Autor Tema: Auti (a i druga motorna vozila)  (Posjeta: 64740 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
Auti (a i druga motorna vozila)
« : Veljača 08, 2010, 20:53 »
Pojavom novog avatara našeg moderatora Hrvoja, došli smo na ideju da otvorimo temu o autima. Neki bi rekli da je to treća najvažnija sporedna stvar na svijetu, prvo ljubav (ilitiga sex ),drugo nogomet, a treće auti :p .Ugl i je tako, ako se ne radi o toliko bitnim stvarima života.
pa počnimo od početka razvoja, da se malo obrazujemo:
uglavnom teško je odrediti tko je "izmislio" automobil, odnosno motorna vozila, jer kako i svi znamo sve je to počelo preko parnih vozila, tu je bilo dosta izumitelja koji su usavršavali taj model, no prvi kojem je to sasvim uspjelo je poznati Karl Benz, koji je napravio otto motor, odnosno četvero cilindrični motor, te iste 1885 godine je i izumio svoj prvi automobil nakon što je dobio patent za motor. Pravi procvat moto industrije se događa kada je Randsom Olds napravio pokretnu traku koju je zatim usavršio Henry Ford. Kao što vidite tu se nalaze imena koja nagovještaju nove auto marke. Olds mobile, Ford i sl. 1892 Rudolf Diesel pravi prvi dizelski motor. Ostalo je sve više manje poznato.
Moj prvi pick za marku automobila bi bila Toyota, ali ne ona proizvedena u Poljskoj jel svi znamo šta se sad s njima dešava, zatim Mazda, po mogućnosti RX-8 :drool ,zatim Nisan Qashqai, te Kia Ceed s troje vrata...

rado bi imao ovu kiicu, ali imam daewoo lanos, odnosno moji roditelji posjeduju, 98 godine kupljen, nikad kvara na njemu, ima opelovu mašinu, nikad udaren, do danas -.-...sestra vozi brzo i zavrtila se u zavoju i udarila prednjim i zadnjim kotačem u most...hvala bogu nema udubljenja i osovina nije oštećena, felga se sfrkala...
« Zadnja izmjena: Veljača 08, 2010, 21:00 weka_kt »
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline hammer_of_thor

• Hero Member
  • Sto vise ljudi poznajem, to vise volim svog psa.
Odg: Auti (a i druga motorna vozila)
« Odgovori #1 : Veljača 08, 2010, 21:06 »
Njami, kakav auto :)

Nego, sa sestrom sam imao zajednički auto, Mazdu 323F iz 98. godine, također nikad kvara na njemu, radi kao urica, predobar auto :)

Ali eto, kupio sam si sada svoj, Ford Focus iz 2008 godine, full oprema, benzinac 1.6 sa 100 konja (101 konj kad sam ja u njemu :p )
Poslikao sam ga upravo pa cu staviti slike.

Nego, Vedrane, čak sam si i razmišljao uzeti RX-8, koji mi je jedan od najljepših auta ikada (a i jako volim Mazde), pa i našao jednu zelenu RX-8 za prihvatljivih 14 000 €, no skeptičan sam prema Wenkel motoru, za koji, iako ga večina hvale na sva zvona (1.3 l a 240 KS) čitam kako ljudi svakih 10 000 km idu na servis sa njim :/

Make Us Dream!
5 stars flicker in the fermont,
and worn with deep and unconditional love,
that serves to remind us that all we need tonight,
perhaps more than ever,
is each other.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #2 : Veljača 08, 2010, 21:12 »
Da znam, ali auto je prefenomenalan, inače volim gledat top gear seriju, i cijelu nedelju sam proveo gledajući ih na youtubeu, inače su baš strogi u ocjenjivanju a glavni voditelj je reko da je to najbolji auto koji je ikad vozio. ja sam osto paf kad sam to čuo. Ugl ne znam kolko ih ljudi ima u kroejša ali ja bi definitivno volio bit vlasnik jedne :D
iako volim europske aute mislim da su precijenjeni, istina sam završni rad na autu je definitivno za klasu iznad nego npr korejski.  samo pogledam kako u mom daewoou gepek nije full obložen sa tkaninom odnosno tapecirungom dok od strica astra u potpunosti. Zato su tu japanci ušli u korak sa europljanima, završna obrada u Toyoti i Mazdi je definitvno konkurentna europskima
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline hammer_of_thor

