Anketa

Njegova godina je bila za

1
0 (0%)
2
0 (0%)
3
0 (0%)
4
2 (7.4%)
5
12 (44.4%)
Za drugu godinu trebamo
0 (0%)
- novu prvu opciju
0 (0%)
- njegovu kvalitetnu zamjenu
12 (44.4%)
- nisam siguran
1 (3.7%)

Ukupno Glasova: 14

Glasanje završeno: Lipanj 13, 2019, 11:57

Autor Tema: Sadio Mané #10  (Posjeta: 111138 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online mihovil

• Hero Member
Odg: Sadio Mané #19
« Odgovori #30 : Lipanj 27, 2016, 20:53 »
Nebitno jel Mane ili netko drugi, ovo je užas. Jel moguće da nam najveću težinu u skautingu ima ta njihova statistička moneyball analiza?  :ceka
Je, ovo je strasno. Iako su razlicite verzije price o tome izasle jos i prije, po nekima je statistickom analizom odluceno da nije vrijedan, po nekima je prosao taj dio a pao onda na "ljudima u odboru", po nekima je cak (iako ovo nimalo ne vjerujem, ali kazem svasta se pisalo) pao jer nije imao dovoljno dobre ocjene na manageru (jednom sam to negdje procitao prije nekih 7 mjeseci, neki se novinar malo zaigrao vjerojatno s onom pocetnom vjescu).

Jedna stvar je koristiti statistiku, statisticke analize i nemam apsolutno nista protiv toga, dapace mislim da je danas se sve to dovoljno razvilo da se koristeci na pravi nacin mogu vidjeti neke vrlo korisne stvari, te podrzavam koristenje statistike u scoutingu. No, druga je stvar dopustiti da te statistika preuzme, i ne gledati ju u okviru igre na terenu, odnosno onog eye testa. Nadam se da smo neke stvari naucili iz proslosti i da ce, kako to Luka fino zove, ljudi s laptopima i excelicama, ipak sluziti kao potpora a ne kao kljuc u odlucivanju.

Offline Brna

• Hero Member
« Odgovori #31 : Lipanj 27, 2016, 21:02 »
Je, ovo je strasno. Iako su razlicite verzije price o tome izasle jos i prije, po nekima je statistickom analizom odluceno da nije vrijedan, po nekima je prosao taj dio a pao onda na "ljudima u odboru", po nekima je cak (iako ovo nimalo ne vjerujem, ali kazem svasta se pisalo) pao jer nije imao dovoljno dobre ocjene na manageru (jednom sam to negdje procitao prije nekih 7 mjeseci, neki se novinar malo zaigrao vjerojatno s onom pocetnom vjescu).

Jedna stvar je koristiti statistiku, statisticke analize i nemam apsolutno nista protiv toga, dapace mislim da je danas se sve to dovoljno razvilo da se koristeci na pravi nacin mogu vidjeti neke vrlo korisne stvari, te podrzavam koristenje statistike u scoutingu. No, druga je stvar dopustiti da te statistika preuzme, i ne gledati ju u okviru igre na terenu, odnosno onog eye testa. Nadam se da smo neke stvari naucili iz proslosti i da ce, kako to Luka fino zove, ljudi s laptopima i excelicama, ipak sluziti kao potpora a ne kao kljuc u odlucivanju.
Slažem se, pogotovo s boldanim.

Još bih samo nadodao jednu stvar koju često viđam, a nije baš najspretnije za reći:
Sadio Mane: 51 goals, 36 assists
Eden Hazard: 42 goals, 31 assists
Kad ljudi vide ovakav podatak, prva reakcija je "ah, glupa statistika... statistika bikini...". Točnije je reći "Glupi podatak koji ništa ne govori". Kao što si napisao, znamo da je statistika u mnogim područjima jako bitna potpora u odlučivanju, samo je bitno razlikovati nebitne podatke od bitnih.

Offline Dermonis

• Hero Member
  • Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!!
« Odgovori #32 : Lipanj 27, 2016, 21:12 »
Prvi preduvjet je ispunio ;)
Pa ispunio je dva. Potpisao je za Liverpool i malo je tamnije puti :)

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #33 : Lipanj 27, 2016, 21:46 »
While the transfer committee will have had significant influence, Mane is a player Klopp wants. (Echo)
Mané has been on Klopp’s radar for several years, back when he was in charge of Borussia Dortmund. #lfc (Echo)

It's Klopp driving Liverpool FC summer recruitment drive

German and club have been clear since the start he has final say on players

https://t.co/ZT4zNCCn7b
Never miss a good chance to shut up.

