imam i ja slično mišljenje, plus, vidjeli su za koliko para se može klub prodati na primjeru Chelsea.
Hvala im na dobrim potezima, ali sad su me razočarali, amer je amer, samo ˘$ " i ajd bok.
Jep, za razliku od koga ono? A da, oni kojima se jebe za pare, al im se jednako tako jebe i postojis li nakon njih ili ne. Samo malo da se uredi imidz u svijetu i to je to.

Offline bobbyboi13

• Hero Member
« Odgovori #22 : Studeni 08, 2022, 12:29 »

Jer u redu stoje kupci sa neogranicenim sredstvima koja su spremni ulupat u lfc zbog ljubavi? Ne razumijem razmisljanje, naravno da ih računica zanima, nisu dobrotvorna instituciha

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #23 : Studeni 08, 2022, 12:31 »
Last tweet of night: huge congrats again to Man City commercial team for raising their commercial income in 2021-22 more than 13% to £309.5m, or more than 50% of total income. Man Utd could only manage £258m, or 44.2% in the same period.

Seems totally legit.

When City announced 8Xbet as a commercial partner in July 2022, just out of interest, a LinkedIn profile for one of 8xbet's co-founders, a woman supposedly called Trinh Thu Trang, had this image on her LinkedIn profile

This person's image, which appears to be a stock image shot anyone can use to depict an Asian businesswoman, is now used in loads of places. She's also, apparently, a bisexual "cam model".
https://rudecamreviews.com/cam-girl-model/MS_TacoKisses
Is this was Pep means by sexy football?

Online Lasko

• Hero Member
  • YNWA
« Odgovori #24 : Studeni 08, 2022, 12:37 »
Ovo je za mene očekivano, taman sam napisao onomad prije mjesec dana kad smo raspravljali u FSG temi da bi mogli prodati uskoro. Tajming je pogođen s obzirom na renovirani stadion, novi trening kamp i akademiju te produljenje ugovora Kloppu i Salahu. A i momčad je u zenitu, dakle treba prava investicija, premda je još uvijek konkurentna. Osim toga, pitanje je hoćemo li završiti u LP naredne sezone.

FSG će preprodati vlasnički udio u klubu za ogroman profit, a pretpostavljam da su svjesni da je klima u nogometu postala tako toksična da jednostavno ne mogu biti konkurentni uz trenutni model, a taj je budi pametniji od drugih. FIFA i UEFA su poklenknuli pred korupcijom i neograničenim resursima iz nedemokratskih zemalja koji su donijeli ogromnu inflaciju u nogomet i na taj način ga upropastili. Mislim da je krajnji pokušaj bio Super Liga ali kad su vidjeli kakav je navijački otpor odlučili su da će ići u smjeru prodaje.

Da si manager u FSG u pogledaš s jedne strane da te cijela investicija u stadion i novi trening kamp košta kao Jude Bellingham na petogodišnjem ugovoru, onda znaš da je nešto trulo u tom biznisu.

A sad, ako se okrenemo budućnosti i opcijama, nisam baš optimističan. Ono što je mene privuklo Liverpoolu je ta radnička, socijalistička, prkosna komponenta. Uvijek sam podupirao FSG kao vlasnike jer su razumjeli taj duh kluba, a i kad nisu, znali su napraviti korak unatrag i poslušati navijače. Za mene bi najgora opcija (osim nekog tipa Glazera, koji bi se svjesno bogatio na račun kluba) bila da nas kupi nekakav arapski diktator koji će svoje krvave ruke prati Liverpoolovim imidžem. Rusi su van igre, a oni bi mi bili puno draža opcija. Ostaje nada da nas uzme neki britanski ili europski milijarder, možda ovaj Ratcliffe. Jer ovo je nažalost postala igra za isključivo multimilijardere.

"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #25 : Studeni 08, 2022, 12:37 »
One of the reasons Jurgen Klopp signed a new contract was because he was told FSG were in it for the long haul. It remains to be seen how he would react to a change of ownership given his bond with Mike Gordon is so strong.

Klopp was made aware of FSG’s intention to either seek a complete sale or new investment through selling a minority stake in October.

In order to avoid any distractions, Gordon had hoped to avoid it entering the public domain until after the domestic season was halted this weekend ahead of the World Cup in Qatar. That did not happen.

[The Athletic]

Online Massone

• Hero Member
« Odgovori #26 : Studeni 08, 2022, 13:22 »
Investors in Dubai could be eyeing a purchase for Liverpool. This would be the second time that Dubai has attempted to purchase LFC, with a bid in 2007 falling through. DIC “almost signed” for a takeover of the club in 2007 for $360m. [@ArabianBusiness]
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #27 : Studeni 08, 2022, 13:25 »
Joyce:

The recent changes in ownership in English football, primarily at Chelsea, have prompted FSG to consider Liverpool’s own valuation and has resulted in a sales document being put together for potential interested parties.

Liverpool were valued at £3.89 billion by Forbes in May before Roman Abramovich sold Chelsea to a consortium led by Todd Boehly and Clearlake Capital for £2.5 billion, with a guarantee of a further £1.75 billion investment in the club. The Merseyside club, who were bought by FSG for £300 million in October 2010, could expect to top that figure, especially if an auction develops.

By establishing what someone would be prepared to pay to buy Liverpool, FSG could then determine what a minority stake would be worth should it decide to sell a percentage of the club. There is the option of selling if an offer is tempting, though they also have a plan if they were to continue as owners.

The four shortlisted bidders for Chelsea all had strong US links and sources close to that sale anticipate a strong American interest in Liverpool.

The group that was led by the former British Airways chairman Sir Martin Broughton, and had significant support from Michael Klein, an investment banker, already has strong links with Liverpool.

In 2010 Broughton was brought in as chairman of the club and, with Klein’s assistance, secured the sale to FSG. Also backing Broughton’s Chelsea consortium were Creative Artists Agency, the global talent management agency, and Evolution Media Capital, a sports advisory and financing partnership.

While the Liverpool Supporters Board does not have the power of veto over the sale of the club, Broughton’s previous involvement would likely make him a popular figure. Additionally, Klein advised Gordon Brown, the prime minister at the time, on the banking crisis of 2008.

Insiders also believe that there could be interest from the Ricketts family, who own the Chicago Cubs baseball team and looked at Tottenham Hotspur before bidding for Chelsea.

Dakle, Joyce spominje vlasnike Chicago Cubsa (ne znam kakvi su oni, možda netko može reći više o njima), ali meni se sviđa ova prva poveznica, Sir Martin Broughton. Doduše, ne sviđa mi se baš ovaj dio:

Sir Martin Broughton - had significant support from Michael Klein, Creative Artists Agency, the global talent management agency, and Evolution Media Capital, a sports advisory and financing partnership.

Malo previše investitora iza njega jer onda lakše pukne ljubav (primjeri Arsenala i Evertiona prije par godina).

Ugl, čovjek koji nas je "prodao" FSG-u bi nas sad kupio.

Evo njegovog intervjua kad nas je prodao:

A evo i njegovog intervjua kad je pokušao kupiti Chelsea ranije ove godine:

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #28 : Studeni 08, 2022, 14:05 »
The Crown Prince of Dubai (2019)

Offline gento