Autor Tema: Filmovi, serije, knjige i stripovi  (Posjeta: 119147 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Budma

• Hero Member
  • JFT96
Odg: Odg: Filmovi, serije, knjige i stripovi
« Odgovori #15 : Svibanj 09, 2017, 22:20 »
Kud su baš od svih stavili Goslinga u novi Blade Runner, ne mogu ga probaviti nikako.  :roll

@MagicRat, Chinatown je sve.  :klanja

Offline MagicRat

• Hero Member
« Odgovori #16 : Svibanj 09, 2017, 22:26 »
Ma sve to stoji, ali karta za četvrtak 18.5. u 20.00 je davno rezervirana.  :lol

Već dolazi za 9 dana? Stalno cvilim kako ostali Alieni nisu u rangu prvog, a opet sam sve pogledao, tako ću i ovaj  :D I odigrao Alien: Isolation, fantastična igrica, najbliže atmosferi i ideji originalnog Aliena.

@MagicRat, Chinatown je sve.  :klanja

Jelda? Meni sigurno ide u top 10, rijedak film koji je u svim segmentima na najvišem nivou (maestralna režija Polanskog, gluma, glazba, i posebno scenarij (koji se među kritikom smatra uz Casablancu najboljim)). Baš ono savršen film.

Offline -marko-

• Hero Member
« Odgovori #17 : Svibanj 09, 2017, 22:31 »
Već dolazi za 9 dana? Stalno cvilim kako ostali Alieni nisu u rangu prvog, a opet sam sve pogledao, tako ću i ovaj  :D I odigrao Alien: Isolation, fantastična igrica, najbliže atmosferi i ideji originalnog Aliena.

Da. Ne igram igrice, ali pogledam sve filmove u jednom ili dva dana prije izlaska svakog nastavka.  :D
Say what again!

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #18 : Svibanj 09, 2017, 22:38 »

To mi je jedna od boljih scena. Ono baš do jaja dobro. Nema čega nema baš te ostavi da razmišljaš...
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline MagicRat

• Hero Member
« Odgovori #19 : Svibanj 09, 2017, 23:01 »
A nevjerojatno je da je vecinu tog monologa Hauer improvizirao. Defintivno jedan od najboljih SF-ova.

Offline Budma

• Hero Member
  • JFT96
« Odgovori #20 : Svibanj 09, 2017, 23:12 »

Jelda? Meni sigurno ide u top 10, rijedak film koji je u svim segmentima na najvišem nivou (maestralna režija Polanskog, gluma, glazba, i posebno scenarij (koji se među kritikom smatra uz Casablancu najboljim)). Baš ono savršen film.

Ma sve, scenarij i atmosfera u filmu su me uvjerljivo najviše oduševili. Čak sam dao priliku i sequelu The Two Jakes, Nicholson ga režirao i zapravo uopće nije loš ali naravno nije ni do koljena Chinatownu.  :D

Offline MagicRat

• Hero Member
« Odgovori #21 : Svibanj 09, 2017, 23:21 »
Solidan je Two Jakes, no nepotreban nastavak, neki filmovi ih ne trebaju (kao što bi mogao bit slučaj s Blade Runnerom).

Offline ScouseCafu

• Hero Member
« Odgovori #22 : Svibanj 10, 2017, 20:00 »
http://www.imdb.com/title/tt3553976/

Kako bolesno dobar film  :klanja

Offline -marko-

• Hero Member
« Odgovori #23 : Svibanj 10, 2017, 20:05 »
Meni je isto dobar film, kvalitetan i onako fora prica. Izdvaja se iz vecine definitivno. :)
Say what again!

