Anketa

pa da vidimo kako to izgleda, u HNL-u navijam za:

Cibalija
2 (6.5%)
C. Sesvete
0 (0%)
Dinamo
7 (22.6%)
Hajduk
5 (16.1%)
Inter
0 (0%)
Istra
0 (0%)
Karlovac
1 (3.2%)
Lokomotiva
0 (0%)
Međimurje
1 (3.2%)
Osijek
2 (6.5%)
Rijeka
5 (16.1%)
S. Belupo
0 (0%)
Šibenik
1 (3.2%)
Varteks
0 (0%)
Zadar
2 (6.5%)
Zagreb
1 (3.2%)
Drugo
4 (12.9%)

Ukupno Glasova: 31

Glasanje završeno: Prosinac 04, 2009, 20:17

Autor Tema: 1.HNL  (Posjeta: 285757 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online mihovil

• Hero Member
Odg: 1.HNL
« Odgovori #3330 : Prosinac 16, 2013, 22:19 »
Zoki je po meni ove sezone pokazao vise od svih nasih trenera i znalaca, ako uzmemo u obzir da se neko kvalitetno strano rijesenje nije moglo dovest onda je za mene ovo potpuno logican i dobar  potez

Zdravko i officialy trener Dinama,ovako je samo bio iz "sjene"
Upravo suprotno, ovime je Zdravko nikad manje trener :)

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
« Odgovori #3331 : Prosinac 16, 2013, 23:21 »

ma jasno. a lokomotiva nije dinamo
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #3332 : Prosinac 16, 2013, 23:49 »
Znači Zoran prvi trener u Dinamu koji je preživio kraj sezone.  :D A onda ga nakon dvije sezone i šokantnog poraza od Sligo Roversa u zadnjem pretkolu LP zamjenjuje Mirko Barišić.

Offline Laslo

• Hero Member
  • Credo!
« Odgovori #3333 : Prosinac 17, 2013, 09:04 »
Zoki je po meni ove sezone pokazao vise od svih nasih trenera i znalaca, ako uzmemo u obzir da se neko kvalitetno strano rijesenje nije moglo dovest onda je za mene ovo potpuno logican i dobar  potez

Ne bih se u potpunosti složio. Činjenica jest da se zna da je mlađi Mamić nesmjenjiv pa se onda i igrači više i jače zalažu, trude, bore, pa onda neke njihove kvalitete brže i lakše dođu do izražaja što je bilo vidljivo u drugom susretu protiv Austrije. No, upravo u tom susretu utakmicu je izgubio upravo Mamić preranim vađenjem svih iole ofenzivnijih igrača. Slično je ponovio u drugoj utakmici s Čornomorcem. Takve stvari su Dinamu - psihički potpuno blokiranoj ekipi - od krucijalne važnosti. Možda bi da su prošli Austriju nakon neočekivanog preokreta dobili na tom psihološkom planu i potom pružili u LP jači otpor nego li lani i preklani.

Ova je euro-sezona jasno pokazala kako detalji odlučuju: prvo im se dogodilo to s golmanom (Miglioreom) što se onda nadovezalo na susrete s Austrijom gdje Zelenika i Sandomierski nisu obranili niti jedan udarac, a barem dva gola (jedan u ZG i drugi u Beču) idu direktno na dušu svakoga od njih. Također u toj drugoj utakmici s Austrijom jasno se pokazala slaba defanzivna igra i nedostatak još jednog stopera (gdje je sad taj potencijal Šimunovića? ne igra ni protiv Zadra, a igrao je kvalifikacije za LP) kojeg se očito kanilo nabaviti po ulasku u skupine. Osim što bi to opet za sobom povlačilo neuigranost i pacerske golove kakvih smo se nagledali u prethodna dva izdanja LP, to je direktno utjecalo i na igre u Euroligi za koju se opet olako mislilo "lako ćemo" pa se momčad nije pojačala gdje je najviše trebala. Nadalje, kao što sam bio upozoravao još i lani kad se zazivalo ispadanje iz kvalifikacija za LP i ulazak u Euroligu gdje bi "Dinamo trebao šamarati sve redom" - put do Eurolige (ukoliko je Dinamo prvak) vodi preko ispadanja od "tamo nekog" i značajnog psihološkog šoka. Ove godine je čak naizlged bila savršena prilika sa ždrijebom - prva utakmica doma protiv "objektivno" najslabije ekipe skupine i kada se tu pokleklo - daljnji razvoj situacija je je bio jasan.

Da se vratim na Zorana Mamića - u kontekstu razvoja situacije, zbog čega je onda klubu trebao eksperiment s Ivankovićem, osobito one igre hoće-neće, trenerom koji je imao kredibilitet, ali ga je (opravdano ili ne, nije sada ni bitno) izgubio već svojim prvim povratkom u Dinamo? Nije li onda Zoran trebao ostati i nakon Austrije - pa što napravi, napravi. Možda bi i ta prva utakmica s Črnomorcem ispala drugačije da su igrači znali da je na klupi "nesmjenjivi"?

