Anketa

Dva pitanja, dva glasa:

Koliko igrača ćemo KUPITI do kraj prijelaznog roka:
2 (2.7%)
0
4 (5.4%)
1-2
32 (43.2%)
3-5
2 (2.7%)
5 i više
0 (0%)
Kupujemo 'TOP' igrača, recimo da je to 40+mil
1 (1.4%)
DA
10 (13.5%)
NE
23 (31.1%)

Ukupno Glasova: 40

Glasanje završeno: Rujan 01, 2020, 11:02

Autor Tema: Ljetni transferi 2020 - spammara  (Posjeta: 130713 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
Odg: Ljetni transferi 2020 - spammara
« Odgovori #15 : Veljača 13, 2020, 13:31 »
Meni to sve zvuči kao naklapanje, čisto da se ima o čemu pisati. Ako nas ne napusti nitko iz prednje trojke, sumnjam da ćemo trošiti i tih 50-60M na Wernera, a kamoli tri puta toliko na obojicu.

Ne kažem da Werner nebi imao svoju minutažu i unutar rotacije nekih 30ak tekmi, ali jednostavno realnije da FSG traži nekog Minamina do 20-30M ako svi ostanu

FSG? Oni traže nekog? Fakat misliš da nam vlasnici kupuju igrače, a ne Klopp, Edwards i scoutska služba? Naravno da su vlasnici obaviješteni, ali čisto sumnjam da se uopće miješaju u te stvari. Jedino je Gordon povezani u sve to.

Slažem se da nećemo vjerojatno kupovati Sancha ako svi ostanu, ali ne vidim kako je problem dovesti nekog "Wernera" za 50 milijuna.
Never miss a good chance to shut up.

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #16 : Veljača 13, 2020, 18:13 »
FSG? Oni traže nekog? Fakat misliš da nam vlasnici kupuju igrače, a ne Klopp, Edwards i scoutska služba? Naravno da su vlasnici obaviješteni, ali čisto sumnjam da se uopće miješaju u te stvari. Jedino je Gordon povezani u sve to.

Slažem se da nećemo vjerojatno kupovati Sancha ako svi ostanu, ali ne vidim kako je problem dovesti nekog "Wernera" za 50 milijuna.

Ja mislim da kupnja Wernera uopce nije problem. Tim više jer on ne treba nuzno biti ni rotacija. Zasto Klopp nebi igrao 4231 (Fabinho i Hendo kao centralni) i onda ajmo reci kao neku desetku Bobby i istureni Werner, a na krilima standardno Mane i Salah (moze vjerujem i obrnuto Bobby i Werner).

Offline Luis Garcai

• Hero Member
  • R.I.P. Akira Toriyama
« Odgovori #17 : Veljača 13, 2020, 19:43 »

Ja mislim da kupnja Wernera uopce nije problem. Tim više jer on ne treba nuzno biti ni rotacija. Zasto Klopp nebi igrao 4231 (Fabinho i Hendo kao centralni) i onda ajmo reci kao neku desetku Bobby i istureni Werner, a na krilima standardno Mane i Salah (moze vjerujem i obrnuto Bobby i Werner).

Na papiru izgleda dobro, medjutim pitanje je kako bi to izgledalo u igri i kako bi se distribuirala lopta. Vec sad imamo situaciju u kojoj je jedna lopta nedovoljna na terenu. Salah voli vijati osobnu statistiku, Mane je vec pokazao znakove nervoze zbog toga i sad dodaj jos i Wernera u timu koji ce zahtjevati svoj dio kolaca. U svakom slucaju mislim da bi u toj kombinaciji najvise ispastao Firmino. Stoga ukoliko dovedemo Wernera, gledam na to kao iskljucivo zamjena za Afrikance koji nece biti tu dio sezone.

Mourinho je probao nesto slicno sa Kaneom, Sonom, Aliem i Mourom pa se zadrzalo na samo jednoj utakmici.
Move well, study well, play well, eat well, rest well - That is the turtle master way! One master those arts for health in mind and body, for the ability to live one's life as courageously, uniquely, and energetically as one wishes!

