Anketa

Kako bi se moglo biti na kraju?

BiH opstaje pomoču novog Daytona
3 (25%)
BiH opstaje pomoću federalizacije
2 (16.7%)
BiH opstaje pomoću kantonizacije
2 (16.7%)
BiH se raspada mirno, npr referendumom
4 (33.3%)
BiH se raspada ponovnim ratom
1 (8.3%)

Ukupno Glasova: 12

Glasanje završeno: Listopad 07, 2016, 13:11

Autor Tema: Paradajz (ili tema općih pitanja i odgovora)  (Posjeta: 43537 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
Odg: Paradajz (ili tema općih pitanja i odgovora)
« Odgovori #45 : Rujan 13, 2016, 21:41 »
Radim na izborima i imam jedinicu koja pokriva starački dom i mogu reći da neka granica starosti nije loš prijedlog.
Ono što mi još smeta je 140 zastupnik plus 8 manjine i 3 dijaspora!! 14 po izbornoj jedinici! Bacanje love samo tako. Ono max 5 po jedinici plus 4-5 manjina te 1-2 dijaspora. Tko od njih kaže da je to premalo da pokrije svoju jedinicu neka da otkaz

To je nelosa ideja, samo je problem sto ta ideja moze ici realno tek nakon preustroja uprave odnosno zupanija, a time mozda i izborih jedinica. A to pitanje kad i ako ce doci na red.

Offline Amon

• Hero Member
« Odgovori #46 : Rujan 13, 2016, 22:17 »
Nasao sam podatak da je sam hdz imao 56 zastupnika dok je sami sdp imao samo 38 tako nesto...znaci pricam bez partners i koalicija...stvarno ne mogu vjerovat da je sdp tak nisko pao, ako im ne dodje picula kao predsjednik, sdp se moze ppzdravit sa mogucnoscu da iducih 10 godin dodju do vlasti...

How Much Dub Would A Dubstep Step, If A Dubstep Could Step Dub

Offline Laslo

• Hero Member
  • Credo!
« Odgovori #47 : Rujan 14, 2016, 08:59 »
Ako im dođe Picula kao predsjednik, onda će HDZ biti na vlasti idućih 20 godina.
Gwlad, gwlad, pleidiol wyf i'm gwlad.

Legum servi sumus ut liberi esse possimus!

Uostalom, mislim da bi hrvatskim izbornikom trebao biti stranac!

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #48 : Rujan 14, 2016, 09:04 »
Ako im dođe Picula kao predsjednik, onda će HDZ biti na vlasti idućih 20 godina.

A ako dodje Ranko Ostojic ili Hajdas Doncic, past ce na razinu HNS-a.

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
« Odgovori #49 : Rujan 14, 2016, 11:07 »
Evo, sve vise me pocinje i to sve vece spominjanje dijaspore pomalo nervirati. Dijaspora dobije 3 mjesta od preko 150 mjesta koja su u saboru. Sta nije jebeno pretjerivanje reci da dijaspora odlucuje kako cemo mi zivjeti? Mislim, meni ni u dzep ni iz dzepa hoce li oni imati pravo ili ne, samo smatram da se debelo pretjeruje s tim.

da je 1 od milijun, previse je. placaj porez pa glasaj
sta se tice manjina, i njima bi to ukinuo - apsolutno
nek osnuju 'manjinsku stranku' pa nek se igraju. da vidimo koliko ce skupit

A devil, da, isto je, naravno da je isto. Jer i ti i on zelite odvojiti ljude u slojeve i onda slojevima koje smatrate nizima iz ovog ili onog razloga ograniciti ili oduzeti pravo ikakvog odlucivanja. Ti smatras da je tvoje odjeljivanje ljudi u slojeve bolje zbog kriterija kojima bi to napravio, ali to je i dalje odvajanje ljudi u slojeve. I to je na kraju krajeva i dalje zatucanost koju toliko zamjeras tim "nazadnima".

slojevi postoje. vidis ih 200 puta svaki dan. ajmo se prestat pretvarat da to nije tako, bit ce nam svima puno bolje
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly

Offline ringo starr

• Hero Member
« Odgovori #50 : Rujan 14, 2016, 11:28 »
smeta me kod izbora, kad izađem na njih, tamo razni foteljaši u komisiji, došli se ogrebat  za 300-1000 kuna kolko već, a u nas 300 000 nezaposlenih  :suicide

