Autor Tema: Filmovi, serije, knjige i stripovi  (Posjeta: 125681 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lfc

• Hero Member
Odg: Filmovi, serije, knjige i stripovi
« Odgovori #1275 : Svibanj 12, 2024, 11:17 »
@gento, jak avatar  :klanja

EB Farnum je ogromna institucija, morat ću ponovo ove godine pogledat Deadwood, nisam ga gledo nekih 5 godina. Ako bi jednu seriju stavio u rečenicu sa Wireom i Sopranosima, to bi bio Deadwood.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #1276 : Svibanj 12, 2024, 14:32 »
@gento, jak avatar  :klanja

EB Farnum je ogromna institucija, morat ću ponovo ove godine pogledat Deadwood, nisam ga gledo nekih 5 godina. Ako bi jednu seriju stavio u rečenicu sa Wireom i Sopranosima, to bi bio Deadwood.

Thx. Bilo je vrijeme za nešto novo pa... :D
Never miss a good chance to shut up.

Offline lfc

• Hero Member
« Odgovori #1277 : Svibanj 12, 2024, 16:22 »
Jesi film pogledo?

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #1278 : Svibanj 14, 2024, 14:28 »
Jesi film pogledo?

Jesam. Kako ti se svidio?

Mene "nije oduševio", ali mi je bilo drago pogledati ga da se tako izrazim.
Never miss a good chance to shut up.

Offline lfc

• Hero Member
« Odgovori #1279 : Svibanj 15, 2024, 17:33 »
Jesam. Kako ti se svidio?

Pa ono nije mi bio na razini serije ali bio mi je sasvim oke koliko se sjećam.. Svakako sam bio zadovoljan jer smo dobili nekakav closure :neznam

Offline MagicRat

• Hero Member
« Odgovori #1280 : Svibanj 15, 2024, 18:03 »

Taj film je teški fan service nažalost, neusporediv s genijalnom serijom.

Offline Budma

• Hero Member
  • JFT96
« Odgovori #1281 : Svibanj 17, 2024, 11:43 »
Fallout me baš pozitivno iznenadio, očekivao sam neki woke i feel-good proljev ali Amazon je stvarno nadmašio sam sebe zbog načina na koji su vjerno prenijeli svijet iz igara u seriju do nekih najsitnijih detalja pogotovo u smislu atmosfere, crnog humora i mračne strane tog cijelog svijeta. Serija se bez problema može gledati zasebno iako će fanovi igara zapravo najviše cijeniti i shvatiti koliko su dobar posao odradili jer se ova sezona uklapa u timeline i lore franšize.

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #1282 : Svibanj 17, 2024, 13:29 »
Ja nisam nikad igrao, ali sam upoznat s Fallout svijetom zbog brata i frendova koji su igrali i serija mi je stvarno top.
Vjerujem da je onima koji su igrali još veće oduševljenje.

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #1283 : Rujan 04, 2024, 06:09 »
Jim Carrey je vjerojatno najjači komičar.
ovo je legendarna scena kad se revanšira svim neprijateljima i hejterima:

Offline El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
« Odgovori #1284 : Rujan 05, 2024, 16:34 »
Predlozite film iz 2024.,a da je vrijedan gledanja.

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #1285 : Rujan 05, 2024, 16:44 »
Ne pratim ova woke sranja, a mislim da je i Dune 2 precjenjen. Pederluk i ugroženost crnaca su npr: glavne teme u filmovima.
Sve što valja je davno napravljeno.
Ovi novi redatelji samo recikliraju jedno te isto.
Očekujem neke nove nade, jer ovi stari su dosadili sa "umotvorinama" i preseravanjima.

Online luigi

• Hero Member
« Odgovori #1286 : Rujan 05, 2024, 16:57 »
Vidi ovaj novi od Lantimosa, nisam još gledao, al šta god sam njegovo gledao bilo je dobro

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #1287 : Rujan 05, 2024, 17:03 »
Vidi ovaj novi od Lantimosa, nisam još gledao, al šta god sam njegovo gledao bilo je dobro
Hoću.
Nadam se da valjda i to nije neko Big Brother patetično sranje.

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #1288 : Rujan 08, 2024, 06:25 »
Matrix je najbolji film 90-ih.

Najbolji film 90-tih godina je SF spektakl braće Wachowski Matrix! Tako su barem odlučili posjetitelji web magazina Kult koji su birali između 30 naslova. Originalna priča o matrici koja upravlja životima ljudi i „izabranom“ Neu koji će prema proročanstvu spasiti svijet dobila je najviše glasova, ostavivši iza sebe mračni triler Sedam, s Bradom Pittom i Morganom Freemanom u glavnim ulogama, te dramu Iskupljenje u Shawshanku s Tim Robbinsom i Morganom Freemanom.

Prvih pet zaokružili su još i Tarantinov Pakleni Šund i Forrest Gump s Tomom Hanksom.

https://www.vecernji.hr/kultura/matrix-je-najbolji-film-devedesetih-594046

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zbog praksi EOS Matrixa u Hrvatskoj ZDF u 'traileru' dokumentarca pita: Je li tvrtka zelenaška?
https://www.vecernji.hr/vijesti/zbog-praksi-eos-matrixa-u-hrvatskoj-zdf-u-traileru-dokumentarca-pita-je-li-tvrtka-zelenaska-1718435

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jedva čekam nastavak Matrixa!!!

