Autor Tema: Thiago #6  (Posjeta: 43098 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
Odg: Thiago #6
« Odgovori #435 : Ožujak 26, 2024, 09:44 »
Steven Gerrard has played more minutes at Anfield (90) than Thiago has for Liverpool this season (0).

:lol

Offline Ivek

• Hero Member
« Odgovori #436 : Ožujak 26, 2024, 10:38 »
Nisam vidio staklenijeg igraca od njega!Jedan Harry Kewell je za njega bio vjecno zdrav!

Offline mashaka

• Hero Member
« Odgovori #437 : Ožujak 26, 2024, 11:50 »
I zbog Thiaga su se zakačili Edwards i Klopp. Izgubili smo Edwardsa u bitnom periodu za nas zbog ovog panja. Treći najgori transfer ikad nakon Carrolla i Keite.

Offline Winx

• Hero Member
« Odgovori #438 : Ožujak 26, 2024, 13:12 »
I zbog Thiaga su se zakačili Edwards i Klopp. Izgubili smo Edwardsa u bitnom periodu za nas zbog ovog panja. Treći najgori transfer ikad nakon Carrolla i Keite.

Joooj, sve OK, ali si ga sada pretjerao oko najgoreg transfera.
Ne da mi se sada tu nabrajati, ali bilo je daleko gorih "must have" igrača koje smo pošto-poto željeli dovesti.

Aquilani, Benteke, Aspas, Balotelli, Marković, Jovanović... ima ih, ne mogu se svih niti sada sjetiti.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #439 : Ožujak 26, 2024, 13:33 »
to su gori igrači, ne mora značiti da su gori i transferi, Thiago nije među 3 najgora transfera sigurno, ali je gori i od nekih pobrojanih, obzirom da je tu već 4 godine ( da nije počeo ni 50 % utakmica u dresu, i da je među najplaćenijim igračima u klubu, te da za njega nećeš dobiti ništa od uloženog)

Offline Lasko

• Hero Member
  • YNWA
« Odgovori #440 : Ožujak 26, 2024, 14:29 »
Ma da smo osvojili onomad LP ili Premiership nitko ne bi spominjao ga u negativnom kontekstu ni koliko je plaćen, isplatio bi se bio. Ovako, jbga. Good riddance na ljeto.
"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Offline mashaka

• Hero Member
« Odgovori #441 : Ožujak 26, 2024, 14:32 »
Po meni je najgori jer je u top 3 najplaćenija igrača u klubu a odigrao je k***c. 60 posto utakmica je propustio zbog ozljeda a ostalih 40 posto je igrao, makar s obzirom na hype koji se stvarao kod njega kad je dolazio po meni nije ispunio očekivanja, sve u svemu nekih 10 ak dobrih tekmi smo dobili od njega i to je to. Po meni je taj period bio u drugom dijelu sezone 21/22, sve ostalo ozljede i tekme bez nekog ozbiljnijeg impacta. Prevara koja je prevarila navijače pimplanjem i tehniciranjem s loptom na zagrijavanjima prije utakmice. Gori je i Balloteli bio od njega ali smo mu dali nogu u guzicu nakon jedne sezone, pa smo to na vrijeme riješili. Ovaj je 4 godina hladio jaja kod nas i bio poslije Salaha i Van Dijka treći na platnom spisku. Što nije u Arabiju, prošlo ljeto otišao.

Offline jon_snow

• Hero Member
« Odgovori #442 : Ožujak 26, 2024, 14:50 »
On kad je igrao igrao je odlicno 90% utakmica, to sto je vecinu vremena out to smo mogli ocekivati i prije nego sto smo ga doveli, ni blizu najgorim transferima, gledam ga kao jednog od boljih veznjaka sto su igrali u Liverpoolu, gust ga je gledati na terenu, magija.

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #443 : Ožujak 26, 2024, 16:41 »
Miješate pojmove “jedan od najgorih transfera” i “jedan od najgorih igrača”. Nitko nije rekao da je los kada je igrao, ali da je vjerojatno među 3 najgora transfera u zadnjih 10 godina - je.
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline jon_snow

• Hero Member
« Odgovori #444 : Ožujak 26, 2024, 21:01 »
Transfere ispod 15. mil ne mozes ni svrstavat među najgore jer ne mozes od takvih nista ni ocekivat, a bilo je bas bas katastrofalnih transfera.. zato cemo usporedit njegovu cijenu i kakve smo igrace dobili za malo manju i vecu cifru 22 mil. - + za koje ja smatram da su gori transferi od njegovog.

