Autor Tema: Auti (a i druga motorna vozila)  (Posjeta: 65002 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boo razzer

• Hero Member
  • Ora et labora!
Odg: Auti (a i druga motorna vozila)
« Odgovori #405 : Siječanj 22, 2024, 11:39 »
Znači najbolje ti je gledati što prije zamijeniti ili motor ili cijeli auto.
Ja sam prošle godine bio zbog toga što mi je 1 ventil doslovno propao u cilindar, 5 i pol mjeseci bez auta i to u ovlaštenom servisu jer je nestašica rezervnih dijelova. Sreća znam šefa servisa, pa sam cijelo vrijeme imao zamjenski auto na raspolaganju, inače nemam blage kako bih to pregurao, pogotovo jer mi auto treba zbog pretežno terenskog posla.
Uglavnom, ja sam na kraju riskirao i naručio novi (polovni) motor, dao 700,00 EUR na neviđeno pa što bude. Na kraju da ne ureknem, bolji je motor 50% nego onaj moj originalni.
Ovo što spominješ, čim se skida brtva glave motora, i ovisno o kompresiji ako treba brusiti glavu ili sređivati ventile ili cilindre, vjeruj mi, meni je čovjek koji ima svoj servis i znam ga, odmah rekao, to se kupuje novi motor, ali ja sam bio uvjeren da će se čarobno ukazati taj novi ventil i izgubio vrijeme i živce uzalud. Jbg... :neznam
I ja sam na prošlom autu mjenjao cijeli motor, jer nije bilo isplativo popravljati.
Bio pljusak i ušla voda u motor, i crkao. Izašlo me oko 300 eura jer sam uzeo polovan.
Riskirao sam sa polovnim, ali ga lik i sad vozi.
Ćiro:-Je*eš čovjeka koji nikad ne promijeni mišljenje. -Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv  i još te plaćaju za to. -Majka je htjela da budem svećenik i tako ja odem u samostan i vidim prekrasnu sestru Auroru. Kad sam je vidio, sunce ti je*em, Ćiro ovo nije za tebe!

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #406 : Siječanj 22, 2024, 17:22 »
bio danas na servisu, pričao s likom i kaže ako je samo na čepu a nije na mjeraču onda je samo kondenzacija, ali bude pogledao kad dođem s autom. tako da je vjerojatno to. ma cijeli auto neću mijenjat kupio ga prije 3 mjeseca, polovni motor me košta 300€. jednostavna mašina, jeftini dijelovi. uostalom nedavno sam i sam mijenjao brtvu poklopca ventila, sponu stabilizatora.
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline Gerro

• Hero Member
« Odgovori #407 : Siječanj 22, 2024, 17:34 »
Toliko se kuzim u aute da ne kuzim nista o cemu pricate :lol
Pojedinac može odlučiti utakmicu, ali pobjeđuje momčad!

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #408 : Siječanj 22, 2024, 18:37 »
Po iskustvima ljudi oko sebe znam da se rabljeni motor ne isplati reparirati.
Ako je novi auto i ako ti je pod garancijom onda ok, ali inače ovako ako sam voziš nekom mehaničaru onda definitivno ne.
Kao 1. skuplje je nego da kupiš rabljeni, a kao 2. još bi to sve bilo ok kad bi znao da će ti to taj mehaničar baš sve odradit kako treba, ima tu stvari koje treba dobro uštimat.

Naravno riskiraš i sa rabljenim motorom, ali po meni se isplati i prije ćeš naletit na dobar rabljeni, nego će ti netko baš dobro reparirat tvoj koji je već jednom stao.
Football is a simple game based on the giving and taking of passes,
of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass.
It is terribly simple.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #409 : Siječanj 22, 2024, 21:01 »
ja mislim da mi olako otpisujemo te stvari, pa ameri svako malo spašavaju svoje mašine. sve se to da srediti ali treba puno radnih sati, ako je motor jednostavniji onda ne. sve se da zamijeniti, bitno da blok nije puknut ili uvinut
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #410 : Siječanj 22, 2024, 21:23 »
ja mislim da mi olako otpisujemo te stvari, pa ameri svako malo spašavaju svoje mašine. sve se to da srediti ali treba puno radnih sati, ako je motor jednostavniji onda ne. sve se da zamijeniti, bitno da blok nije puknut ili uvinut

A slažem se, da, ali kad kod nas nemaš majstora koji će to dobro napravit za normalnu cijenu.
Ti platiš reparaciju motora duplo skuplje nego ćeš taj isti motor naći na njuškalo sa malo kilometara, i čak bi i to bilo ok da ti to odrade kako treba i da ti sa tim dobiješ praktično nov motor, ali nećeš dobit.

Opet ne mora biti pravilo, i ja ne moram biti u pravu, samo kažem kako je bilo ljudima oko mene ...
Football is a simple game based on the giving and taking of passes,
of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass.
It is terribly simple.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #411 : Siječanj 23, 2024, 08:26 »
Toliko se kuzim u aute da ne kuzim nista o cemu pricate :lol

Dok si samo korisnik, najbolje je da ništa ne kužiš o tome. Nisam niti ja donedavno, ali eto, snašlo me...