Autor Tema: Thiago #6  (Posjeta: 43097 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
Odg: Thiago #6
« Odgovori #450 : Ožujak 27, 2024, 12:45 »
Konchesky je nas najgori transfer i to uvjerljivo.
Najgori igrac koji je ikada igrao za ovaj klub.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #451 : Ožujak 27, 2024, 13:09 »
najgori igrač nije jednako najgori transfer

Došao za 4 miliona, igrao pola godine, otišao na posudbu (ne znam finansijske detalje posudbe), vratio se kod nas i odmah prodan za manje od 2 miliona. Dakle godinu dana bio kod nas

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #452 : Ožujak 27, 2024, 13:21 »
Trebalo bi napraviti analizu neto troška akvizicije (iznos transfera minus iznos eventualne prodaje plus trošak plaće kroz godine), plus korigirati za stopu inflacije (nogometnu, mislim da Tomkins ima nekakav izračun za to) i staviti naspram igračkog i momčadskog učinka. No i to ostavlja puno toga van konteksta. Primjerice Karius, trošak gotovo nikakav, ali možemo reći da je gotovo isključivi krivac za gubitak LP 2018. Kako to kvantificirati?

Ovako ovlaš, Carroll pada ljudima na pamet kao najgori, ali za njega smo uspjeli povratiti nekakav iznos. Marković s druge strane je čisti gubitak od 20m funti, plus 5 godina na ugovoru. Aquilani mi ozbiljno ulazi u konkureciju, slična priča kao i Marković. Keita je imao puno veći učinak ali je i više koštao. Balotelli je isto ogroman gubitak nanio, pored toga što nikad nije trebao ni kročiti nogom na Anfield. Mislim da su svi redom ozbiljniji promašaji od Carrolla.

Dobro smo ikako u borbi za bilo kakve titule obzirom da su nas kroz povijest vodili likovi koji su izabrali Andy Carrolla ispred Maria Gomeza.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #453 : Ožujak 28, 2024, 08:43 »
Ali Carroll je došao iz Newcastlea nakon lude sezone, tko bi očekivao da će kod nas zaštekati.
Plus, bili smo u tom trenutku u jebeno očajnoj situaciji.
Ali, kad odeš na Chelseaov forum, po njima je isto tako Torresov transfer najgori u povijesti, pa Wernerov itd.
E sad, da li je Torres loš igrač?
Uostalom zabio je prije par dana na Anfieldu.  :kuler

Offline El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
« Odgovori #454 : Ožujak 28, 2024, 12:47 »
Ma dobro kod Carrolla si i u Svrakama vidio da je obicna sirovina koja ima dobar sut i igru s glavom.
Sjećam se da sam se uhvatio za glavu kad smo tolike novce izvalili.

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #455 : Ožujak 28, 2024, 13:19 »
Ma dobro kod Carrolla si i u Svrakama vidio da je obicna sirovina koja ima dobar sut i igru s glavom.
Sjećam se da sam se uhvatio za glavu kad smo tolike novce izvalili.
Klasični onetrickpony koji se nikako nije uklapao ni u kakvu viziju ozbiljne ekipe.

S druge strane, Gomez je već tada imao 3 sezone u Stuttgartu s 15+ golova.

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #456 : Svibanj 17, 2024, 11:31 »
I on potvrdio da odlazi. Odlican igrac, ali konstantno nedovoljno fit da bi to u kontinuitetu pokazivao na terenu.. Ostat ce uvijek onaj "what if" kod njegovog imena.. Puno puno premalo od njega..

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #457 : Svibanj 17, 2024, 13:32 »
Na kraju promašen transfer i užasno mi je krivo da je ovoliko godina "uzimao" mjesto nekom drugom, potencijalno top veznjaku koji je mogao biti tu umjesto njega.

Offline mashaka

• Hero Member
« Odgovori #458 : Svibanj 17, 2024, 13:46 »
Na kraju promašen transfer i užasno mi je krivo da je ovoliko godina "uzimao" mjesto nekom drugom, potencijalno top veznjaku koji je mogao biti tu umjesto njega.

Nije samo on uzimao mjesto, uzimali su godinama mjesto u sredini terena i Keita i Ox. Užasna, ali baš užasna Kloppova politika da zadrži svu trojicu igrača do kraja ugovora i pusti ih besplatno. Koliko god dobrih stvari napravio za klub, isto je u nekim situacijama i oštetio klub  tim svojim odnosom prema nekim svojim igračima koje je tolerirao do iznemoglosti. Zamislite da smo svo vrijeme umjesto Thiaga imali tog Brunu iz Newcastlea i da smo umjesto Oxa i Keite recimo imali Vitinhu iz Psga. Na tom tragu bi sigurno Edwards bio da nije Klopp radio po svom. Ovo da je Milneru lani i ove godine Matipu htio dat nove ugovore je ništa drugo nego ludost. Hvala mu na svemu, bit će emotivno u nedjelju, ali nekad je stvarno bolje za buducnost da nečem dođe kraj.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #459 : Svibanj 17, 2024, 14:09 »
Što? Taj je još tu?
Nadam se da ga neće morati gurati u počasnom krugu u invalidskim kolicima.  ]:)