• Hero Member
« Odgovori #3 : Veljača 08, 2010, 21:16 »
Jupp, također sam fan Top Geara :)
Znam tu emisiju sa RX-8, i da, rekao je da mu je to najbolji auto koji je ikada vozio, no na kraju emisije je to demantirao, i rekao da je auto totalno druga pjesma po kiši (kombinacija zadnjeg pogona i vjerovatno sportskih guma) pa mu nije sjelo kako se auto ponaša po kišnim uvjetima kada ga on siluje po poligonu :D
Make Us Dream!
perhaps more than ever,
is each other.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #4 : Veljača 08, 2010, 21:21 »
Jupp, također sam fan Top Geara :)
Znam tu emisiju sa RX-8, i da, rekao je da mu je to najbolji auto koji je ikada vozio, no na kraju emisije je to demantirao, i rekao da je auto totalno druga pjesma po kiši (kombinacija zadnjeg pogona i vjerovatno sportskih guma) pa mu nije sjelo kako se auto ponaša po kišnim uvjetima kada ga on siluje po poligonu :D
a dobro to su sitni faktori :p ,sad sam baš nedavno linko na fejsu kad se vozio u najmanjem autu na svijetu, link za sliku --->http://www.blogcdn.com/green.autoblog.com/media/2007/11/peel-p50-3.jpg , autić je jebenica, naravno s tim se ne bi moglo ić na neki dejt ili tako nešto, ali za dnevnu uporabu do posla je odličan :D

ugl ovakav je moj autić, samo mu je boja trula višnja, odnosno tamno crvena

Offline hammer_of_thor

• Hero Member
« Odgovori #5 : Veljača 08, 2010, 21:27 »
Enivej, evo auto, sada po mraku slikano, i nisam baš neki sposobni fotograf, ali eto :)

Make Us Dream!
perhaps more than ever,
is each other.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #6 : Veljača 08, 2010, 21:31 »
mogo si malo turirat pa tad slikat...
e da te pitam, taj snjeg na krovu to isto dodatna oprema? ublažuje udarce ako se prevrneš ili?  :lud :lud

Offline hammer_of_thor

• Hero Member
« Odgovori #7 : Veljača 08, 2010, 21:33 »
Šta da uslikam turiranjem? RPM? :D :lud

Snjeg je samo produkt moje lijenosti :p

Jučer kad sam ujutro izlazio sa posla iz nočne otišao na jedan prazan parking i jedno pola sata se veselio na snježnim radostima - zalijetanje, brzo smotam i ručna... auffff, prelijepo :D

Inače, tablice su Zg iz razloga što je auto tek prije mjesec i pol registriran pa nisam lud skidati tablice na tek reganom autu, vozit ću se po SB-u pod ZG tablicama do sljedeče zime i super :D
Make Us Dream!
perhaps more than ever,
is each other.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #8 : Veljača 08, 2010, 21:37 »
da da, okretaje :P
e pa odeš lijepo na moj fejs profil i vidjet ćeš šta smo frend i ja kod škole radili, tj on. ima ljetne gume na autu pa se zezali pred školom, parkiralište bilo netaknuto, i onda došla 2 kretena i uništila to  :lol
a lako tebi meni neš s ručnom ošlo, ne može se pritegnut, a prije ju podigneš i spustiš, kreneš unazad a zadnji kraj se podiže, zaštekala, vjerojatno zbog ovog snijega otišla...jbg ipak je to 12 godina starosti
Inače, tablice su Zg iz razloga što je auto tek prije mjesec i pol registriran pa nisam lud skidati tablice na tek reganom autu, vozit ću se po SB-u pod ZG tablicama do sljedeče zime i super :D
sad ti budu govorili, vidi kupio auto na lizu :p

Offline Buljo

• Hero Member
  • Evriting for LFC - JC#23
« Odgovori #9 : Veljača 08, 2010, 21:58 »
sve je to divno i krasno a ja iman najvecu kapuletinu od ofta odkad je svjeta:

reno senik [ ] doduse nije moj nego je cacin al ga vecinon ja koristin,... iako je dosta prostran unutra i npr more posluzit za neke akcije kao  ]:) npr... al ok... izvanka je kapula.... ne mos nac parkirno misto.. zato cu ja jeanput skupit pare i kupit sebi posteno auto, po mogucnosti jednog brzinca. [merco, sta's, vlaska glava].

