Da, kao sto je netko gore napisao, ovo zapravo za sada nije lose. Coutinho ce imati s kime igrati prema naprijed, a iza njih su radilice Hendo, Milner i Can. Moram priznati da Firmina nikad nisam pratio ni gledao, mozda par utakmica Bundeslige ali nedovoljno za nekakav veci sud. Nemam zapravo pojma o kakvom se igracu radi, ali neke stvari se daju nagovijestiti.
Ali jedna stvar, a vidim da nitko to ne spominje. S obzirom da ovaj momak moze igrati i spicu po potrebi, mada mislim da to nije jedan od razloga zasto smo ga doveli, postavlja se pitanje hocemo li mi uopce ici po napadaca ovo ljeto. Imamo Sturridgea, Origija, Ingsa + mislim da nema sanse da se rijesimo i Lamberta i Borinija i Balotellija (kojem bi btw. dao jos jednu sezonu ovdje). Dakle to su 3-4 napadaca za jedno mjesto u spici, ako cemo igrati postavu kakvu mnogi predvidaju ovdje (4-2-3-1, 4-3-2-1 ili bilo koju drugu sa jednim pravim spicem) to je dovoljan broj. E sada, ako dovedemo kapitalca (a uvjet za to je da prodamo trojac BBL) opet imamo guzvu u napadu jer je pretpostavka da ce taj kapitalac igrati, a onda na klupi imas Sturridgea, Origija i Ingsa.
Sto zelim reci? Ne treba nam bezvezno gomilanje igraca. Ovaj transfer recimo nije bio akutno potreban. Doveli smo igraca koji igra poziciju koja je vec dobro popunjena u momcadi i gdje igra nas najbolji igrac. Ali ajde, ovo je mozda znak da smo spremni trositi veliko. Ono sto bih ja napravio u situaciji da dovedemo tog toliko trazenog napadaca;
1. poslao bih Origija na jos jednu posudbu, po mogucnosti da ostane u ligi, netko tipa Lester ili Newcastle bi bili idealni. Jos je suvise mlad, a mislim da ce preveliki teret biti stavljen na njegova ledja. Sezone posudbe u nekom od prvoligasa bi bila jako, jako dobra stvar.
2. Ingsa, koji je moze se reci sada vec navikao na Englesku i Premiership, bi koristio kao tog treceg napadaca i opciju s klupe. Po meni, bolje on nego Origi.
3. ostali bi Sturridge + taj novi napadac koji bi se borili sa mjesto u pocetnoj postavi
4. u najgorem slucaju (uvjetno receno s obzirom na prikazano u nasem dresu) tu je i nadam se Balotelli kao nekakva "cetvrta opcija". Kazem nadam se jer bolje Balotelli nego Borini i Lambert koji ne mogu u Dinamu igrati.
S ovim bi dakle rascistili guzvu u napadu, naravno ako bi igrali ovu formaciju s jednim pravim napadacem. Naravno, vidit cemo kako ce se to do pocetka sezone sve sloziti.
Cijena ovog transfera me ne brine toliko, trziste diktira cijenu, znate jako dobro kao i ja da se ovakve igrace (talente, seksi imena i Brazilce) naveliko placa zadnjih sada vec desetak godina. Takvo je vrijeme, rijetko ce se dogoditi neki bargain transfer, jos rjeđe kod nas.