Keita 60 mil.
OX 38 mil.
Benteke 46 mil.
Lazar Markovic 25 mil.
Balotelli 20 mil.
Moreno 18 mil.
Sakho 19 mil.
Joe Allen 19 mil.
Downing 22 mil.
Carroll 41 mil.
Aquilani 20 mil.

Daleko je on od top 3.  S tim da su neki transferi iz 11/12 god. da smo tad za iste pare kupili Downinga, a znamo koliko je tad bilo 22 mil a koliko je sad.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #445 : Ožujak 26, 2024, 23:43 »
Na nekima si i skoro vratio ulozeno poput Bentekea. Meni je Ox potcjenjeno katastrofalan ugovor. Precijenjeni englez u zadnjoj godini ugovora, umislio da je Gerrard, a zapravo trkaca kokos, odigrao valjda 10-15 utakmica na nivou, a dali smo za njega 40 miliona, otisao dzaba

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #446 : Ožujak 27, 2024, 08:39 »
Kad je došao, bio je višak na onu momčad koja nije navikla na takvog igrača koji voli cariniti loptu, imali smo što bi Englezi rekli "industrious midfield" gdje je trojac Gini-Hendo-Fabi letio terenom, dodavanjem Thiaga izgubili smo na trci drastično ali dobili bolju kontrolu lopte. Jednostavno se profilom nije uklapao u stil igre, zbog toga ni njegove izvedbe nisu bile onakvima kakve je pružao u Bayernu i Barceloni iako mu je falilo konstantnosti.

Imao je dobrih utakmica, ali mislim da ga se za 10 godina nitko neće sjećati jer recimo MacAlister je u ovoj sezoni odigrao više dobrih utakmica nego je Thiago u cijeloj svojoj karijeri Redsa. Toliko o tome koliko je dobar transfer bio. Hvala mu nizašto i nek mu je sretan put.

Na nekima si i skoro vratio ulozeno poput Bentekea. Meni je Ox potcjenjeno katastrofalan ugovor. Precijenjeni englez u zadnjoj godini ugovora, umislio da je Gerrard, a zapravo trkaca kokos, odigrao valjda 10-15 utakmica na nivou, a dali smo za njega 40 miliona, otisao dzaba
Nedavno sam naletio na članak da je Ox u Arsenalu imao klauzulu po kojoj bi Topnici Southamptonu isplaćivali 20 tisuća funti za svaku utakmicu u kojoj odigra 20+ minuta, zato je većinom ulazio u igru poslije 71. minute.

Offline Winx

• Hero Member
« Odgovori #447 : Ožujak 27, 2024, 12:11 »
Miješate pojmove “jedan od najgorih transfera” i “jedan od najgorih igrača”. Nitko nije rekao da je los kada je igrao, ali da je vjerojatno među 3 najgora transfera u zadnjih 10 godina - je.

To s "najgorim transferima" je u biti jako upitno. Ljudi očito imaju kratko pamćenje, jer u pojedinim sezonama nismo imali nekakav izbor pošto dugi niz godina nismo niti bili neka sjajna prilika igračima za prelazak u naše redove pa se posezalo za vatrogasnim mjerama i "daj što daš".

Puno je lakše ocijeniti što su pravi igrački promašaji.

Offline Lasko

• Hero Member
  • YNWA
« Odgovori #448 : Ožujak 27, 2024, 12:32 »
Trebalo bi napraviti analizu neto troška akvizicije (iznos transfera minus iznos eventualne prodaje plus trošak plaće kroz godine), plus korigirati za stopu inflacije (nogometnu, mislim da Tomkins ima nekakav izračun za to) i staviti naspram igračkog i momčadskog učinka. No i to ostavlja puno toga van konteksta. Primjerice Karius, trošak gotovo nikakav, ali možemo reći da je gotovo isključivi krivac za gubitak LP 2018. Kako to kvantificirati?

Ovako ovlaš, Carroll pada ljudima na pamet kao najgori, ali za njega smo uspjeli povratiti nekakav iznos. Marković s druge strane je čisti gubitak od 20m funti, plus 5 godina na ugovoru. Aquilani mi ozbiljno ulazi u konkureciju, slična priča kao i Marković. Keita je imao puno veći učinak ali je i više koštao. Balotelli je isto ogroman gubitak nanio, pored toga što nikad nije trebao ni kročiti nogom na Anfield. Mislim da su svi redom ozbiljniji promašaji od Carrolla.
"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #449 : Ožujak 27, 2024, 12:37 »
Da, Balotelli mi je i tada kada je potpisao bio glup transfer, ko što mi je s ove tačke gledišta. Apsolutno nisam vidio da taj lik ima ijedne kvalitete kojom bi ga mogao proglasiti bar solidnim napadačem. Nevjerovatno precijenjen.