S prvim boldanim se apsolutno slažem ali zamisli situaciju u slučaju Adamova dolaska (jer mogućnost prodaje Raula ili Lucasa gledam isključivo kroz eventualni dolazak Adama). Henderson, Adam, Gerrard, Spearing, Raul, Lucas, Shelvey i Poulsen koji vjerovatno ide al eto napomenit ću ga dok ga se ne riješimo. Dakle imamo 7 igrača koji konkuriraju za 3 mjesta (2 srednja vezna + vjerovatna polušpica koju može igrati i Suarez jer sam uvjerenja da ćemo igrati samo s jednim napadačem). Ne kažem da će biti prodaje ali iz ovog pogleda to mi ne izgleda nemoguće i nebi stavio ruku u vatru da neko neće biti prodan!?
A ovo u vezi igranja?! hoće li Henderson igrati u narednoj sezoni ili ne?! Ja smatram da će on imati puno veću ulogu nego što si napisao. On je po meni daleko bolji igrač od Spearinga (ne mislim tolko tu na borbenost ili voljni momenat nego čisto gledano s "igračke strane", ima bolji udarac, pass, ideju, kreativnost, dribling, prvi korak) i uvjerenja sam da će se s lakoćom nametnut Kennyu i da će se on poprilično naigrati ove sezone. Ne kupuješ igrača od 10+ milja da ti sjedi na klupi Uostalom, Liverpool jednostavno nema vremena za čekanje tih talenata da sazriju i proigraju neke 2-3 sezone, nama treba rezultat ODMAH
Vidis od tih 7 nabrojanih igraca, ja iskreno ocekujem da:
1. Spearing - bude ili prodan ili poslan na posudbu, jer u nacelu se nece bas naigrati ukoliko ostane u klubu, al opet ko zna...
2. Shealvy - dolaskom Hendersona, vrlo lako moguce da ce biti poslan na posudbu u neki drugoligaski klub, gde ce imati vise vremena za rad i usavrsavanje svoje igre.
3. Poulsen da bude prodat.
4. Da nam sredinu cine Meireles, Gerrard, Lucas, Henderson i mozda Adam (koji je za sada samo nagadjanje). Jer Meireles se pokazao kao mnogo bolji igrac u napadackom smislu, ima odlican udarac, dobro cita igru i odlicno se ubacuje iz drugog plana. Lucas i Adam bi navodno trebali drzati sredinu, a Gerrard i Meireles da rotiraju napred. U proteklih par nedelja videli smo da mozemo i bez Gerrarda da igramo i da ne ovisimo iskljucivo o njemu. A i sam je izjavio da ce igrati do svoje 33 godine, znaci u vrh glave jos sledecu sezonu. Meireles je mladji i nebi ga bilo pametno prodavati, dodatni plus je taj sto se odlicno uklopio u sistem.
Ja ostajem pri svome sto sam rekao za Jordana, kupnja igraca od 20 godina ne znaci i nuzno da ce i provesti svaki minut na terenu i da ce biti pokretacka snaga ekipe, ne jos dok su u timu Gerrard i Meireles. U napadackom kreativnom smislu, Gerrard i Meireles nam trebaju, u nekoliko utakmica ove sezone posebno nakon utakmica EL, vidjelo se da nam treba svezine i da nam se sredina muci. Tako da ukoliko i zadrzimo 7 centralnih veznih na okupu, to nevidim kao manu, vec kao prednost.