Autor Tema: Putovanja  (Posjeta: 107412 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Massone

• Hero Member
Odg: Putovanja
« Odgovori #45 : Travanj 16, 2013, 22:04 »
Trg heroja je isto brutalan kako izgleda, jesi bio tamo?

Išao turistički, poslovno ili kako?

Cijena 2 litre vina u CBA marketu u Rakoci ulici 14 kuna. Ja bio odsjetio u Best Western Hotelu Hungaria, bolesno nešto kako izgleda. Hotel sa 5 zvijezdica, 8 katova, najzadnja soba je broj 875 mislim. Na svakom katu po 75 soba. Ili tako nešto.

Dobra je Budimpešta, čist grad, nema uopće smeća na ulici. Ali prema nama Hrvatima su odvratni, sa svim trgovcima tamo sam imao nekih problema. U McDonaldsu i Burger Kingu pogotovo.

A na večeru dolazimo umorni ko kerovi od razgledanja, zajebancije, i biraš si između 10 vrsta jela i 20 vrsta priloga šta želiš, odjednom ***** (rom) na violini počinje svirat.

Najbolja večera u životu.
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #46 : Travanj 17, 2013, 12:18 »
Budimpešta je prelijep grad, jedan od podcijenjenijih u Europi po meni.

Offline Bobby

• Hero Member
« Odgovori #47 : Travanj 17, 2013, 14:33 »
Trg heroja je isto brutalan kako izgleda, jesi bio tamo?

Išao turistički, poslovno ili kako?

Cijena 2 litre vina u CBA marketu u Rakoci ulici 14 kuna. Ja bio odsjetio u Best Western Hotelu Hungaria, bolesno nešto kako izgleda. Hotel sa 5 zvijezdica, 8 katova, najzadnja soba je broj 875 mislim. Na svakom katu po 75 soba. Ili tako nešto.

Dobra je Budimpešta, čist grad, nema uopće smeća na ulici. Ali prema nama Hrvatima su odvratni, sa svim trgovcima tamo sam imao nekih problema. U McDonaldsu i Burger Kingu pogotovo.

A na večeru dolazimo umorni ko kerovi od razgledanja, zajebancije, i biraš si između 10 vrsta jela i 20 vrsta priloga šta želiš, odjednom ***** (rom) na violini počinje svirat.

Najbolja večera u životu.

Sve kao što si i opisao  :kuler

Išao sam na ekskurziju s razredom, turistički. Imali smo hotel s 4 zvjezdice, također vrhunski, lijepo, čisto, super.
Slažem se, Trg heroja je predivan, bio sam tamo, imali smo sat, sat i pol slobodno pa smo dosta i razgledali (ja volim takve stvari pa sam vukao neke sa sobom  :p), oni kipovi su, baš kako kažeš, brutalni. Posebno mi se svidio Anonymus, ne znam zašto.

Grad kao grad je predivan, definitivno najljepši u kojem sam bio dosad, sve zgrade su nevjerojatne, građene kao za kraljeve, stvarno predivno... Najljepši mi je ovaj pogled s onog brda s Citadelle, ova slika gore. Vidiš sve, i Dunav (također prekrasan), i Peštu i Budim. Vidjeli smo neku crkvu, ne znam ime, predivna, velika crkva, 25 kg zlata, lijepa kupola, krasno... Ne znam ni sam više što smo sve vidjeli, nisu mi se ni dojmovi slegli tako da...

Prvi dan smo posjetili Citadellu, malo se slikali, uživali u pogledu i tako, zatim smo otišli na vožnju po mostovima i malo kroz grad, a onda u Vaci ulicu, glavna ulica u kojoj se nalazi sve živo - McDonald's, Burger King, Hard Rock Cafe... i tamo smo se zabavili dok smo pokupali za jest, piti i majice  :D Pa u hotel (vrhunski!), disko i tako to...

Drugi dan smo posjećivali sve te znamenitosti s lokalnom vodičkom Anom, čak sam naučio malo mađarskog  :kuler Dosta slobodnog, ali puno smo i razgledali tako da se sve zapravo super spojilo, i puno smo vidjeli i uživali u svojoj režiji. Navečer u čardu na večeru, uz grupicu roma koji su svirali, plesali itd. Treći dan smo bili samo na Balatonu.