Offline lukari

• Hero Member
« Odgovori #34 : Lipanj 27, 2016, 22:29 »
Ajde Sadio nadmaši još jednog dragulja iz Senegala koji je bio kod nas

Klopp ga je htio , Klopo odgovara.
Za manje para bi ga i ja kupio ,ali ako je on primary target  :roll
“When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there.” - Steven Gerrard ♥

Offline Zlopasha

• Hero Member
« Odgovori #35 : Lipanj 27, 2016, 22:48 »
Trebalo nam je krilo, dobilo smo krilo i to dobro.
Da je masno plaćen, jeste, ali iskreno nije me toliko briga ako je igrač koji nam treba i koji igra kako mislimo igrati.
Pretplatiti Bentekea i Carrolla je tuga i jad, preplatiti igrača kakav nam treba je nekako lakše progutati.

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #36 : Lipanj 27, 2016, 23:37 »
Još bih samo nadodao jednu stvar koju često viđam, a nije baš najspretnije za reći:
Sadio Mane: 51 goals, 36 assists
Eden Hazard: 42 goals, 31 assists
Treba reći kako je Mane više od pola te statistike ostvario u jednoj sezoni u Austriji dok je Hazard igrao 3 godine u BPL. Naravno da nije beznačajno kad vidiš da je netko zabio 20 golova i imao 15 asistencija, al ipak taj podatak treba uzeti s rezervom jer se ipak radi o ligi od koje je i BH Premijer liga konkurentnija.

Ako ništa, barem ćemo smanjiti broj Engleza i luzerskog mentaliteta u momčadi njegovim dolaskom. #lallanaout

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #37 : Lipanj 27, 2016, 23:46 »
Ako ništa, barem ćemo smanjiti broj Engleza i luzerskog mentaliteta u momčadi njegovim dolaskom. #lallanaout

Da, zamijenit cemo ih africkim bolimek***c ili propuhuglavi mentalitetom.

Offline Brna

• Hero Member
« Odgovori #38 : Lipanj 27, 2016, 23:55 »
Treba reći kako je Mane više od pola te statistike ostvario u jednoj sezoni u Austriji dok je Hazard igrao 3 godine u BPL. Naravno da nije beznačajno kad vidiš da je netko zabio 20 golova i imao 15 asistencija, al ipak taj podatak treba uzeti s rezervom jer se ipak radi o ligi od koje je i BH Premijer liga konkurentnija.

Naravno, ispod sam napisao da je ovo primjer glupog podatka.

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #39 : Lipanj 27, 2016, 23:56 »
Da, zamijenit cemo ih africkim bolimek***c ili propuhuglavi mentalitetom.
Nema veze. Najbolje smo izgledali kad ne bi imali više od 3 Engleza u prvoj postavi.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #40 : Lipanj 27, 2016, 23:56 »
Naravno, ispod sam napisao da je ovo primjer glupog podatka.

To je maknuo da ispadne pametniji. :D

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #41 : Lipanj 27, 2016, 23:57 »
Nema veze. Najbolje smo izgledali kad ne bi imali više od 3 Engleza u prvoj postavi.

Johnson, Flanagan, Gerrard, Henderson, Sterling i Sturridge?

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #42 : Lipanj 27, 2016, 23:59 »
Johnson, Flanagan, Gerrard, Henderson, Sterling i Sturridge?
I što nam je to donijelo ? :D

Valjda su trofeji ono što se broji....

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #43 : Lipanj 28, 2016, 00:00 »
I što nam je to donijelo ? :D

Valjda su trofeji ono što se broji....

Tada smo najbolje izgledali. To je ono što si napisao. :)

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #44 : Lipanj 28, 2016, 00:03 »
Tada smo najbolje izgledali. To je ono što si napisao. :)
Zavisi iz koje perspektive gledaš. Ono jest čudo sezona, al za mene je ipak bolji period 2005.-2009. jer smo duže vremena bili vrhunski i tu dobru igru okrunili s 2 trofeja i onim 2.mjestom