Pojavom novog avatara našeg moderatora Hrvoja, došli smo na ideju da otvorimo temu o autima. Neki bi rekli da je to treća najvažnija sporedna stvar na svijetu, prvo ljubav (ilitiga sex ),drugo nogomet, a treće auti
.Ugl i je tako, ako se ne radi o toliko bitnim stvarima života.
pa počnimo od početka razvoja, da se malo obrazujemo:
uglavnom teško je odrediti tko je "izmislio" automobil, odnosno motorna vozila, jer kako i svi znamo sve je to počelo preko parnih vozila, tu je bilo dosta izumitelja koji su usavršavali taj model, no prvi kojem je to sasvim uspjelo je poznati Karl Benz, koji je napravio otto motor, odnosno četvero cilindrični motor, te iste 1885 godine je i izumio svoj prvi automobil nakon što je dobio patent za motor. Pravi procvat moto industrije se događa kada je Randsom Olds napravio pokretnu traku koju je zatim usavršio Henry Ford. Kao što vidite tu se nalaze imena koja nagovještaju nove auto marke. Olds mobile, Ford i sl. 1892 Rudolf Diesel pravi prvi dizelski motor. Ostalo je sve više manje poznato.
Moj prvi pick za marku automobila bi bila Toyota, ali ne ona proizvedena u Poljskoj jel svi znamo šta se sad s njima dešava, zatim Mazda, po mogućnosti RX-8 :drool ,zatim Nisan Qashqai, te Kia Ceed s troje vrata...
rado bi imao ovu kiicu, ali imam daewoo lanos, odnosno moji roditelji posjeduju, 98 godine kupljen, nikad kvara na njemu, ima opelovu mašinu, nikad udaren, do danas -.-...sestra vozi brzo i zavrtila se u zavoju i udarila prednjim i zadnjim kotačem u most...hvala bogu nema udubljenja i osovina nije oštećena, felga se sfrkala...