Većina plače za Aquilanijem.
I vjerujem da je to iz jednog jedinog razloga. A to je taj što svi redom vjeruju da bi nam Aqua donio toliko potrebnu kreativnost u veznom redu koja nam toliko fali.
Ja pak mislim da uz te konstantne probleme šta sa manjim šta sa većim ozljedama, je problem upravo ta njegova igra s loptom u nogama i "kreativnost" koju posjeduje. Plus šta mu ni obavezna igra u obrani baš ne leži najbolje.
No, vraćam se na "kreativnost" i zašto mislim da ga se treneri rješavaju. Je, Alberto je za sve naše veznjake melem za oči. Slažem se. Ali, Aquilani tim svojim načinom igre jako puno carini loptu, ima po dva tri dodira viška više s loptom nego bi trebao imati. Ima on pametnu loptu s očima, ali puno i previše mu vremena treba da je odigra, a to kratko, ali za nogomet dugo vrijeme dok je ima u nogama je predugo očigledno čak i za talijanske klubove, a gdje onda ne bi bilo za EPL gdje se igra presing s Marsa za talijane.
Lijepo je viditi jedan njegov klasan potez (dodavanje), no da bi gurnuo u prostor jednu loptu u toj svojoj sporoći, najprije će u okretanju triput dopustiti da ga protivnici stisnu i da je primoran odigrati prisilno u nazad, a još će i dva tri puta po utakmici izbubiti loptu u svojoj trećini igrališta.
Aqua bi mogao proći u Firenci, nema tamo nekog turbo presinga, što na terenu, što izvan njega, i tu bi on čak i mogao proigrati.
Čak me s ovim svojim izborom klubova ga mogao usporediti s Saviolom koji se uvijek gurao u top class klubove precjenjujući sam sebe a na kraju je jedino što je igrao dobro bilo u "manjim" klubovima.