Wwi5t nije ono floskula usporediva sa zenskim pravom glasa, sasvim suprotno. Zene nisu imale pravo glasa bas zbog tog razmisljanja, one su glupe, sta one znaju, dati glas njima koje su glupe ce sve pokvariti.
Nisam se ja osjecao prozvanim i realno ne dira mene puno ako bi mene i netko osobno napao, vise sam nanerviran generalno oko ovih tema. Evo, sve vise me pocinje i to sve vece spominjanje dijaspore pomalo nervirati. Dijaspora dobije 3 mjesta od preko 150 mjesta koja su u saboru. Sta nije jebeno pretjerivanje reci da dijaspora odlucuje kako cemo mi zivjeti? Mislim, meni ni u dzep ni iz dzepa hoce li oni imati pravo ili ne, samo smatram da se debelo pretjeruje s tim. Apsolutno sam protiv da dijaspora glasa na lokalnim izborima gdje to ima utjecaj, ali na izborima za sabor ta tri mjesta nemaju velik znacaj, neke prevage, jer i s njima i bez njih, bez koaliranja se ne moze sloziti vlada, a ako netko toliko uvjerljivo pobijedi da moze sloziti vladu, ta tri mjesta opet nemaju nikakav znacaj. Isto tako manjine imaju pravo na 6 zastupnika. I nema problema dok se ne uzme u obzir da npr. i Poljska manjina spada u odabir tih 6 manjinskih zastupnika. Poljska manjina?! Sta toliko beznacajna manjina ima pravo na zastupnika, sta tako mali broj ljudi pravo na posebnog zastupnika pa da tako mali broj ljudi nama kroji kako cemo zivjeti? Treba li zbog toga njima ukinuti posebno pravo glasa? Naravno da ne. Iako ovo sve je istina, malo karikiram u nadi da ces shvatiti poantu.
A devil, da, isto je, naravno da je isto. Jer i ti i on zelite odvojiti ljude u slojeve i onda slojevima koje smatrate nizima iz ovog ili onog razloga ograniciti ili oduzeti pravo ikakvog odlucivanja. Ti smatras da je tvoje odjeljivanje ljudi u slojeve bolje zbog kriterija kojima bi to napravio, ali to je i dalje odvajanje ljudi u slojeve. I to je na kraju krajeva i dalje zatucanost koju toliko zamjeras tim "nazadnima".
Ali ajmo teoretski reci da se oduzme pravo glasa svim takvima koje smatras nizim slojevima, koji nisu iz urbanih sredina. Pravo odlucivanja bi ostalo na 20,30,50 koliko vec posto ljudi koji bi vecinom bili ljudi iz velikih urbanih sredina. I sad dodje na red odlucivanje o npr. poljoprivredi, industriji o kojima ovisi zivot i razvitak krajeva koji nisu obuhvaceni u tih 20,30,50 posto ljudi koji donose odluke. Sta mislis, kako bi te odluke isle? Bi isle u korist tih neurbanih sredina ili bi oni koji donose odluke ipak sve ili vecinu odluka donijeli u korist urbanih sredina u kojima se nalaze, koje se njih ticu, u korist manjine na ustrb vecine? Jer hej, oni su glupi i retardi.