Anketa

Kako bi se moglo biti na kraju?

BiH opstaje pomoču novog Daytona
3 (25%)
BiH opstaje pomoću federalizacije
2 (16.7%)
BiH opstaje pomoću kantonizacije
2 (16.7%)
BiH se raspada mirno, npr referendumom
4 (33.3%)
BiH se raspada ponovnim ratom
1 (8.3%)

Ukupno Glasova: 12

Glasanje završeno: Listopad 07, 2016, 13:11

Autor Tema: Paradajz (ili tema općih pitanja i odgovora)  (Posjeta: 43332 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline devil2

• Hero Member
Odg: Paradajz (ili tema općih pitanja i odgovora)
« Odgovori #30 : Rujan 13, 2016, 07:44 »
zeli ukidati, smanjivati ili mijenjati pravo glasa nekima jer se smatra "pametnijim" ili ideoloski boljim od njih je po tim istim kriterijima jednako zatucan, ako ne i gore.

Normalno da ne trebaju svi imati pravo glasa. Nema srece sve dok glas jednog intelektualca (nebitno, glasovao za lijeve, desne, Zivi zid ili bilo koga cetvrtog) vrijedi koliko i glas ovog covjeka:

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #31 : Rujan 13, 2016, 10:39 »
Kod svakih izbora se ponovi rasprava oko glasanja. Pobjednik se hvali kako je odrađena dobra kampanja te kako je prepoznat njihov program dok gubitnik vidi glavni problem u nezainteresiranosti njegovih birača i malom odazivu na izbore. Kliše.
Kada podvučemo crtu od svih onih koji su imali pravo na glas (100%) izašlo je nekih 52%... onda od 151 mjesta u saboru pobjednik ima 61, znači oko 40% pa u konačnici ispada da glavnu riječ ima stranka kojoj je dobila cca samo 20% od ukupne mase.
Eto mene više od rasprave tko bi mogao ili imao pravo glasati više brine ovaj postotak izlaznosti, kada polovicu građana boli k...c za sve... doslovce za sve, pošto u konačnici na izborima se biraju ljudi koji odlučuju o svemu.
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline Amon

• Hero Member
« Odgovori #32 : Rujan 13, 2016, 11:11 »
Sve je stvar organizacije, hdz ima jebenu organizaciju i mladez koja volontira vise od mladezi sdp. Zato su i dobili izbore, izasli su ljudi kojo su vise manje u strankama te njihovi najblizi, ostatak je bio u kaficu te ce biti najglasniji

How Much Dub Would A Dubstep Step, If A Dubstep Could Step Dub

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #33 : Rujan 13, 2016, 14:36 »
ne kazem da se slazem s tim, ali recimo australija, belgija i grcka imaju obavezno glasanje
neces ic u zatvor ako ne glasas al u australiji dobijes novcanu kaznu a u grckoj imas problema s dobivanjem putovnice

I kolika je korist od toga bila? Belgija i Grcka su bile drzave s najvecim politickim krizama i krizama vlasti u europi u nazad 25 godina. I pitanje kad je i zasto to uvedeno, mozda je to bas bilo posljedica takvih kriza.

Normalno da ne trebaju svi imati pravo glasa. Nema srece sve dok glas jednog intelektualca (nebitno, glasovao za lijeve, desne, Zivi zid ili bilo koga cetvrtog) vrijedi koliko i glas ovog covjeka:

Jer ti si bas u svemu pametan i kompetentan pa da imas vise pravo odlucivati? Tvoje misljenje o tom tipu je jednako kao njegovo misljenje o Milanovicu ili kome god. Cim kazes normalno da ne smiju svi imati pravo glasa si apsolutno, ali apsolutno na jednakoj razini kao i taj tip.
Jos samo reci da se treba osim takvih rijesiti i invalida i staraca jer hej, cemu oni sluze, ne doprinose drustvu u globalu nikako, samo smetaju razvoju.