Načelno, svi već dugo zazivamo nekakav trenerski kontinuitet na Dinamovoj klupi i ako je Zoran Mamić jedini koji ga može donijeti - onda neka on bude taj. Ali da će to funkcionirati u ključnim utakmicama protiv "Malmöa", "Austrija" i "Maribora" kada se odlučuje LP ili EL - ne bih se kladio. Da će kao menadžer napraviti ono što je propustio kao športski direktor koji je stalno sjedio na klupi kluba (dakle dovesti stopera odmah, a ne kad i ako bude LP) - opet se ne bih kladio. Nadam se da mu je Jurčić rekao: "Ne treba stoper, budemo mi ove nakantali, pa onda dovedemo neko giga-ime!", a Zoran rekao: "Dobro, ti si trener i imaš bolji uvid od mene, neću ti se miješati u posao, predma bih ga ja doveo odmah", ali slaba mi je to nada.
Gwlad, gwlad, pleidiol wyf i'm gwlad.

Legum servi sumus ut liberi esse possimus!

Uostalom, mislim da bi hrvatskim izbornikom trebao biti stranac!

Online mihovil

• Hero Member
« Odgovori #3334 : Prosinac 17, 2013, 13:26 »
Ne bih se u potpunosti složio. Činjenica jest da se zna da je mlađi Mamić nesmjenjiv pa se onda i igrači više i jače zalažu, trude, bore, pa onda neke njihove kvalitete brže i lakše dođu do izražaja što je bilo vidljivo u drugom susretu protiv Austrije. No, upravo u tom susretu utakmicu je izgubio upravo Mamić preranim vađenjem svih iole ofenzivnijih igrača. Slično je ponovio u drugoj utakmici s Čornomorcem.
Time sto sam rekao da je pokazao vise od svih domacih opcija nisam rekao da je odlican trener, samo kazem da je u ovo malo utakmica pokazao neke naznake da bi mozda mogao biti dobar trener i da je bolji izbor od raznih Jurcica, Mrsica i Pamica... On je apsolutno izgubio prolaz od Austrije vadenjem svih spica i onom zadnjom izmjenom Soudani-Leko, no misli li iko da bi Dinamo uopce bio u situaciji da 15 min prije kraja ima prolaz da je tu utakmicu vodio Jurcic? Druga utakmica protiv Černomorca je vrlo slicna ali opet ima dvije manje razlike: 1. ozljeda Pinta, koje da nije bilo siguran sam da bi mi tu utakmicu pobjedili i 2. 2 utakmice s Hajdukom u iducih 6 dana, koje da su prosle drukcije su mogle potpuno unistiti Dinamovu sezonu, pa su neke odluke donosene i u skladu s time.

Da se vratim na Zorana Mamića - u kontekstu razvoja situacije, zbog čega je onda klubu trebao eksperiment s Ivankovićem, osobito one igre hoće-neće, trenerom koji je imao kredibilitet, ali ga je (opravdano ili ne, nije sada ni bitno) izgubio već svojim prvim povratkom u Dinamo? Nije li onda Zoran trebao ostati i nakon Austrije - pa što napravi, napravi. Možda bi i ta prva utakmica s Črnomorcem ispala drugačije da su igrači znali da je na klupi "nesmjenjivi"?
Apsolutno nije trebao. To je cak i veca greska od Jurcica. No vjerojatno ni sam Zoki nije htio bas sjesti na klupu, i ovaj drugi put se jako dvoumio i da nije bilo Hajduka u kupu cisto sumnjam da bi ostao, a i od javnosti ce ovo bit percipirano kao jedan u nizu nepopularnih poteza kojim braca Mamic vladaju u klubu pa se zato vjerojatno i pokusalo s nekom javnosti prihvatljivijom i ljepsom opcijom (Magath).

Načelno, svi već dugo zazivamo nekakav trenerski kontinuitet na Dinamovoj klupi i ako je Zoran Mamić jedini koji ga može donijeti - onda neka on bude taj. Ali da će to funkcionirati u ključnim utakmicama protiv "Malmöa", "Austrija" i "Maribora" kada se odlučuje LP ili EL - ne bih se kladio. Da će kao menadžer napraviti ono što je propustio kao športski direktor koji je stalno sjedio na klupi kluba (dakle dovesti stopera odmah, a ne kad i ako bude LP) - opet se ne bih kladio. Nadam se da mu je Jurčić rekao: "Ne treba stoper, budemo mi ove nakantali, pa onda dovedemo neko giga-ime!", a Zoran rekao: "Dobro, ti si trener i imaš bolji uvid od mene, neću ti se miješati u posao, predma bih ga ja doveo odmah", ali slaba mi je to nada.
Za stopera mu Jurcic nije rekao, ali za desnog beka je Kruno rekao: bude Jerko igrao desnog beka kad Pinto nece moc. Vrhunska odluka Kruno, vrhunska, sva sreca pa sam ove sezone mogao jos par puta pogledati Jerka Leku i to ni manje ni vise nego na desnom beku, hvala ti. Siguran sam da mu i Dja Dje isto zahvaljuje.