Sve u svemu, vrhunski izlet. Grad, provod  :super

Offline liverbird91

• Hero Member
« Odgovori #48 : Travanj 17, 2013, 18:25 »
U Budimpešti nema hard rock caffe-a. :D Što ih ne spriječava da uredno prodaju majice Hard Rock Caffe Budapest. :D

Offline Bobby

• Hero Member
« Odgovori #49 : Travanj 17, 2013, 19:01 »
Kako nema, postoji trgovina :p A nisu im ni majice loše :kuler

Offline liverbird91

• Hero Member
« Odgovori #50 : Travanj 17, 2013, 21:08 »
Kako nema, postoji trgovina :p A nisu im ni majice loše :kuler

Kad sam ja tamo bio (veljača 2011.) nije bilo, još sam čitao o tome kako svugdje piše, a nigdje ga nema.  :p

Offline Bobby

• Hero Member
« Odgovori #51 : Travanj 17, 2013, 21:27 »
Kad sam ja tamo bio (veljača 2011.) nije bilo, još sam čitao o tome kako svugdje piše, a nigdje ga nema.  :p

Čini se da je izrastao, odmah ti je u onoj glavnoj ulici nakon 10ak metara, lijep prostor i sve skupa. Meni je tamo super, čak imaju i zaštitare koji puštaju jednog po jednog (tj. koliko ih izađe, toliko ih pusti unutra). Odlična stvar taj kafić  :super

Offline El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
« Odgovori #52 : Travanj 17, 2013, 21:29 »
Ko ce s menom u Zambiju na Viktorijine slapove?  :D

Offline Kop Ruler

• Hero Member
  • Burn the witch!
« Odgovori #53 : Travanj 17, 2013, 21:33 »
Očito ne tvoja profesorica hrvatskog.  :D

Offline El Rey

• Hero Member
« Odgovori #54 : Travanj 17, 2013, 21:35 »
Očito ne tvoja profesorica hrvatskog.  :D
sa mnom

Offline silvan

• Hero Member
« Odgovori #55 : Travanj 17, 2013, 22:13 »
Ok je otić tamo u Zambiju, ali možeš otić na te slapove i prek Zimbabvea! Granica su ti slapovi, slično Niagara između Usa i Kanade, iako je kanadski dio ljepši.
Uf pameti moja...
Ma i naši slapovi na Plitvicama, remek djelo prirode.

Offline El Rey

• Hero Member
« Odgovori #56 : Travanj 17, 2013, 22:15 »
Ok je otić tamo u Zambiju, ali možeš otić na te slapove i prek Zimbabvea! Granica su ti slapovi, slično Niagara između Usa i Kanade, iako je kanadski dio ljepši.
Uf pameti moja...
Ma i naši slapovi na Plitvicama, remek djelo prirode.
To su sudjedne drzave sve je to isto.I nase plitvice su cudo prirode,al ovo me bas ono fascinira uh.Defintiivno cu   jednom otic tamo,to treba vidjet uzivo

Offline Tommy

• Sr. Member
  • The IT guy
« Odgovori #57 : Travanj 18, 2013, 18:05 »
San snova kao turistu: Kuba. Sve sam o njoj pročitao i proučio. Cayo Largo, Cienfuegos, ruski avioni, dvije valute za domaće i turiste...
Zemlja za život: Australija - Adelaide.
Adventure to do: Rovos Rail, 30 dana vožnje vlakom sa izletima, safarijima, golfom...
Proputovao u Europi: Hrvatska, BiH, Srbija, Slovenija, Mađarska, Grčka, Češka, Slovačka, Poljska, Njemačka, Austrija, Italija, Monaco, Švicarska... Još nisam mrdnuo van kontinenta, ali tek je 30ta godina okrenuta :-)

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #58 : Svibanj 25, 2013, 14:21 »
Koji je najjeftiniji način doći iz Hrvatske u Glasgow?

Gledao sam ovaj Ryanair, ali nemaju za Glasgow.

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #59 : Srpanj 08, 2013, 21:27 »
Jel ima nešto u Europi između 16. i 24. 10.? Dali netko slučajno zna za neki festival ili tako nešto?

Dobijem godišnji u najgore doba godine, fuj. Ni na Anfield ne mogu otić jer smo na gostovanju kod Evertona u to vrijeme.
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1