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #51 : Rujan 14, 2016, 13:01 »
smeta me kod izbora, kad izađem na njih, tamo razni foteljaši u komisiji, došli se ogrebat  za 300-1000 kuna kolko već, a u nas 300 000 nezaposlenih  :suicide
ne kažem da toga nema, većina u odbore dolazi preko stranka, ali isto tako malo njih želi to raditi za te pare, pogotovo kada jednom probaju.
kada si obični član prvo imaš jedan dan u tjednu priptreme od kojih 2-3 sata, onda dan prije izbora imaš preuzimanje materjala, ureživanje birališta,... opet nekih par sati. na dan izbora imaš najmanje smjenu od 6 sati plus brojanje, pospremanje i predaja rezultata koja je obično (ako nema greške i dođeš među prvima u centralu) opet još najmanje koji tri sata a ponekad i puno duže. ubiti ispadne da radiš za kojih 10-15 kn na sat.
Kada si precjednik ili zamjenik to je nekih 50 kn više ali i dodatni dan priprema i odgovornost.
Ja sam isto tako da tu rade studenti, nezaposleni ili pezijoneri ali stavrnost je malo drukčije, naime iako posao nije neka nuklearna fizika redovito dobiš članove koji su došli po 300kn te misle da je to zajebancija ali kada vide da moraju nešto i raditi izgube volju za sve ili umirovljenike koji jedva hodaju, rade usporeno i jedva vide nešto a posao moraš odraditi.
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline Eric

• Hero Member
« Odgovori #52 : Rujan 14, 2016, 13:38 »
Meni je bizarno da sa stranačkom knjižicom netko može pristupiti glasačkim listićima.
How sharper than a serpent’s tooth
To hear your child make such a fuss.
It isn’t fair—it’s not the truth—
He’s fucked up, yes, but not by us.

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #53 : Rujan 14, 2016, 13:43 »
Meni je bizarno da sa stranačkom knjižicom netko može pristupiti glasačkim listićima.
možeš biti samo kao član/zamjenik biračkog odbora ali predsjednik i zamjenik moraju biri nestranački te su obavezni potpisati izjavu da nisu u niti jednoj partiji
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline Kop Ruler

• Hero Member
  • Burn the witch!

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #55 : Rujan 14, 2016, 15:48 »
 :lol :lol :lol :lol :lol

Za sad ima dva glasa. Svoj i djapojuniora.  :D

Offline djapojunior

• Hero Member
« Odgovori #56 : Rujan 14, 2016, 15:50 »
Da tako razmisljam, uclanio bi se u Zivi zid ili kakav slican cirkus.  :D

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #57 : Rujan 14, 2016, 15:51 »
Da tako razmisljam, uclanio bi se u Zivi zid ili kakav slican cirkus.  :D

Pravis razliku izmedju ljudi i stranaka, isti si kao onaj devil2.

Offline djapojunior

• Hero Member
« Odgovori #58 : Rujan 14, 2016, 15:52 »
Ma nek sam isti kaaaooo on...  :D :love

Offline ringo starr

• Hero Member
« Odgovori #59 : Rujan 14, 2016, 18:20 »
ne kažem da toga nema, većina u odbore dolazi preko stranka, ali isto tako malo njih želi to raditi za te pare, pogotovo kada jednom probaju.
kada si obični član prvo imaš jedan dan u tjednu priptreme od kojih 2-3 sata, onda dan prije izbora imaš preuzimanje materjala, ureživanje birališta,... opet nekih par sati. na dan izbora imaš najmanje smjenu od 6 sati plus brojanje, pospremanje i predaja rezultata koja je obično (ako nema greške i dođeš među prvima u centralu) opet još najmanje koji tri sata a ponekad i puno duže. ubiti ispadne da radiš za kojih 10-15 kn na sat.
Kada si precjednik ili zamjenik to je nekih 50 kn više ali i dodatni dan priprema i odgovornost.
Ja sam isto tako da tu rade studenti, nezaposleni ili pezijoneri ali stavrnost je malo drukčije, naime iako posao nije neka nuklearna fizika redovito dobiš članove koji su došli po 300kn te misle da je to zajebancija ali kada vide da moraju nešto i raditi izgube volju za sve ili umirovljenike koji jedva hodaju, rade usporeno i jedva vide nešto a posao moraš odraditi.
radio sam na predsjedničkim, nikad lakše zarađeni novci u životu....
to da ljudi to nebi htjeli radit, neznam sta bi reko, valjda se zajebavas?