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #18 : Veljača 13, 2020, 20:19 »
Ne kažem da je nekih sto milijona zanemarivo ali dali je, za ovaj Liverpool, baš toliko puno? Pogotovo ako pričamo o igraču kojega 'kao trebamo i želimo'. Kada gledamo neki odnos vrijednosti igrača po pozicijama a mi za golmana kojega 'kao trebamo i želimo' iskrcamo pedesetak miljona a za stopera kojega 'kao trebamo i želimo' iskrcamo sedamdeset i pet milijona onda tih sto za napadača ne izgleda baš toliko puno.
Isto tako tih nekih stopedestet milijona, nakon što nismo potrošili nešto puno prošlo ljeto, za Wernea i Sancha mi isto tako ne izgleda previše za današnji Liverpool
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline gogec

• Hero Member
« Odgovori #19 : Veljača 13, 2020, 20:38 »

Ok, naravno da ne traži fsg, ali svakako odobrava. Jasno ako Klopp stavi da je netko 'nužan' ko Alisson i VVD, oni će odobriti transfer, ali ako je za rotaciju, sumnjam da če dati neku 'veliku' lovu, pod veliku mislim na iznos iznad 50M..
Stvarno ne treba biti Einstein da se zaključi kako FSG posluje nakon toliko sezona. Ne razbacuju se parama, vole stvoriti dodatnu dobit i izbjeći bilo kakav nepotrebni rizik, što je logično, međutim da nije Kloppa sumnjam da bi klub na taj ziheraški pristup ovakve rezultate polučio.
YNWA!!

Offline El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
« Odgovori #20 : Veljača 13, 2020, 21:16 »
Iskreno volio bih imat obojicu da se ne lazemo,dva top talenta.
Dovesti jednog ima smisla,oba vjerovatno ne em radi uloge na koje nebi pristala oba em radi mijenjanja strukture i taktike.

Ako mene pitas,rade bi Sancha za tih 100 milja.Sumnjam da ce se to desit,ali ni Werner nije losa opcija.Moze pokrit par pozicija i radit konkurenciju u ekipi.
Vrhunska smo ekipa,ali uvijek moze bolje,uvijek treba osvjezit ekipu donijeti neku novu strast i glad za trofejima i igrom na najvecoj pozornici.Nebi imao nista protiv Wernera.jednog veznjaka i neku bekovsku zamjenu.Pokusat uhvatit neki top potencijal na krilnoj poziciji  i stoperskoj takoder. .Berga mi je tesko  ozbiljno racunat.
Dok na beku vec imas Williamsa kojem dogodine mozes dat vise sansi,isto vrijedi i za Jonesa.

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #21 : Veljača 13, 2020, 21:49 »
Ne kažem da je nekih sto milijona zanemarivo ali dali je, za ovaj Liverpool, baš toliko puno? Pogotovo ako pričamo o igraču kojega 'kao trebamo i želimo'. Kada gledamo neki odnos vrijednosti igrača po pozicijama a mi za golmana kojega 'kao trebamo i želimo' iskrcamo pedesetak miljona a za stopera kojega 'kao trebamo i želimo' iskrcamo sedamdeset i pet milijona onda tih sto za napadača ne izgleda baš toliko puno.
Isto tako tih nekih stopedestet milijona, nakon što nismo potrošili nešto puno prošlo ljeto, za Wernea i Sancha mi isto tako ne izgleda previše za današnji Liverpool
Ma nije stvar dal je to "toliko" puno. Nego ne vrednuju ga toliko i bok. Drze se svojih principa.
Sami procjene koliko konkretno njima neki igrac vrijedi i toga se drze. Golman i stoper koje spominjes su nam najbolji pojedinci i nezamjenjivi u momcadi. Sancho u ovoj ekipi mislim da to nebi bio barem neko vrijeme ako bi uopce bio. Njihova procjena je da za 100-120 milja ne donosi dovoljno. Nije stvar da nemaju nego ne vide da je ta vrijednost isplativa da se potrosi.
Werner je na 50-60 zbog klauzule i onda je drugaciji i isplativiji value. Da nema klauzule i za njega bi se slican iznos kao i za Sancha trazio, a ne znam bas kako bi tada Klopp i kompanija na to gledali..
« Zadnja izmjena: Veljača 13, 2020, 21:55 scouser68 »

