smeta me kod izbora, kad izađem na njih, tamo razni foteljaši u komisiji, došli se ogrebat za 300-1000 kuna kolko već, a u nas 300 000 nezaposlenih
ne kažem da toga nema, većina u odbore dolazi preko stranka, ali isto tako malo njih želi to raditi za te pare, pogotovo kada jednom probaju.
kada si obični član prvo imaš jedan dan u tjednu priptreme od kojih 2-3 sata, onda dan prije izbora imaš preuzimanje materjala, ureživanje birališta,... opet nekih par sati. na dan izbora imaš najmanje smjenu od 6 sati plus brojanje, pospremanje i predaja rezultata koja je obično (ako nema greške i dođeš među prvima u centralu) opet još najmanje koji tri sata a ponekad i puno duže. ubiti ispadne da radiš za kojih 10-15 kn na sat.
Kada si precjednik ili zamjenik to je nekih 50 kn više ali i dodatni dan priprema i odgovornost.
Ja sam isto tako da tu rade studenti, nezaposleni ili pezijoneri ali stavrnost je malo drukčije, naime iako posao nije neka nuklearna fizika redovito dobiš članove koji su došli po 300kn te misle da je to zajebancija ali kada vide da moraju nešto i raditi izgube volju za sve ili umirovljenike koji jedva hodaju, rade usporeno i jedva vide nešto a posao moraš odraditi.