Mozda bas to sto ovaj put je on glavni i odgovorni, sto nema nekog treceg na kojeg se moze prebaciti odgovornost i napravi ono sto je do sada propustio kao sportski direktor. Mozda ovaj put prije kvalifikacija kaze: Gle, meni ce svi j**** mater ako Zelenika primi gol ili Simunovic kiksa, pa ajmo ipak sad dovest nekog boljeg a ne cekat eventualnu LP. Nebi bilo prvi put da ljudi bolje reagiraju kad su oni direktno odgovorni nego kad postoji disperzija odgovornosti.

Volio bi da postoji neko ime u Hrvatskoj za koje bi mogao reci: on je dobar trener za Dinamo i on moze donijeti kontinuitet, igru i rezultat u Dinamo. Na zalost takvog nema. Volio bi da strana imena za koje bi to mogao reci zele doci u Dinamo, na zalost nisam siguran koliko takvih ima. Uzevsi to u obzir, uzevsi u obzir razliku izmedu igre Dinama danas i pod Krunom i Ivankovicem, bez obzira na sve greske koje je Zoki napravio i sigurno ce raditi, jer ih svaki trener pocetnik radi, mislim da je ovo najlogicniji potez.

ma jasno. a lokomotiva nije dinamo
Do kud mislis da ide to famozno zdravkovo slaganje momcadi? Mislis li da se to sreduje tako da Zdravko na razgovoru s Ivankovicem prije potpisa ugovora kaze: Mali Halilovic je nas potencijalno najvrijedniji igrac, treba ga se isforsirat kad god je to moguce, dat mu sto vise prilike i razvit ga se sto bolje...
Ili mislis da Zdravko jutro prije utakmice kaze: Slusaj Branko/Zoki/Kruno, danas cemo igrati ipak s dva zadnja vezna, krilima na suprotnim stranama da mogu ulaziti na udrac, Copom u spici jer me Beqiraj jucer naljutio, a stopere nek ti igraju Simunovic i Calusic. Halilovica uvedi u 63. minuti jer bas tad dolazi frajer iz Milana ga vidjet, ne moze ranije jer ima neki sastanak prije toga.

Ako mislis prvo onda si u pravu, ako mislis drugo nisi. Prvo je najnormalnije i u svakom normalnom klubu to nebi ni trebao govorit, nego je to treneru jasno. A kako Ivankovic odradi to? Uvede Halilovica na poljudu di je Dinamo razbijen, gubi 2-0 i di mali apsolutno nista ne moze napraviti, nakon toga ga se jos vise popljuje, malom jos vise padne samopouzdanje i dogada se lose-lose situacija i za Dinamo i za Halilovica.

Zoki ga uvede isto protiv Hajduka, ali kad Dinamo vodi 4-0 i potpuno razbija Hajduk, mali zabije, postaje najmladi strijelac na derbiju ikad, sutra napokon jedan pozitivan clanak o njemu, malom se malo vrati samopouzdanje, iduce dvije utakmice starta, Dinamo obje pobjedi a on je medu najboljim igracima. On igra bolje i razvija se, skautima se vise svida i dolazis do win-win situacije.

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
« Odgovori #3335 : Prosinac 17, 2013, 13:57 »
Do kud mislis da ide to famozno zdravkovo slaganje momcadi? Mislis li da se to sreduje tako da Zdravko na razgovoru s Ivankovicem prije potpisa ugovora kaze: Mali Halilovic je nas potencijalno najvrijedniji igrac, treba ga se isforsirat kad god je to moguce, dat mu sto vise prilike i razvit ga se sto bolje...
Ili mislis da Zdravko jutro prije utakmice kaze: Slusaj Branko/Zoki/Kruno, danas cemo igrati ipak s dva zadnja vezna, krilima na suprotnim stranama da mogu ulaziti na udrac, Copom u spici jer me Beqiraj jucer naljutio, a stopere nek ti igraju Simunovic i Calusic. Halilovica uvedi u 63. minuti jer bas tad dolazi frajer iz Milana ga vidjet, ne moze ranije jer ima neki sastanak prije toga.

