Ne bih se u potpunosti složio. Činjenica jest da se zna da je mlađi Mamić nesmjenjiv pa se onda i igrači više i jače zalažu, trude, bore, pa onda neke njihove kvalitete brže i lakše dođu do izražaja što je bilo vidljivo u drugom susretu protiv Austrije. No, upravo u tom susretu utakmicu je izgubio upravo Mamić preranim vađenjem svih iole ofenzivnijih igrača. Slično je ponovio u drugoj utakmici s Čornomorcem.
Time sto sam rekao da je pokazao vise od svih domacih opcija nisam rekao da je odlican trener, samo kazem da je u ovo malo utakmica pokazao neke naznake da bi mozda mogao biti dobar trener i da je bolji izbor od raznih Jurcica, Mrsica i Pamica... On je apsolutno izgubio prolaz od Austrije vadenjem svih spica i onom zadnjom izmjenom Soudani-Leko, no misli li iko da bi Dinamo uopce bio u situaciji da 15 min prije kraja ima prolaz da je tu utakmicu vodio Jurcic? Druga utakmica protiv Černomorca je vrlo slicna ali opet ima dvije manje razlike: 1. ozljeda Pinta, koje da nije bilo siguran sam da bi mi tu utakmicu pobjedili i 2. 2 utakmice s Hajdukom u iducih 6 dana, koje da su prosle drukcije su mogle potpuno unistiti Dinamovu sezonu, pa su neke odluke donosene i u skladu s time.
Da se vratim na Zorana Mamića - u kontekstu razvoja situacije, zbog čega je onda klubu trebao eksperiment s Ivankovićem, osobito one igre hoće-neće, trenerom koji je imao kredibilitet, ali ga je (opravdano ili ne, nije sada ni bitno) izgubio već svojim prvim povratkom u Dinamo? Nije li onda Zoran trebao ostati i nakon Austrije - pa što napravi, napravi. Možda bi i ta prva utakmica s Črnomorcem ispala drugačije da su igrači znali da je na klupi "nesmjenjivi"?
Apsolutno nije trebao. To je cak i veca greska od Jurcica. No vjerojatno ni sam Zoki nije htio bas sjesti na klupu, i ovaj drugi put se jako dvoumio i da nije bilo Hajduka u kupu cisto sumnjam da bi ostao, a i od javnosti ce ovo bit percipirano kao jedan u nizu nepopularnih poteza kojim braca Mamic vladaju u klubu pa se zato vjerojatno i pokusalo s nekom javnosti prihvatljivijom i ljepsom opcijom (Magath).
Načelno, svi već dugo zazivamo nekakav trenerski kontinuitet na Dinamovoj klupi i ako je Zoran Mamić jedini koji ga može donijeti - onda neka on bude taj. Ali da će to funkcionirati u ključnim utakmicama protiv "Malmöa", "Austrija" i "Maribora" kada se odlučuje LP ili EL - ne bih se kladio. Da će kao menadžer napraviti ono što je propustio kao športski direktor koji je stalno sjedio na klupi kluba (dakle dovesti stopera odmah, a ne kad i ako bude LP) - opet se ne bih kladio. Nadam se da mu je Jurčić rekao: "Ne treba stoper, budemo mi ove nakantali, pa onda dovedemo neko giga-ime!", a Zoran rekao: "Dobro, ti si trener i imaš bolji uvid od mene, neću ti se miješati u posao, predma bih ga ja doveo odmah", ali slaba mi je to nada.
Za stopera mu Jurcic nije rekao, ali za desnog beka je Kruno rekao: bude Jerko igrao desnog beka kad Pinto nece moc. Vrhunska odluka Kruno, vrhunska, sva sreca pa sam ove sezone mogao jos par puta pogledati Jerka Leku i to ni manje ni vise nego na desnom beku, hvala ti. Siguran sam da mu i Dja Dje isto zahvaljuje.
Mozda bas to sto ovaj put je on glavni i odgovorni, sto nema nekog treceg na kojeg se moze prebaciti odgovornost i napravi ono sto je do sada propustio kao sportski direktor. Mozda ovaj put prije kvalifikacija kaze: Gle, meni ce svi j**** mater ako Zelenika primi gol ili Simunovic kiksa, pa ajmo ipak sad dovest nekog boljeg a ne cekat eventualnu LP. Nebi bilo prvi put da ljudi bolje reagiraju kad su oni direktno odgovorni nego kad postoji disperzija odgovornosti.
Volio bi da postoji neko ime u Hrvatskoj za koje bi mogao reci: on je dobar trener za Dinamo i on moze donijeti kontinuitet, igru i rezultat u Dinamo. Na zalost takvog nema. Volio bi da strana imena za koje bi to mogao reci zele doci u Dinamo, na zalost nisam siguran koliko takvih ima. Uzevsi to u obzir, uzevsi u obzir razliku izmedu igre Dinama danas i pod Krunom i Ivankovicem, bez obzira na sve greske koje je Zoki napravio i sigurno ce raditi, jer ih svaki trener pocetnik radi, mislim da je ovo najlogicniji potez.
ma jasno. a lokomotiva nije dinamo
Do kud mislis da ide to famozno zdravkovo slaganje momcadi? Mislis li da se to sreduje tako da Zdravko na razgovoru s Ivankovicem prije potpisa ugovora kaze: Mali Halilovic je nas potencijalno najvrijedniji igrac, treba ga se isforsirat kad god je to moguce, dat mu sto vise prilike i razvit ga se sto bolje...
Ili mislis da Zdravko jutro prije utakmice kaze: Slusaj Branko/Zoki/Kruno, danas cemo igrati ipak s dva zadnja vezna, krilima na suprotnim stranama da mogu ulaziti na udrac, Copom u spici jer me Beqiraj jucer naljutio, a stopere nek ti igraju Simunovic i Calusic. Halilovica uvedi u 63. minuti jer bas tad dolazi frajer iz Milana ga vidjet, ne moze ranije jer ima neki sastanak prije toga.
Ako mislis prvo onda si u pravu, ako mislis drugo nisi. Prvo je najnormalnije i u svakom normalnom klubu to nebi ni trebao govorit, nego je to treneru jasno. A kako Ivankovic odradi to? Uvede Halilovica na poljudu di je Dinamo razbijen, gubi 2-0 i di mali apsolutno nista ne moze napraviti, nakon toga ga se jos vise popljuje, malom jos vise padne samopouzdanje i dogada se lose-lose situacija i za Dinamo i za Halilovica.
Zoki ga uvede isto protiv Hajduka, ali kad Dinamo vodi 4-0 i potpuno razbija Hajduk, mali zabije, postaje najmladi strijelac na derbiju ikad, sutra napokon jedan pozitivan clanak o njemu, malom se malo vrati samopouzdanje, iduce dvije utakmice starta, Dinamo obje pobjedi a on je medu najboljim igracima. On igra bolje i razvija se, skautima se vise svida i dolazis do win-win situacije.