Novi vlasnik Liverpoola John W Henry je najavio kako je malo vjerojatno da će već u siječanjskom prijelaznom roku potrošiti veliki novac za dovođenje pojačanja i velike promjene u momčadi, rekavši kako je puno vjerojatnije da se to dogodi tek na kraju sezone.
Henry je pozvao trenutnu momčad i menadžera Hodgsona da izvuku maksimum koji u ovom trenutku mogu, izdvojivši pobjedu od 2:0 nad Chelseaem kao pokazatelj što je moguće napraviti kada svi guraju u istom pravcu.
Međutim, pozvao je i navijače na strpljenje, posebno u ocjenjivanju Hodgsona i njegove momčadi, ustvrdivši kako će trebati vremena da se Liverpool ponovno vrati u vrh engleskog nogometa.
Govoreći za internet stranicu Red and White Kop, prvi čovjek New England Sports Venturesa je rekao: "Klub je prošao kroz jako teško razdoblje i to razdoblje još nije završilo. Vidjeli smo na terenu protiv Chelsea prošlog tjedna jednu momčad koja je pokazala što može napraviti Također znamo i kolika je konkurencija u Premier ligi ove sezone. Nema više unaprijed zajamčenih pobjeda ni za jednu momčad. Ovaj klub može bolje. Kriviti menadžera ili bilo kojeg pojedinog igrača je jednostavno pogrešno. Ova momčad mora igrati na svom vrhuncu svaku utakmicu. Ako tako ne bude, neže pobjeđivati."
"S obzirom na navedeno, moramo raditi i moramo investirati u klub kako bi momčad napredovala na terenu. Može li to biti uspješno napravljeno u siječnju? Veliki broj ljudi sa kojima sam razgovarao sumnjaju u to. Čini se kako ih većina misli da ćemo tek od ljeta moći napraviti napredak. Stoa igrači, svih jedanaest svaki tjedan, moraju biti na istoj strani u svakoj utakmici i moraju poštovati povijest i respekt koji ovaj klub ima, bez obzira na sve." dodao je Henry.
Henry je objasnio kako se sastao sa svim igračima kako bi odagnao njihove dvojbe oko toga da li će Liverpool u budućnosti moći odgovoriti njihovim ambicijama.
"Bio sam jako impresioniran sa svima njima osobno. Oni su iznimno inteligentni i svi žele biti ovdje. Pitanje koje su svi imali, i s pravom, jeste ide li klub u pravom smjeru ili ne. Svi žele vidjeti da ide. Bio sam jako izravan što se tiče naše filozofije rada i ciljeva. Neki bi više voljeli brzu reakciju, dok se drugi više žele fokusirati na dugoročne ciljeve, a to je teško za većinu igrača."
Dodao je i kako očekuje da Damien Comolli, novi klupski direktor za nogometne poslove, pomogne u ostvarivanju dugoročnih ciljeva kroz veći doprinos omladinskog pogona.
"Trebaju nam vrhunski mladi igrači. Oni neće donijeti brzi rezultat, ali naša filozofija u nogometu će biti zasnovana na duge staze. To je ono što je Manchester United i Arsenal učinilo tako jakima. Oni shvaćaju ono što smo i mi shvatili u Bostonu - da biste bili konstatno jaki na terenu, morate imati konstantan priljev mladih talenata koji su razvijeni na pravi način. Mi ćemo se koncentrirati na to. To je također i filozofija Damiena Comollija."