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #22 : Veljača 13, 2020, 22:57 »
Ma nije stvar dal je to "toliko" puno. Nego ne vrednuju ga toliko i bok. Drze se svojih principa.
Sami procjene koliko konkretno njima neki igrac vrijedi i toga se drze. Golman i stoper koje spominjes su nam najbolji pojedinci i nezamjenjivi u momcadi. Sancho u ovoj ekipi mislim da to nebi bio barem neko vrijeme ako bi uopce bio. Njihova procjena je da za 100-120 milja ne donosi dovoljno. Nije stvar da nemaju nego ne vide da je ta vrijednost isplativa da se potrosi.
Werner je na 50-60 zbog klauzule i onda je drugaciji i isplativiji value. Da nema klauzule i za njega bi se slican iznos kao i za Sancha trazio, a ne znam bas kako bi tada Klopp i kompanija na to gledali..
pa to je i moja poanta...znači pitanje je koliko ga procjenjuju. Ne glede na godine, broj utakmica na početku, ako misle da je to 'taj' onda će platiti.
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline Comanche

• Sr. Member
  • #YNWA
« Odgovori #23 : Veljača 13, 2020, 23:56 »
Nije stvar u tome da mi moramo prodat visak igraca da bi skupili za nekog Wernera ili jos nesto skuplje.
Kloop i vlasnici su dosad jedino istovarili brdo para na pojacanja koja su bila nuzna pod svaku cijenu da se dignemo na trenutnu razinu.

Na golu nam je stajao Karius i koliko god je napad tada trpao obrana je izgledala tragicno s Morenom i Lovren-Matip. Zato smo morali dovest VVD i Alissona i dobro ih naplatit.

Gdje nama sada škripi da ne ponovimo uspjeh od prosle i ove sezone ??? Apsolutno nigdje da bi klub morao placati slicne cifre kao prije.

Ocekujem da ce klub ici na sigurno, ne prodavati nikog iz prve postave. Samo zamijeniti Lallanu, Lovrena i mozda Shaqiria deckima iz naseg pogona, eventualno ako doleti koji stoper za 20-25mil.

Pojavila se vijest da zelimo Jamal Lewisa iz Norwicha, po meni idealna low budget rotacijska opcija za Robertsona. Norwich je skoro pa sigurni putnik u Championship tako da vjerojatno postoji kakva release  klauzula u tom slucaju

Offline AS88

• Jr. Member
« Odgovori #24 : Veljača 14, 2020, 09:15 »
Kada se VVD i Alisson stavljaju u kontekst mislim da je uvelike zanemarena činjenica da su i jedan i drugi bili dokazani igrači, Sancho s druge strane igra tek drugu seniorsku sezonu na visokoj razini.
VVD je već imao 7-8 sezona iza sebe, igrao je 3 godine u Engleskoj i skroz je bio prilagođen. Alisson standardni u Romi, branio cijelu sezonu prije dolaska. Sancho je čista špekulacija za ovaj iznos.

Ne kažem da je nepotreban, dapače, mislim da nam treba još jedno napadačko pojačanje. Pitanje je samo da li je to on ili netko drugi.

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #25 : Veljača 14, 2020, 09:22 »
Kada se VVD i Alisson stavljaju u kontekst mislim da je uvelike zanemarena činjenica da su i jedan i drugi bili dokazani igrači...