Offline Lasko

• Hero Member
  • YNWA
« Odgovori #460 : Svibanj 17, 2024, 14:27 »
Nije samo on uzimao mjesto, uzimali su godinama mjesto u sredini terena i Keita i Ox. Užasna, ali baš užasna Kloppova politika da zadrži svu trojicu igrača do kraja ugovora i pusti ih besplatno. Koliko god dobrih stvari napravio za klub, isto je u nekim situacijama i oštetio klub  tim svojim odnosom prema nekim svojim igračima koje je tolerirao do iznemoglosti. Zamislite da smo svo vrijeme umjesto Thiaga imali tog Brunu iz Newcastlea i da smo umjesto Oxa i Keite recimo imali Vitinhu iz Psga. Na tom tragu bi sigurno Edwards bio da nije Klopp radio po svom. Ovo da je Milneru lani i ove godine Matipu htio dat nove ugovore je ništa drugo nego ludost. Hvala mu na svemu, bit će emotivno u nedjelju, ali nekad je stvarno bolje za buducnost da nečem dođe kraj.

Da, baš smo se sjebali s ovim veznjacima.
"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #461 : Svibanj 17, 2024, 14:57 »
Odličan zaključak  :super

Offline Luis Garcai

• Hero Member
  • R.I.P. Akira Toriyama
« Odgovori #462 : Svibanj 17, 2024, 18:07 »

Keita je Edwardsov transfer, kao sto su Allison, VVD i Thiago Kloppov.

Secam se da sam prije godinu i pol postavio pitanje da li bi Thiaga trebalo prodat, jer je staklen i jer kosta previse. Vecina je bila protiv prodaje, jer njegova klasa znaci puno vise od 200 000 tjedno, i neka ode besplatno.

Sada obrnuta ploca.
Move well, study well, play well, eat well, rest well - That is the turtle master way! One master those arts for health in mind and body, for the ability to live one's life as courageously, uniquely, and energetically as one wishes!

Offline mashaka

• Hero Member
« Odgovori #463 : Svibanj 17, 2024, 18:14 »

Secam se da sam prije godinu i pol postavio pitanje da li bi Thiaga trebalo prodat, jer je staklen i jer kosta previse. Vecina je bila protiv prodaje, jer njegova klasa znaci puno vise od 200 000 tjedno, i neka ode besplatno.

Sada obrnuta ploca.

Ma glupo je sad raspravljat ko je čiji transfer, jer nikad nećemo znat. Ako već možemo tako raspravljat onda su sto posto Kloppovi transferi Diaz, Nunez, Endo, Gakpo. Jeli ijedan od njih igrač za prvih 11? Mislim da nije za ono šta mi želimo. Jesu li igrači za rotaciju i mogu li pomoci, jesu svakako. Ali ekipa se pojačava isključivo sa igračima koji ulaze u prvih 11 i rade razliku, ovi Kloppovi to baš i ne čine. Thiaga smo se trebali riješit još prošlo ljeto, a Keite i Oxa u ljeto 22 i to su te greške koje su napravljene.

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #464 : Svibanj 17, 2024, 20:47 »

Sada obrnuta ploca.

Ovo o "obrnutoj ploci" ovisi tko je sta i u kojem trenutku pisao o njemu.. Kako se s njime slucaj razvijao takav se i dojam slagao.. kako se moze sada gledati na Thiaga bilo kako drugacije nego kao na los transfer? Covjek je odigrao u 4 sezone manje od 50 posto utakmica.. neupitno je njegovo znanje, ali koja je nama i klubu korist znati da on zna, ako to ne moze pokazati jer je staklen?  Vodile su se tu poprilicne diskusije i prije njegovog dolaska ima li smisla taj transfer jer se vrlo dobro znalo da je staklen.. A zadnje sto sam ocekivao nakon Thiaga je uzimanje na posudbu Mela iz Juventusa.. To mi je bio znak da se ekipa zajedno s Kloppom malo pogubila..

Vrijeme kada su kupljeni Allison i Van Dijk koje spominjes je bilo upravo ono kada je taj balans jos funkcionirao izmedju Kloppa i Edwardsa.. Jer isto tako mozes navesti onda i npr. Salaha, Robertsona, Fabinha kao Edwardsove transfere. No nije to poanta. Tko je doveo bolje igrace.. Poanta je upravo uspjesna međusobna suradnja Kloppa i Edwardsa koja je do tog momenta s Thiagom bila ako ne idealna, onda vrlo funkcionalna..