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #24 : Svibanj 12, 2017, 21:01 »
Guardians of the Galaxy Vol. 2

Jedinica mi je bila genijalna, a dvojka ju šiša u svemu. Odličan, kvalitetno doziran humor, akcijske scene, efekti, emotivni trenuci... Sve vrhunski odrađeno uz odličan tempo bez imalo praznog hoda. Proletilo mi je tih dva i pol sata samo tako i s guštom sam odgledao creditse i svih 5 (!) naknadnih scena.
upravo pogledao i slažem se sa svime što je napisano  :super
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
« Odgovori #25 : Svibanj 12, 2017, 21:04 »
super su guardiansi, meni osobno najbolji film tog zanra
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly

Offline Luis Garcai

• Hero Member
  • R.I.P. Akira Toriyama
« Odgovori #26 : Svibanj 12, 2017, 21:17 »
Pogledao Guardianse u ponedeljak, mogu se sloziti da je drugi dobar, ali prvi mi je bio bolji. Mozda zato sto me prvi iznenadio humorom jer ga nisam ocekivao, i radnja je bila brza, u drugom mi je vise staticna.

Al sve u svemu isplatilo ga se pogledati u kinu.
Move well, study well, play well, eat well, rest well - That is the turtle master way! One master those arts for health in mind and body, for the ability to live one's life as courageously, uniquely, and energetically as one wishes!

Offline Luis Garcai

• Hero Member
  • R.I.P. Akira Toriyama
« Odgovori #27 : Svibanj 20, 2017, 01:15 »
Novi Alien

(click to show/hide)
Move well, study well, play well, eat well, rest well - That is the turtle master way! One master those arts for health in mind and body, for the ability to live one's life as courageously, uniquely, and energetically as one wishes!

Offline -marko-

• Hero Member
« Odgovori #28 : Svibanj 20, 2017, 09:22 »
Ja ipak idem veceras pogledati. Vjerujem da su komentari ocajni  :D ali neka ostane zasad sve u spojleru. :)
Say what again!

Offline Laslo

• Hero Member
  • Credo!
« Odgovori #29 : Svibanj 20, 2017, 14:00 »
Ne znam je li ih itko već preporučivao...

http://www.imdb.com/title/tt0490215/?ref_=nv_sr_1

Premda je ocijenjen kao osrednjim Scorceseovim izdanjem, meni osobno - kako ne patim na redateljsko ime - je film zapravo sjajan i bolji mi je od recimo vrlo nahvaljenog Departed (koji mi je, da budemo jasni, također vrlo dobar). Film je kao guljenje luka - puno slojeva, puno reminiscencija kako na razna književna djela i povijesne situacije, tako i na vjersku i psihološku imagologiju i retoriku. U svakom slučaju tko uhvati tu mrežu isprepletenih niti - dobit će sjajno iskustvo u duhu Aristotelove Poetike.

Među uvjetno rečeno slabosti filma bih uvrstio ipak upadljiv disbalans između japanske i zapadnjačke glumačke ekipe (Japanci su izrazito uvjerljivi - kako oni koji glume progonitelje, tako i ovi koji glume kršćanske seljake). Također, nakon što je Gibson Pasijom i Apocalyptom uveo u povijesne filmove izvorne jezike, priče o "portugalskom" koji se govori engleskim upadljivo grebu uši. Srećom Japanci međusobno obično govore japanskim, tako da nije situacija kao iz 'Allo, 'allo gdje svi govore engleskim, a nitko ne razumije Engleze.

http://www.imdb.com/title/tt4034228/?ref_=fn_al_tt_1

Vrlo dobra režija, vrlo dobra priča, vrlo uvjerljiva gluma...ukratko, nisam vjerovao da je moguće snimiti ovako uvjerljiv film. Tko ne voli drame, film mu neće biti zanimljiv. Tko voli - gledat će ga i nekoliko puta.

Također, ima neke elemente koji se suptilno provlače i uklapaju u cjelokupni razvoj i dojam.
Gwlad, gwlad, pleidiol wyf i'm gwlad.

Legum servi sumus ut liberi esse possimus!

Uostalom, mislim da bi hrvatskim izbornikom trebao biti stranac!