Sve je stvar organizacije, hdz ima jebenu organizaciju i mladez koja volontira vise od mladezi sdp. Zato su i dobili izbore, izasli su ljudi kojo su vise manje u strankama te njihovi najblizi, ostatak je bio u kaficu te ce biti najglasniji

A i nije samo do toga. Ljudima na ljevici je vjerojatno vec bila puna kapa Milanovica i njegovog vecinom djetinjastog pristupa, plus glasanje za "manje zlo" ima ogranicen rok trajanja.
Mislim da je generalno ta manja zainteresiranost i izlaznost posljedica toga da ljudi nemaju vise voljeti razmisljati tko je manje zlo, pogotovo jer su im svi politicari sve slicniji iz dana u dan. Iako smo po pitanju demokracije relativno i mlads drzava, politika kao takva se kod nas nije nimalo razvila u 25 godina za razliku od mnogih drugih drzava. I dalje se glasa gotovo iskljucivo zbog karizme predsjednika stranke i blago povrsno ideoloskih razloga, bez obzira na to sto je SDP u mnogome domoljubniji od HDZ-a, a HDZ vecinom puno socijaldemokratskija stranka od SDP-a.
Odabirom Plenkovica, a nadam se i nekog slicnog u SDP-u sad, mozda se i dogodi taj razvoj politike ako malo dovedu stranke u red, ali to cemo jos vidit.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #34 : Rujan 13, 2016, 14:53 »
radili su mladi sdpa prije puno više, dok su shvatili ako kažeš šta misliš da te odjebu. sad je eto forum u kt spao na dvije cure a bilo nas je 10-tak koji smo radili. hdz dobija glasove od starijih. eno neka babica od 80tak godina je izašla i glasala za hdz jer tako zna, i takvih ima velik broj. desnica ima vjerne birače dok ovi lijevi i centar su buntovni  :D
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #36 : Rujan 13, 2016, 15:09 »
Citat:
Jer ti si bas u svemu pametan i kompetentan pa da imas vise pravo odlucivati? Tvoje misljenje o tom tipu je jednako kao njegovo misljenje o Milanovicu ili kome god. Cim kazes normalno da ne smiju svi imati pravo glasa si apsolutno, ali apsolutno na jednakoj razini kao i taj tip.

Hmmm...
Nazvati dvozubog retarda dvozubim retardom (opcenito, ne iskljucivo ovog covjeka) i smatrati da takvi ne trebaju imati pravo glasa je jednako kao i nazivati covjeka komunjarom i cetnikom (da, ne ide zajedno, ali objasni ti to dvozubom retardu kojem je to jednako), a taj covjek veze s tim nema, samo nije dovoljno velik Hrvat po njegovim mjerilima (citaj: prerijetko ide u crkvu i premalo psuje boga).

Ja osobno bih tom najnizem sloju (intelektualno gledano) ukinuo pravo glasa, ali posto si ti pametniji i sposobniji, kad bih bio u prilici dao bih tebi pravo da odlucis, pa ako i mene eliminiras - nema problema.

Sto se ostalog tice, za HDZ glasuje konzervativni dio stanovnistva koji ce uvijek glasovati jer to smatra svervatskom obvezom. Kad na to nadodas da ta stranka ima uvjerljivo najvise clanova + njihove obitelji, dodjes lagano do zakljucka kako ta stranka nije propala iako je pokrala sve što se pokrasti dalo. Stipi iz Ciste Provo nije vazno kakav je tko, dovoljno je samo da se predstavlja kao 'rvat. I neka me nitko ne pokusava uvjeriti u suprotno jer savrseno dobro znam kako prosjecan covjek razmislja u ovim krajevima.  :love

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
« Odgovori #37 : Rujan 13, 2016, 15:25 »
I kolika je korist od toga bila? Belgija i Grcka su bile drzave s najvecim politickim krizama i krizama vlasti u europi u nazad 25 godina. I pitanje kad je i zasto to uvedeno, mozda je to bas bilo posljedica takvih kriza.

ne osjecaj se napadnutim i prozvanim, to sto sam napisao samo je bio odgovor na ovo:

Pravo glasa je osnovno pravo demokracije, a ne obveza i niti u jednoj normalnoj, razvijenoj zemlji ne postoji obveza na glasanje ili kaznjavanje zbog ne izlaska na izbore.

bez obzira na krize, radije bi zivio u belgiji ili luksemburgu di je glasanje obavezno nego u hrvatskoj di mi faking dijaspora ima toliko pravo glasa. nisu to jedini primjeri, italija ima popis ljudi koji ne glasaju i njima je recimo teze upisati djecu u vrtic i slicno, a meni su dobar primjer napravili bugari koji te ako ne glasas izbrisu s liste za iduce izbore