Alisson je došao k nama sa 25 godina, prije toga je imao JEDNU sezonu u Romi i jednu i pol u Internacionalu. Za koji klub Alisson ima najviše nastupa? Za Liverpool. Ne bi baš rekao da je bio dokazan prije nego je došao u Liverpool :D
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline brutek

• Hero Member
« Odgovori #26 : Veljača 14, 2020, 09:29 »
treba gledati i širu sliku.
dugoročne investicije, "izlazne" godine ključnih igrača, plan za posklopovsku eru, broj domaćih igrača itd.
nije sve  samo treba li nam netko baš ovaj trenutak

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #27 : Veljača 14, 2020, 09:32 »
Alisson je došao k nama sa 25 godina, prije toga je imao JEDNU sezonu u Romi i jednu i pol u Internacionalu. Za koji klub Alisson ima najviše nastupa? Za Liverpool. Ne bi baš rekao da je bio dokazan prije nego je došao u Liverpool :D

A dokazivanje VvD-a u Southamptonu i Škotskoj te uvjerilo da vrijedi 75 milijuna funti? :D
Never miss a good chance to shut up.

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #28 : Veljača 14, 2020, 13:13 »
Mi smo u špici jako dobro popunjeni, po kvaliteti i po godinama, za najmanje još jedno 3 do 4 sezone... ako ne bude nekih ozbiljnih ozljeda. Tu nema dileme.
Ipak treba misliti i na širu sliku, zato se slažem sa napisanim od strane kolege @bruteka

- Timo Werne 23 godine, za nekih 50 mil, može pokriti sve tri pozicije u napadu!
- Jadon Sancho 20 godina, za nekih 100 mil, desno krilo koje može i na dr stranu, englez koji se dokazao vani i jedan je od boljih u svojoj generaciji!

Obojica su mladi, već dokazani, te se uklapaju u naš sistem! Po meni je to prilika 'sada' a ne 'pričekajmo još koju godinu'.

Osim toga kada gledamo izostanke koji su najavljeni (OI i prvenstvo Afrike) neki igrači postaju opet 'manje atraktivni' (da se tako izrazim) za naše ambicije, te bi zato (ne svi ali pokoji) mogli biti 'žrtve' za tu operaciju.

Ubiti sve ovisi, kao i uvijek, šta Klopp želi... ali ako želi obojicu i kada znamo da prošlo ljeto nismo potrošili ništa... 150 mil za obojicu po meni nije previše! Pogotovo ako uzmemo EPL.

ps ako smo jedno ljeto bili baš cool, bez nekih velikih uzbuđenja, zašto si ne priuštiti ova dva mala infarkta kroz koji mjesec  :lol :lol :lol

Offline mashaka

• Hero Member
« Odgovori #29 : Veljača 14, 2020, 13:59 »
Mi smo u špici jako dobro popunjeni, po kvaliteti i po godinama, za najmanje još jedno 3 do 4 sezone... ako ne bude nekih ozbiljnih ozljeda. Tu nema dileme.
Ipak treba misliti i na širu sliku, zato se slažem sa napisanim od strane kolege @bruteka

- Timo Werne 23 godine, za nekih 50 mil, može pokriti sve tri pozicije u napadu!
- Jadon Sancho 20 godina, za nekih 100 mil, desno krilo koje može i na dr stranu, englez koji se dokazao vani i jedan je od boljih u svojoj generaciji!

Obojica su mladi, već dokazani, te se uklapaju u naš sistem! Po meni je to prilika 'sada' a ne 'pričekajmo još koju godinu'.

Osim toga kada gledamo izostanke koji su najavljeni (OI i prvenstvo Afrike) neki igrači postaju opet 'manje atraktivni' (da se tako izrazim) za naše ambicije, te bi zato (ne svi ali pokoji) mogli biti 'žrtve' za tu operaciju.

Ubiti sve ovisi, kao i uvijek, šta Klopp želi... ali ako želi obojicu i kada znamo da prošlo ljeto nismo potrošili ništa... 150 mil za obojicu po meni nije previše! Pogotovo ako uzmemo EPL.

ps ako smo jedno ljeto bili baš cool, bez nekih velikih uzbuđenja, zašto si ne priuštiti ova dva mala infarkta kroz koji mjesec  :lol :lol :lol

Kad bi ih doveli obojicu, onda bi se zapitao šta smo dovodili Minamina uopće, osim da poberemo pare s Azijskog tržišta.