Movie-goers are headed back to the Matrix. Warner Brothers announced on Wednesday that The Martian screenwriter Drew Goddard will write and direct a new movie in the sci-fi action franchise for the studio.
The Matrix Resurrections review – drained of life by the Hollywood machine
Read more

This will be the first in the cyberpunk series, which includes the 1999 original as well as The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions and The Matrix Resurrections, not to directly involve its co-creators Lana or Lilly Wachowski, though Lana is attached to executive-produce. No word yet on whether the franchise stars Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie Anne-Moss, Hugo Weaving and Jada Pinkett-Smith will return.

Goddard, who won an Oscar nomination for best adapted screenplay for The Martian in 2016, has considerable sci-fi credits, having started his writing career on the 90s show Buffy the Vampire Slayer before moving on to such shows as Angel, Alias and Lost. He is the creator of Marvel’s Daredevil, which ran from 2015 to 2018 on Netflix, and an executive producer and director on NBC’s beloved comedy series The Good Place. Additional screenwriting credits include Cloverfield, The Cabin in the Woods and World War Z.

It was Goddard who brought the idea of another Matrix film to Warner Bros, after 2021’s The Matrix Resurrection grossed a less-than-hoped-for $159m worldwide, in part due to a pandemic same-day streaming release.

“Drew came to Warner Bros with a new idea that we all believe would be an incredible way to continue the Matrix world, by both honoring what Lana and Lilly began over 25 years ago and offering a unique perspective based on his own love of the series and characters,” said Jesse Ehrman, Warner Bros Motion Pictures president of production, in a statement. “The entire team at Warner Bros Discovery is thrilled for Drew to be making his new Matrix film, adding his vision to the cinematic canon the Wachowskis spent a quarter of a century building here at the studio.”

The first Matrix, starring Reeves as a computer programmer turned fighter in the cyber underworld, became a defining cultural touchstone at the turn of the millennium for its groundbreaking visual effects, mind-bending story of simulated reality and propulsive action. The film went on to gross $467m worldwide, turned Reeves into a bankable movie star and won four Oscars, for best visual effects, best editing, best sound and best sound editing. Follow-ups to the red pill didn’t go quite as well; The Matrix Reloaded and The Matrix Revolutions, released back-to-back in 2003, garnered mixed reviews and uneven audience interest.

The Matrix Resurrections also received poor to mixed reviews, with the Guardian’s Peter Bradshaw calling it “a heavy-footed reboot which doesn’t offer a compelling reason for its existence other than to gouge a fourth income stream from Matrix fans”. It was assumed to be the end of the franchise for a while, until Goddard stepped in.

“It is not hyperbole to say The Matrix films changed both cinema and my life,” said Goddard in a statement. “Lana and Lilly’s exquisite artistry inspires me on a daily basis, and I am beyond grateful for the chance to tell stories in their world.”

This article was amended on 3 April 2024. The Martian received an Oscar nomination for best adapted screenplay but did not win the Oscar as an earlier version said.

https://www.theguardian.com/film/2024/apr/03/new-matrix-movie-drew-goddard

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #1289 : Rujan 12, 2024, 06:43 »
Jedan od najdražih filmova - crtića :

Wall - E B-)

https://dnevnik.hr/showbizz/film-tv/wall-e-iznimka-koja-potvrdzuje-pravilo-i-los-mamin-novi-frajer.html

'Wall-e' je poseban animirani film. Iznimka koja potvrđuje pravilo. A pravilo kaže da je sasvim moguće da filmski naslovi namjenjeni najširoj publici, ujedno budu i pravo pravcato umjetničko remek-djelo. 'Wall-e' je sasvim sigurno jedan od vrhunaca studia Pixar, od kojeg redovito dobivamo samo najbolje, bilo da je riječ o kratkometražnoj ili dugometražnoj animaciji.
Uvijek rado pogledam kako je koji film prošao kod publike po ocjenama na internet stranici imdb. com. 'Wall-e' je naravno dobio vrlo visoke ocjene. Posebno zanimljivo je i no što se nalazi na dnu stranice. Kaže otprilike: 'Ako vam se svidio ovaj film, onda će vam se sigurno svidjeti i ovi naslovi...'.

U slučaju 'Wall-eja' navedeni su sasvim logično 'Izbavitelji' ('The Incredibles', također odličan critić iz studija Pixar) i potpuno ne logično, odnosno glupo svi nastavci 'Ratova zvijezda' i film 'Transformersi'. 'Wall-e' s 'Ratovima zvijezda' i s groznim 'Transformersima' ima zajedničko samo to što i u tim filmovima ima i robota i svemira.

Stvari bi trebalo postaviti bitno drugačije. Odnosno ovako – ako vam se svidjela '2001: Odiseja u svemiru' Stanleyja Kubricka svidjet će vam se i 'Wall-e'. Dosta je onih koji tvrde da je 'Odiseja' dosadan film, ali to su uglavnom mediokriteti koji nemaju ama baš nikakvog interesa za znanost, povijest, tehnologiju, filozofiju i filmsku umjetnost.

'Wall-e' je uistinu sličan 'Odliseji', a toga ćete postati svjesni nakon prvih pola sata filma. Naime, u tih pola sata nećete čuti niti jednu jedinu rečenicu. U tih prvih pola sata ovog iznimnog crtića ideja samoće, usamljenosti i iznimne potreba za društvom i ljubavlju fantastično je dočarana. Ujedno nevjerovatno je hrabro, a to je jedna od odlika studia Pixar, snimiti film s visokim komercijalnim očekivanjima čija će prva trećina biti tako radikalna.

'Wall-e' je izniman film i po nečemu drugom. Djeci kojoj je film primarno namijenjen on će biti lijep i zabavan zbog prekrasnog crteža. A odrasli će u njemu naći mnogo, mnogo materijala za vrlo ozbiljno razmišljanje o budućnosti Zemlje i ljudskog roda.