Ako mislis prvo onda si u pravu, ako mislis drugo nisi. Prvo je najnormalnije i u svakom normalnom klubu to nebi ni trebao govorit, nego je to treneru jasno. A kako Ivankovic odradi to? Uvede Halilovica na poljudu di je Dinamo razbijen, gubi 2-0 i di mali apsolutno nista ne moze napraviti, nakon toga ga se jos vise popljuje, malom jos vise padne samopouzdanje i dogada se lose-lose situacija i za Dinamo i za Halilovica.

Zoki ga uvede isto protiv Hajduka, ali kad Dinamo vodi 4-0 i potpuno razbija Hajduk, mali zabije, postaje najmladi strijelac na derbiju ikad, sutra napokon jedan pozitivan clanak o njemu, malom se malo vrati samopouzdanje, iduce dvije utakmice starta, Dinamo obje pobjedi a on je medu najboljim igracima. On igra bolje i razvija se, skautima se vise svida i dolazis do win-win situacije.

prije svega, podatak tko i na koji nacin slaze dinamovu momcad nemam. nemas ga ni ti pa je bespredmetno nagadjat i donosit nekakve zakljucke a pogotovo odredjivat tko je na temelju tih istih zakljucaka u pravu ili ne. uopce nisam ni ulazio u to tko i na koji nacin ju slaze, samo si rekao da je ovim potezom 'zdravko nikad manje trener' sto je mozda ako se gleda izrazito uska slika i tocno - ali ako se gleda velika potpuno pogresno
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #3336 : Prosinac 17, 2013, 15:38 »
Gledajući zadnjih godina Dinamo shvatio sam nakon 123912039 odigranih utakmica i isto toliko razočaranja da ovom Dinamu definitivno rezultat nije za prvom mjestu. Da je, davno bi doveden vrhunski stručnjak (barem rang Halilhodžića) i dali bi mu barem dvije sezone da pokuša napraviti nešto od Dinama. Naravno, da Dinamo ima bolje rezultate bila bi to velika reklama za dinamove igrače, ali da bi se rezultati napravili na klupi mora biti stručnjak kojem će igrati igrači koji odgovaraju sustavu i njegovim željama, a ne igrači koji jednostavno trebaju igrati jer bi se za njih sljedeće ljeto moglo dobiti milijun eura više. Očito je Zdravko između te dvije opcije izabrao ovu jednostavniju.
Što se tiče Zorana, samo budala može reći da će Zdravko imati manji utjecaj (bez uvrede za ovo budala). Zoran i Zdravko imaju isti interes u svemu tome i naravno da će identično razmišljati...

Offline Ozz

• Hero Member
  • Stade sve,samo život prođe...
« Zadnja izmjena: Prosinac 28, 2013, 11:38 Ozz »

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
Never miss a good chance to shut up.

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #3339 : Siječanj 08, 2014, 15:26 »
Ja nikada nisam čuo za tog igrača... do sada.

His job here is done. ;)
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #3340 : Siječanj 08, 2014, 22:25 »
Možda da proba prvo zaustaviti velemajstore iz Chernomoretsa i Ludogoretsa.

Online mihovil

• Hero Member
« Odgovori #3341 : Siječanj 08, 2014, 22:27 »
Možda da proba prvo zaustaviti velemajstore iz Chernomoretsa i Ludogoretsa.
Oni mu nisu prava motivacija  :D

Offline Ozz

• Hero Member
  • Stade sve,samo život prođe...
« Odgovori #3342 : Siječanj 17, 2014, 14:24 »

Offline mrdokic911

• Hero Member
« Odgovori #3343 : Siječanj 17, 2014, 14:30 »
Nepravomoćna je, stigne se Zdravko žaliti...
"Never interrupt your enemy when he is making a mistake." - Napoleon

"One has a moral responsibility to disobey unjust laws." - Rev. Dr. Martin Luther King, Jr.

Offline boo razzer

• Hero Member
  • Ora et labora!
« Odgovori #3344 : Siječanj 17, 2014, 15:20 »
http://www.24sata.hr/news/dudu-ipak-pobijedio-na-sudu-ponisteni-ugovori-s-mamicima-349669
In your face Zdravko! :srednji
:super
Nepravomoćna je, stigne se Zdravko žaliti...
Ne znam baš koliko će mu još prolaziti primitivizam .
Gledam svi ga napadaju  : S. Marić, Bišćan, Ćiro, BBB ne pristaju na dogovor,...
Činjenica da je  Medveščak 10X popularniji dovoljno govori.
Ne može klub bit njegova prćija, već pripada cijelom gradu i legendama kluba.
Ćiro:-Je*eš čovjeka koji nikad ne promijeni mišljenje. -Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv  i još te plaćaju za to. -Majka je htjela da budem svećenik i tako ja odem u samostan i vidim prekrasnu sestru Auroru. Kad sam je vidio, sunce ti je*em, Ćiro ovo nije za tebe!