Cim kazes normalno da ne smiju svi imati pravo glasa si apsolutno, ali apsolutno na jednakoj razini kao i taj tip.

ovo je floskula i poprilicno nazadno razmisljanje. tako su do pred 50 godina neki razmisljali i o zenskom pravu glasanja, kad jos malo napredujemo pa kad retardima oduzmemo pravo glasa bit ce nam svima puno, puno bolje
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #38 : Rujan 13, 2016, 16:00 »
hdz dobija glasove od starijih. eno neka babica od 80tak godina je izašla i glasala za hdz jer tako zna, i takvih ima velik broj. desnica ima vjerne birače dok ovi lijevi i centar su buntovni  :D
A jeste vi mladi SDPa radili neke analize ili ste se drzali prica? Jer, zanimljivo, koliko se sjecam (moguce da sam u krivu) je na predsjednickim izborima najveci dio populacije 18-30 glasao za HDZ a najveci dio populacije 61+ je glasao za SDP. A i razna istrazivanja pokazuju da je HDZ u zadnje vrijeme bolji medu mladom populacijom dok SDP dere na populaciji 61-70 pogotovo a i oni preko 70 takoder ne stoje lose. Uz to SDPu problem stvara i to sto je dio mlade lijeve populacije sklon protestnim opcijama.

Ali to sto ti znas babicu koja je glasala za HDZ ne znaci apsolutno nista, jer ima hrpa njih koje su tako glasale za SDP. I dalje stoji ono da za lijeve opcije glasaju mahom obrazovaniji ali ovo o starosti se zapravo pokazalo na zadnjih par izbora kao teska floskula.

Offline Mastodont

• Hero Member
  • "It’s WONDERFUL! It’s MARVELOUS!! It’s 3-3!!!"
« Odgovori #39 : Rujan 13, 2016, 16:08 »
Ja bi odredio dobnu granicu.
Ako ne mogu glasati ljudi do 18, postavio bi stvari tako da ne mogu ni nakon 75 recimo.
Tko me može uvjeriti da trezvenije ne razmišlja čovjek od 17 od onog od 85? Ovaj pak od 85 ima pravo glasa, iako mu je razum vjerojatno pokojan već pet godina.

Offline Massone

• Hero Member
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #41 : Rujan 13, 2016, 18:45 »
Wwi5t nije ono floskula usporediva sa zenskim pravom glasa, sasvim suprotno. Zene nisu imale pravo glasa bas zbog tog razmisljanja, one su glupe, sta one znaju, dati glas njima koje su glupe ce sve pokvariti.
Nisam se ja osjecao prozvanim i realno ne dira mene puno ako bi mene i netko osobno napao, vise sam nanerviran generalno oko ovih tema. Evo, sve vise me pocinje i to sve vece spominjanje dijaspore pomalo nervirati. Dijaspora dobije 3 mjesta od preko 150 mjesta koja su u saboru. Sta nije jebeno pretjerivanje reci da dijaspora odlucuje kako cemo mi zivjeti? Mislim, meni ni u dzep ni iz dzepa hoce li oni imati pravo ili ne, samo smatram da se debelo pretjeruje s tim. Apsolutno sam protiv da dijaspora glasa na lokalnim izborima gdje to ima utjecaj, ali na izborima za sabor ta tri mjesta nemaju velik znacaj, neke prevage, jer i s njima i bez njih, bez koaliranja se ne moze sloziti vlada, a ako netko toliko uvjerljivo pobijedi da moze sloziti vladu, ta tri mjesta opet nemaju nikakav znacaj. Isto tako manjine imaju pravo na 6 zastupnika. I nema problema dok se ne uzme u obzir da npr. i Poljska manjina spada u odabir tih 6 manjinskih zastupnika. Poljska manjina?! Sta toliko beznacajna manjina ima pravo na zastupnika, sta tako mali broj ljudi pravo na posebnog zastupnika pa da tako mali broj ljudi nama kroji kako cemo zivjeti? Treba li zbog toga njima ukinuti posebno pravo glasa? Naravno da ne. Iako ovo sve je istina, malo karikiram u nadi da ces shvatiti poantu.