13.2.1911 - 13.2. 2011

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #10 : Veljača 08, 2010, 22:03 »
imaš taj noviji model? pa gle nije loš auto, a i stari ti ga je kupovo jer ono ipak ima obitelj pa mu treba neki auto, ugl ja si ne mislim kupovat te neke aute tipa mečka, bembura i slično, jer kao prvo svi su velike kubikaže i s time se diže cijena rege, a do 24 nemoš vozit jači od 75 kw

e da Hrvoje sad sam se sjetio da sam ovo ljeto isti takav focus sa svum mogućom opremom vozio, nekih dobrih 2 tjedna, frendica dobila vozačku pa ju bilo strah vozit pa meni davala, a ja naravno đentlmen neću da odbijem mladu damu, tj priliku da dodam još jedan auto na svoj konto  :lud

Offline hammer_of_thor

• Hero Member
« Odgovori #11 : Veljača 08, 2010, 22:15 »
Taj Scenic je jako lijep auto, nebi se žalio da ga imam :)))

Meni ne treba ništa bijesno, ovaj moj Ford je kvalitetan auto, naprijed prelijepo izgleda, dobar motor, prostran, odlična oprema, ne troši previše, također, nikad nebi uzeo auto sa 3 vrata.

Petora vrata ili ništa

pa meni davala

Da, i ja volim kad mi frendice daju :))) ]:)
Make Us Dream!
perhaps more than ever,
is each other.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #12 : Veljača 08, 2010, 22:17 »
Taj Scenic je jako lijep auto, nebi se žalio da ga imam :)))

Meni ne treba ništa bijesno, ovaj moj Ford je kvalitetan auto, naprijed prelijepo izgleda, dobar motor, ne troši previše, također, nikad nebi uzeo auto sa 3 vrata.

Petora vrata ili ništa

Da, i ja volim kad mi frendice daju :))) ]:)
hehe a ni to ne bi bilo loše, na ovo što u zadnjoj rečenici aludiraš :p

a gle ja obožavam s troje vrata jer izgledaju više sportski, uglavnom prvi auto će mi bit s troje vrata, bar se nadam, a onda kako cu bit stariji kreće pripremanje na obitelj pa kupovanje s 5oro :p

Offline hammer_of_thor

• Hero Member
« Odgovori #13 : Veljača 08, 2010, 22:21 »
hehe a ni to ne bi bilo loše, na ovo što u zadnjoj rečenici aludiraš :p

Pa da :D :p
Taman dobro ]:)

Baš fino kad daju :D

a gle ja obožavam s troje vrata jer izgledaju više sportski, uglavnom prvi auto će mi bit s troje vrata, bar se nadam, a onda kako cu bit stariji kreće pripremanje na obitelj pa kupovanje s 5oro :p

Da, izgledaju više sporski no eto, ja recimo znam imati ekipu u autu pa ako negdje neko treba izači nebi mu se maknuo pa da "maknem sjedalo" da on izađe da je još tolki :D
Ovako sa 5 vrata - eno ti vrata mrš van :p :D
Da se nebi još dizao puštat nekog van, stvar funkcionalnosti i prostora.
Make Us Dream!
perhaps more than ever,
is each other.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #14 : Veljača 08, 2010, 22:24 »
eto vidiš u tome je razlika, ja sam 176 i meni ne treba puno prostora za noge :p, dok imam frenda koji je 203 i taj u astru jedva stane, iako ima s 5 vrata. dok jedan je 185 a ima punta s troje vrata, iza njega ne stane ni rola wc papira  :lud