Loše 11/20
Same story.
Evo mojih zapažanja:
Mignolet: 4/5 - bilo je grešaka tu i tamo (posebno ona greška kod Negredovog gola u gostima na Etihadu), ali generalno jako dobro čuvanje gola, i možda bi imao više CS-a da nije bilo nekih glupih poteza zadnje četvorke
Johnson: 2.5/5 - podbacio mnogo ove sezone, bilo je momenata gdje je znao bljesnuti, ali u cjelini djelovao jako jalovo i nekoncentrirano
Škrtel: 3.5/5 - previše gruba igra, koja na našu sreću završila bez isključivanja, a istini za volju povlačenja u 16-ercu i igranja rukom su prečesta pojava Slovaka
Agger: 3.5/5 - opet, opet i opet ne može proći bez povreda, no kada je igrao čini mi se da je mnogo manje pokazivao nego prošlih sezona, možda upravo zbog bojazni da će staklena noga opet pući
Sakho: 3.5/5 - novi igrač kojemu je trebalo vremena za prilagođavanje, ali vjerujem zbog poteškoća s jezikom i zbog nove sredine nije sve štimalo; od njega se mnogo više očekuje ubuduće jer je mlađi igrač koji bi svakako trebao napredovati
Toure: 3/5 - solidan back-up defanzivac, koji je odigrao na nivou (za svoje godine), osim onog kobnog pasa protiv WBA u gostima
Flanagan: 3/5 - mlad i još "zelen" igrač kojemu treba još dosta rada da postane vrhunski bek, inače je dosta oscilirao, što je mislim jedna od karakteristika mladih igrača; mislim da će mu dolazak i pohvale Cafua mnogo značit i da će još više izgarati da se dokaže; pamtim onaj gol u potopu Spursa na WHL-u
Cissokho: 2/5 - odigrao dosta loše iako je imao lijepu priliku da se dokaže treneru, nije iskoristio i stoga je dosta vremena proveo na klupi; pamtim onu s(p)retnu asistenciju Suarezu za fenomenalni pogodak glavom protiv WBA; igra prestrašeno i limitiran u napadu (srećom pa je posuđen igrač)
Gerrard: 4/5 - kapetan je dobio vrlo dobru ocjenu za cjelokupni doprinos igri te za odlično snalaženje na poziciji HM-a, pogodio sve penale osim pokušaja hattricka protiv Scuma, inače "this fu*kin' slipped" nažalost, malo je falilo da uzme kantu, nadamo se da će do kraja karijere uspjeti u svom naumu
Lucas: 3/5 - igrač koji ne zna bil poš'o ili bi doš'o, nije ni izbliza pokazao kao što je prethodnih sezona, ali barem radi svoj posao kako treba, iako bi bez opravdanja morao poboljšati ofanzivni segment igre
Henderson: 4.5/5 - igrač koji je napravio ogroman skok u igri i koji je začepio usta svih kritičara (uključujući i Scotsmana Alexa Fu*cking Fergiea), mnogo je radio na terenu, bilo ga je posvuda od kornera do kornera, nudio se, asistirao, postizao golove; još uvijek mlad igrač koji bi trebao napredovati; 0.5 bodova do 5 zbog crvenog kartona protiv Man. Citya
Allen: 3.5/5 - Joe je vrlo zanimljiv igrač, kojem je najveća mana to što ne zna zabiti gol; i dalje ne mogu vjerovati kakve šanse nije pretvorio u golove, bez obzira što je po "zanimanju" veznjak, a ne napadač; čini mi se da se bolje snalazi na poziciji OM-a, gdje ima više slobode za serviranje lopte napadačima; nadam da se da će dovođenjem konkurencije igrati bolje u budućnosti
Coutinho: 3.5/5 - očekivao sam puno više od Coutinhoa, ali nažalost previše je oscilirao, što je postala nekakva rutina - odigra fenomenalno utakmice, onda slijedeće 2-3 igra ispod prosjeka i tako redom; inače bi mu dao ocjenu 3, ali je 0.5 bodova dobio zbog golova Man. Cityu; definitivno mora puno poraditi na šutu (kada bi pogledao replaye svojih šuteva mislim da bi se valjao od smijeha)
Sterling: 5/5 - Raheem je čudo, wonderkid, koji je za nekoliko mjeseci postigao što mnogi ne bi tokom cijele karijere - mislim prije svega na odlične igre u Liverpoolu, kojima je obezbjedio put u Brazil; jako inteligentan igrač koji jednostavno igra srcem i kojemu ništa nije teško, pa tako ni igrati kao bek
Sturridge: 4.5/5 - Daniel je oduševljavao sve Redse/Scousere ove sezone, jer je postigao mnogo golova; odličan tandem je činio sa Suarezom - popularni SAS; 0.5 bodova manje od odličnog zbog par situacija gdje je bio sebičan; još uvijek pamtim onu briljantnu petu protiv Cardiffa te fenomenalan lob protiv WBA na Anfieldu
Suarez: 5/5 - odličan tokom cijele sezone, izjednačio rekord Ronalda, da je igrao prvih 5 utakmica, možda bi prestigao i Shearera; oborio rekord po broju golova u jednom mjesecu i po broju hattricka Norwichu; pored Gerrarda, najteže mu palo posustajanje pred kraj prvenstva; 31 gol u sezoni bez izvedenog penala + briljatne akcije i još ljepši golovi; nevjerovatan gol protiv WBA glavom još uvijek pamtim; sve u svemu igrao kao preporođen (zasluge idu definitivno Brendanu, jer je uspio kontrolirati njegov temperament), nadam se da će ostati i pokušati ponoviti proteklu sezonu
Rodgers: 5/5 - čovjek radi odličan posao, uspio je pokrenuti dosta igrača koji su ranije igrali prosječno, jednostavno ima viziju, koju pokušava sprovesti u djelo; kruna uspjeha bilo bi osvajanje Premier lige, ali nažalost pokazalo se istinitim da je pretanak (i nezreo) tim za najveće domete, no ipak je izvukao maksimum iz igrača i ostvario nevjerovatan skok od 5 pozicija u odnosu na prošlu sezonu, sve u svemu hvala mu i hvala igračima za vrlo dobru sezonu; nadam se da ovo nije njegov vrhunac niti Liverpoolovih igrača, tako da vjerujem da će iz godine u godinu biti sve bolji kako bude rastao i tim.