A devil, da, isto je, naravno da je isto. Jer i ti i on zelite odvojiti ljude u slojeve i onda slojevima koje smatrate nizima iz ovog ili onog razloga ograniciti ili oduzeti pravo ikakvog odlucivanja. Ti smatras da je tvoje odjeljivanje ljudi u slojeve bolje zbog kriterija kojima bi to napravio, ali to je i dalje odvajanje ljudi u slojeve. I to je na kraju krajeva i dalje zatucanost koju toliko zamjeras tim "nazadnima".

Ali ajmo teoretski reci da se oduzme pravo glasa svim takvima koje smatras nizim slojevima, koji nisu iz urbanih sredina. Pravo odlucivanja bi ostalo na 20,30,50 koliko vec posto ljudi koji bi vecinom bili ljudi iz velikih urbanih sredina. I sad dodje na red odlucivanje o npr. poljoprivredi, industriji o kojima ovisi zivot i razvitak krajeva koji nisu obuhvaceni u tih 20,30,50 posto ljudi koji donose odluke. Sta mislis, kako bi te odluke isle? Bi isle u korist tih neurbanih sredina ili bi oni koji donose odluke ipak sve ili vecinu odluka donijeli u korist urbanih sredina u kojima se nalaze, koje se njih ticu, u korist manjine na ustrb vecine? Jer hej, oni su glupi i retardi.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #42 : Rujan 13, 2016, 20:52 »
A jeste vi mladi SDPa radili neke analize ili ste se drzali prica? Jer, zanimljivo, koliko se sjecam (moguce da sam u krivu) je na predsjednickim izborima najveci dio populacije 18-30 glasao za HDZ a najveci dio populacije 61+ je glasao za SDP. A i razna istrazivanja pokazuju da je HDZ u zadnje vrijeme bolji medu mladom populacijom dok SDP dere na populaciji 61-70 pogotovo a i oni preko 70 takoder ne stoje lose. Uz to SDPu problem stvara i to sto je dio mlade lijeve populacije sklon protestnim opcijama.

Ali to sto ti znas babicu koja je glasala za HDZ ne znaci apsolutno nista, jer ima hrpa njih koje su tako glasale za SDP. I dalje stoji ono da za lijeve opcije glasaju mahom obrazovaniji ali ovo o starosti se zapravo pokazalo na zadnjih par izbora kao teska floskula.
na mom podrjučju je tako da je starija populacija za hdz. poznajemo ljude, vidimo kako se glasa, znamo dosta ljudi i kako dišu tako da da stariji su za hdz ili desno. eto priznajem da sam pogriješio i možda na većem uzorku to nije tako. nije samo mladio dio sklon nego i stariji, ne u tolikoj mjeri ali opet ih ima
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #43 : Rujan 13, 2016, 21:18 »
Radim na izborima i imam jedinicu koja pokriva starački dom i mogu reći da neka granica starosti nije loš prijedlog.
Ono što mi još smeta je 140 zastupnik plus 8 manjine i 3 dijaspora!! 14 po izbornoj jedinici! Bacanje love samo tako. Ono max 5 po jedinici plus 4-5 manjina te 1-2 dijaspora. Tko od njih kaže da je to premalo da pokrije svoju jedinicu neka da otkaz

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #44 : Rujan 13, 2016, 21:37 »
Radim na izborima i imam jedinicu koja pokriva starački dom i mogu reći da neka granica starosti nije loš prijedlog.
Ono što mi još smeta je 140 zastupnik plus 8 manjine i 3 dijaspora!! 14 po izbornoj jedinici! Bacanje love samo tako. Ono max 5 po jedinici plus 4-5 manjina te 1-2 dijaspora. Tko od njih kaže da je to premalo da pokrije svoju jedinicu neka da otkaz
slažem se. nekidan vidio sliku koja uspoređuje new york i hrvatsku al nemrem nać pa sam išao istražiti. new york ima cca 8,5 milijuna ljudi, imaju jednog gradonačelnika i 51 vjećnika.. a koliko mi zastupnika, ministara, župana, do župana, županijskih vjećnika, gradonačelnika, gradskih vjećnika, općinara općinskih vjećnika itd itd...